banner564

 “Dianellos” Kahvehanesi 

 Öyle dediler, böyle vaatler verdiler, hükümet oldular ama mecliste hala daha tek bir Yasa bile yok! Evet, bütçe vardı, evet devir teslim törenleri falan yapıldı ama tembelliğin yerini hiçbir mazeret tutmaz.
Dünyanın en kısır meclisi KKTC’de. Bir yasama yılında yapılan YASA sayısı bir elin parmaklarını maalesef geçmiyor. 
Laftan başka ürettiğimiz bir şeyde yok maalesef. Ha eskiden böyle değil miydi? Böyleydi, ama eski anlayışı yıkmak için söz verende ben değildim, kimse de kusura bakmasın.
Bugün günlerden Pazartesi ve Cumhuriyet Meclisi YASA’ma görevi için toplanıyor. Allah aşkına meclisin gündemine bir bakın, 
•    Sayıştay Komitesi’nin, Kıb-Tek’in Sayıştay denetim raporu
•    Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin, birkaç kişinin başvurusu üzerine hazırlanan denetçi raporları…. 
Yasa Yok, Tüzük Yok? Ne var, lala lula, gala gula, faso fiso….
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 2017 yılında bin 338 saat 44 dakika mesai yaparak, 298 teklif ve tasarıyı kanunlaştırdı. Ben, bizimkini yazmaya utanıyorum, yalansa çıksın açıklasın çiçeği burnunda Meclis Başkanı?
 
 Noldu ya o iş?
Tolga Atakan, özel sektörden geldi siyasete, beklenti yüksek. Zira özel sektörde başarılı bir iş insanıydı. Önce vekil ardından da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı oldu. 
“Yolları bitireceğim” diye söz verdi. Bizde inandık, özellikle Girne-Alsancak yolunu tamamlayacağım dedi. Bizde onu öven yazılar yazdık, inandık, inanmak istedik çünkü. 
Bakın 2 Mart 2018’de yani bundan bir ay önce bu köşede ne yazmıştık?
“ Geçtiğimiz Salı günü Bakanlar Kurulu sonrasında Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile görüşmüş ve Bakanlar Kurulu'nda yolların yapım aşamasında yaşanan özellikle istimlak ile ilgili sıkıntıların giderileceği yönündeki açıklamayı sormuştum. Sayın Bakan sağ olsun “Seni yarın bilgilendireceğim” demişti.”
Henüz ne bilgilendirildik, ne de yol ile ilgili bir adım maalesef atılmadı. Üstelik sırf yanında ağzımdan çıktı diye Tolga Atakan’a yemek borcum olmasına karşın. 
Zira Bakan Dağ yolunu kast etmiş ama biz açıklamayı tam okumadan Girne-Lefkoşa yolu zannederek “bitirsin yemek ısmarlayacağım” diye eline koz bile vermiş iken…
Sayın Atakan, hem yemek borcumuzu ödemek, hem de şu üzerinizde çalıştığınız istimlaklarla ilgili yasayı öğrenmek için ne kadar daha bekleyeceğiz? 
 
 Hayırdır İnşallah!
Son üç-dört aydır Rum siyasilerin dilinden düşmüyor, birleşme, yeni Federal Devlet ve Çözüm kelimeleri…
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Kıbrıs Türk toplumunda meydana gelecek gelişmelerin, 2 ya da 3 yıl içinde kalıcı bölünmeye yol açabileceğini iddia etti. 
Ne olacak 2-3 yılda?
Rum Dışişleri eski Bakanı Yoannis Kasulidis ise, Kıbrıs sorunun çözümünün tek yol olduğunu ifade etmiş. Kıbrıslılar için artık “ya çözüm ya da olduğumuz gibi kalma” seçeneğinin bulunmadığı şeklinde uyarıda da bulunmuş Kasulidis.
İyi de nasıl?   

MESAJLAR

Ferda EKİNCİ: Çok zengin bir Arap Şeyh ile çok yakında dünya evine gireceğiniz ve bunun içinde yakın bir zamanda ülkeden ayrılacağınızı üzülerek öğrendik. Artık Dubai’de ziyaretinize geliriz. 

Hanzade ÖZBAŞ: Dün özel dostlarınıza Merit Crystal’in muhteşem bahçesini gezdirirken görülmüşsünüz. Sultanım, Saraylarında en güzel yerleri bahçeleriydi değil mi? Ah birde lale yetiştirebilsek ne güzel olurdu değil mi?  

