banner564

Doğruyu bulmak

 Lider Yenicami bu maça çıkarken iki kenar bekinde genç oyunculara yer verdi. Sol tarafta oynayan genç Hasan belki zorunluluktan oynadı. Ancak rakibi bu kanadı ilk yarıda çok fazla kullandı ve golleri de bu kanattan buldu. 
 Maçın ikinci yarısında her iki kanatta yaptığı doğru değişikliklerle M.Göktaş ve Salih Güvensoy’u oyuna alarak gerçek kimliğine döndü.
  Belki de ilk kez bir maçta ilk yarı adına bu kadar etkisiz ve rakibine pozisyonlar veren bir Yenicami vardı. Genç oyuncu Hasan’ı Lua Lua gibi Avrupa tecrübesi olan bir oyuncu ile kontrol etmek doğru bir tercih değildi. Zaman zaman ona desteğe gelen Emin de önlem alamadı. 
 Kaybedilecek puanların onlara pahalıya mal olacağını anlayan Yenicami daha ileriye çıkmaya başladığı anda imdatlarına kaleci H.Piro yetişti ve kendisinden beklenmeyen bir hareketle penaltıya sebep olunca penaltıdan ikinci golü buldular.
 Son dakikalarda Lua Lua’nın da oyundan atılması ile rakip alana çok daha fazla oyuncu ile gittiler. Belki çok tartışılacak bir karar sonrasında J.Ebuka ile santrası olmayan bir gol bularak rakibi GAÜ Çetinkaya’nın puan kaybettiği haftada çok değerli bir galibiyet aldılar.
 Maçın ilk yarısındaki oyunlarını yine tekrarlarsa her maçı böyle tamamlayamayabilirler.  
 Merit Alsancak Yeşilova lider karşısına Adeleke, Okan, Hacı ve Mustafa’dan yoksun çıktı. Özellikle Adaleke’nin olmaması oyun içindeki birçok dengeyi bozmuştu.
 Buna rağmen maça beklenenden de hızlı başladılar ve Lua Lua’nın mükemmel oyunu ile çok erken sayılacak dakikalarda 2 farklı öne geçtiler. Hem Lua Lua’nın hem de Hamis’in golleri ayakta alkışlanacak gollerdi. Rakibinin 2 kanadından özellikle de sağ taraftan çok etkili oldular. İlk yarının sonuna kadar da rakibine gol olabilecek pozisyon dahi vermediler.
 İkinci yarıda ilk yarıdaki Merit A.Yeşilova sahada yoktu. Defansın sigortası olan Binya’nın gol aradığı ve rakip alanda kaldığı anda ani gelişen atakta az adamla yakalanınca golü kalesinde gördü.
 Günün en başarılı adamlarından Lua Lua’nın tartışılacak bir pozisyon sonrasında oyun dışı kalması onların aleyhine oldu. Çünkü Yenicami bu kez tüm hatları ile gelmeye başladı.  Gösterilen 5 dakikanın bittiği tartışılırken kazanılan faul sonrası gelen golle puan aldım dedikleri maçtan puansız ayrıldılar.
 Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya giren bazı taraftarların hakeme müdahale etmesine güvenlik güçlerinin yerinde müdahalesi ile izin verilmedi. Hakemler uzun bir süre olayların yatışması için hakem odasında kaldı.
YORUM EKLE

banner471

banner473