banner564

Dijitali bulan masum yandaş

Yandaş medya ön sayfadan UBP’nin aday belirlemesinde oy sayarken uyuya kalanları servis ediyor ve eleştiriyor, “CTP dijitalle saydı UBP bu çağda elle sayıyor” diye.
Oysa çok değil bundan iki yıl kadar önceydi, UBP’nin kurultayı ve Parti Meclisi seçimi vardı geçen cumartesi aday sıralamasının yapıldığı yerde. Ve o seçimde bu ülkede “ilk kez” dijital oylama ile UBP’li üyeler Parti Meclisi üyelerini seçmişti. Belli ki birileri bunu unuttu ve dijital sistemi ilk kez CTP’nin bulduğunu sandı. 
Ülke gerçeklerinden uzak, dünyadan kopuk yaşarsan sonuç bu olur birader. Neyse bırakın dijitali bulan masum yandaş medya olarak kalmaya devam etsinler ve kendi kendilerini övsünler.
Bu arada cumartesi günü UBP aslında 7 Ocak Pazar gününün bir denemesini yaptı. Zira 7 Ocak 2018’de yapılacak seçimlerde aynı UBP’nin adaylarını belirlerken yaptığı gibi olacak. 7 bin oyun sayıldığı UBP aday belirleme seçimi 15 saate yakın sürdü ise 7 Ocak’ta 120 bin seçmenin oy verdiği bir seçim bakalım kaç saat sürecek?
Hazır konu dijitalden açılmış iken, belki dijitali bulan bizim masum yandaş medya, bunun cevabını da bulabilir.

Meclis 
Dün meclis vardı, üstelik mecliste 10’a yakın isim gelecek dönem orada olmayacağını bile bile meclis genel kurul salonundaki yerlerini aldı. Geçici memurların kadrolanması ile ilgili yasa önerisi meclisin gündemindeydi. 
Açıkçası hafta sonu UBP aday belirleme sürecinde üyeden istediğini bulamayan UBP’li vekillerin gelmesini beklemiyordum genel kurul salonuna. Zaten bu endişemi de Memur-Sen başkanı sevgili dostum Kağan Mındıkoğlu’na da iletmiştim.
Dün mecliste ki tartışmalardan sonra oy çokluğu ile geçici memurların kadrolanmasına ilişkin hazırlanan yasa meclisten geçti ve onay için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderildi. Bakalım Sayın Akıncı bu yasa karşısında nasıl bir tutum sergileyecek?

Güle Güle Başkan 
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneğinin kurucusu, efsane başkanı Ertan Ersan ağabeyimizi 65 günlük zalim bir hastalığın ardından kaybettik. 
En büyük isteği çok donamlı bir müzeydi. Böyle bir müzeyi göremeden gitti Ertan başkan. Bir başka isteği ise milli mücadelede şehit olan veya gazi olanlara madalya verilmesi isteğiydi. Çok şükür bir ay önce bu isteği gerçeğe dönüşmüş, Başbakan Özgürgün, 20 Temmuz’da ilk madalyaları sahiplerine Ertan Ersan’ın da katıldığı bir törenle vermişti.
Umarız Ertan ağabeyin istediği çok donanımlı bir müze için de hükümet önümüzdeki günlerde de adım atar ve gereğini yapar. 

Divan 
Hiç kolay olmadı, ama hiç de yazılı itiraz gelmedi Ulusal Birlik Partisi aday belirleme yarışında. İki gün boyunca 50’ye yakın YSK görevlisi, 200 civarı üniversite öğrencisi, 200 civarında güvenlik görevlisi ve yine 200 civarında polis görev yaptı. Ayrıca teknik ekip ve organizasyon ekibi de de özveri ile çalıştı.
Divan Başkanı Cemal Bulutoğulları, divan görevlileri Gürcan Erdoğan, Mehmet Özçelik, Hasan Sadıkoğlu, İbrahim Ürcan, Barış Tilki, Şefik Aşçıoğulları ve Atilla Mahmutoğlu ile herkesin güvendiği ve onay verdiği bir yarış oldu.
Genç hukukçularımız özellikle her konunun yasalar çerçevesinde olmasına özen gösterdi. Kısacası yine bir demokrasi şölenine şahit oldu. Bu şölende emeği geçen Muslu Akgüney ve Tuğşat Tülbentçi hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. 

