banner564

Doğru hamleler maçı döndürdü

Geçtiğimiz günlerde kupa maçında karşı karşıya gelen ve Mağusa Türk Gücü’nün turu geçmesi ile sonuçlanan iki güçlü ekibin mücadelesinde bu sefer Hisar’da gülen taraf deplasman ekibi Merit Alsancak Yeşilova oldu. 
Maça Mağusa Türk Gücü topa sahip olup  kanatdan ataklar ile rakip sahada gol aradı fakat sahayı çok iyi paylaşan ve her oyuncusunun duracağı yeri iyi bilen bir savunma anlayışı ile  Merit Alsancak Yeşilova buna izin vermeyerek savunmayı rakip sahada yapmayı başardı. Savunma sıkışınca ilk yarıda sadece Dinopeter’in getirdiği bir kaç atak dışında karşılaşmada başka gol pozisyonu olmadı. Birde ilk yarının sonlarına doğru  karşılaşmada yaşanan sinek istilası da maça damga vurdu. Sineklerin istilası gerek seyirciler gerek sahadakiler için tam bir işkenceydi. 
Hakem de maçı 10 dakika bu ot sinekleri yüzünden durdurmak zorunda kaldı. İlk yarıda birde Ogbe’nin sakatlanıp oyundan çıkması ile Emre’nin oyuna alınması orta alanda bir zaafiyet oluşturdu. Zaten hafta arası oynanan kupa maçının etkisi varken hemde Dinopeter, Halil Turan ve Emre’de tarz olarak savunmaya yatkın oyuncular olmaması nedeni ile orta alanda ki üstünlüğüde rakibe kaptıran MTG savunmaya iyice çekildi. Bu dakikadan sonra beklenen değişiklikler MTG’den değil Merit Alsankcak Yeşilova’dan geldi ve oyuna giren oyuncular ile Lualua’nın etrafını iyi destekledi ve doldurdu. 
Lualuada hem rahatladı hemde onlara pozisyon yarattı. Uzaktan atılan iki güzel gol ile galip gelen deplasman takımı evine mutlu döndü. Mağusa Türk Gücü ise son dakiklarda gelen doldur boşaltlar işe yaramadı. Bu doldur boşaltlarda tek iş yapacak olan isimde maç boyunca çok etkili olamayan Halil Turan sahada değildi. Halil sonradan oyuna girerse uzun boyu ve doldur  boşaltalarda etkili olabilir. Karşılaşmanın hakemleri bence doğru ve yerinde kararlar vererek iyi bir maç yönettiler.

YORUM EKLE

banner471

banner474