Bülent KAYA: YDP’ye geçip ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olunca, Ada sathında gezmelere başlamışsınız. Bu arada dün bir mekânda şerefinize iki tane kuzu çevirme yapmış dostlarınız. Oh ne ala. 

Fırat ATASER: Son günlerde Belediye personelinin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Anlaşılan birilerinin nazarı değiyor. Hemen tüm belediye binasını bir güzel tütsüleyin, başka birisine bir şey olmadan. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Sosyal medyaya sizde ağırlık vermişsiniz ve kendinize bir sayfa açmışsınız. Bundan sonra duyurularınızı buradan yapacakmışsınız. 

Sezai SEZEN: Bahar’ın müjdecisi çağla çıktı ve siz dün bir kilo çağlayı tek başınıza mideye indirdiniz. Bunu duymadık sanmayın, bir kenara not ettik, alacağınız olsun. 

Hasan UZUN: Keçi, koyun, tavuk derken şimdi de bıldırcın üretmeye başlamışsınız. Bakalım sırada ne var? Bu arada şuan buzlukta olan iki tane kuzuyu ne zaman çevireceksiniz? 

Tolga ATAKAN: Yani başkasına bu teklifi yapsak havada atlar, hem yemek, hem röportaj, ikisi bir arada. Siz sanıyorsanız başkasına da bu teklifi yaptık, çok yanılırsınız, isterseniz yarın Bakanlar Kurulunda bir sorun bakan arkadaşlarınıza. 

Ayşegül BAYBARS:  Bugün yedinci ay oldu İçişleri Bakanlığında Vatandaşlık İşlemlerinin yapılmayışı? Ne kadar daha beklemek zorunda insanlar? Var mı bunun bir cevabı? 

Ali YENEN: Yurt dışından kızınız gelince dün bir kebapçıda almışsınız ailecek soluğu. Kızınıza bahane dün götürmüşsünüz kebapları. Neyse bugün diyete kaldığınız yerden devam edersiniz artık. 

Dimağ ÇAĞINER: Uluslararası Final Üniversitesi Sporcu Performans Analiz Laboratuvarı en son donanım altyapısıyla sporcularımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş. Ülke sporu içinde çok büyük bir merkez olacak bu laboratuvar. 

Mustafa TOYCAN: Lefkoşa Belediye Başkan adaylığından vaz geçmişsiniz. Ama bu konuda karar alırken de çok gel-gitler yaşamışsınız. Neyse belki bu defaya. 

Niyazi ŞANAL: Yine ülke standartlarının üstünde bir proje için düğmeye basmışsınız. Çok yakında büyük bir tanıtım kampanyası başlatacakmışsınız. Bu arada yeni ofisiniz için eski bir bakanın gönderdiği hediye, dilden dile dolaşıyor haberiniz olsun. 

Tayfun BALIKCI: Sosyal medyada meşhur ettiğiniz Kamkatlar, çok yakında bir reklamda veya bir filmde oynaması için teklif almazsa, biz bu işi bilmiyoruz. Yakında kapınızı çalacaklar bu konuda. 

Aktaç ATAİ: Siyasete girdikten sonra artık sizde ülke siyasetçilerimiz gibi hafta sonu panayır panayır gezmeye başlamışsınız. Ne güzel işte, hem siyaset hem hafta sonları gezmek için iyi bir bahane size. 


POLEMİX
“ Altını çiziyorum, asla bir ayrışma sebebi olarak yaşamamalı, asla kardeşliğimize zarar verecek bir şey olarak yaşamamalı, bir zenginlik olarak, Doğulusuyla, Güney Doğulusuyla, Karadenizlisiyle, Hataylısıyla, Anteplisiyle, Adanalısıyla, Ordulusuyla ve tabi ki şimdi artık Ruslarıyla, Ukraynalılarıyla biz burada farklılıklarımızla birlikte biriz, bütünüz ve hepimiz kardeşiz dediğimiz, yer olarak İskele başlangıç noktasını oluşturdu.”
Başbakan Tufan Erhürman
 

GÜNÜN FOTO
Menteş Gündüz, Ufuk Gündüz ile birlikte. Birlikte nice güzel senelere… 
 

YORUM EKLE

banner471

banner473