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: UBP’nin aday belirleme süreci de aynı kurultay gibi bir demokrasi şölenine dönüştü. Salonun hem içi hem de dışı tam bir şölen şeklindeydi. 
Serdar DENKTAŞ: Geçmiş yıllardaki seçimlerin aksine bu seçimlerde yıllardır partinin içinde olan ve bir yere kaçmayan isimlere ön sıralarda yer verecekmişsiniz. 
Kutlu EVREN: MOBESE montaj çalışmaları bugün başlıyormuş. Yılbaşından önce kameraların tümünün takılması planlanıyormuş. Bu konuda son derece kararlı ve olumlu bir adım attınız. 
Hasan TAÇOY: Ön seçimlerde yanınızda olan ekibe dün akşam bir teşekkür yemeği vermişsiniz ve zaferinizi beraberce doyasıya kutlamışsınız. Bu arada diğer bölgelerde de benzer yemekleri düzenleyecekmişsiniz. 
Okan ERSAN: Pek muhterem babanız Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Yakup KILGÖZ: UBP’de yıllardır ilçe saymanı olarak görev yapmanıza rağmen cumartesi günü sizde oy kullanamamışsınız. YSK’ya bu konuda bir itirazda bulunacak mısınız? 
Kağan MINDIKOĞLU: Geçici memurların kadrolanması konusunda gösterdiğiniz azim sonuç verdi ve yasanız meclisten geçti. Bakalım bu konuda Cumhurbaşkanı da gereğini yapacak mı? 
Sadık GARDİYANOĞLU: İlçe başkanı olarak bazı adayları resmen uçurdunuz. Sizin desteğinizi alan isimler listelerin ön sıralarında kendilerine yer bulurken sizden destek alamayanların koltukları ciddi şekilde sallandı. 
Zeki ÇELER: Girne ilçesinin adaylarının belirlenmesi için çok ciddi bir uğraş vermiş ve bazı isimlerin ikna edilmesinde aktif rol üstlenmişsiniz. Anlaşılan işi en başından sıkı tutmakta fayda var. 
Osman NAZLI: Galatasaray, Başakşehir’den 5 yedikten sonra sosyal medya hesabınızı kapattığınız yönde ihbarlar geldi. Neyse en azından bir müddet şakacı dostlarınızdan korunmuş olursunuz. 
DOĞUŞ DERYA: Hadi gözünüz aydın, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras Ada’ya geliyormuş. Artık bir selfi pozu daha paylaşırsınız değil mi? 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: UBP seçmeninden en çok oyu siz alarak bölgenizde ilk sıradan çıktınız. Demek ki bugüne kadarki performansınızı partilileriniz takdir ediyor. 
Erhan ARIKLI: Yeniden Doğuş’un seçim müziği hazırmış ve seçim şarkısında Orta Asya’daki Türk boylarında kullanılan bazı ezgileri kullanmışsınız. 
Kemal AYKUTLU: Bazı siyasi isimlere tepki olarak çıktığınız siyaset dünyasında hızlı bir şekilde halkın sevgisini ve takdirini kazanmasını bildiniz. Bu arada bu sevgiyi gören eski dostlar bakalım ne yapacaklar? 
Cemal BULUTOĞULLARI: 24 saat boyunca gözünüzü bile kırpmadan oylamanın şeffaf bir şekilde tamamlanması adına büyük bir özveri gösterdiniz. Bakalım sizden sonra bu görevi kim üstlenecek? 

POLEMİX
 “Bazı vekiller bu yapıda payları yokmuş gibi konuşma yaptı, bu tavır bizi üzdü. Bu insanlar, tek bir partinin istihdam ettiği insanlar değil, maalesef her dönemden mağduriyet vardır.”
Memur-Sen Başkanı Kaan Mındıkoğlu
YORUM EKLE

banner471

banner474