banner564

Doktor dinledi ve gitti

 AK Partili hükümetlerin en uzun süreli Sağlık Bakanı’ydı, son hükümet döneminde Başbakan Yardımcısı oldu ve Kıbrıs’ dan da sorumlu olarak adı açıklandı Dr. Recep Akdağ. 
Bir önceki gelişinde demişti ki; “Artık daha sık geleceğim ve halkı daha sık dinleyeceğim.” Dün ansızdan çıktı geldi, resmi temaslarının ardından Mesarya köylerini gezdi. Kahvede vatandaşlarla buluştu, o sordu vatandaş cevapladı. Kendi yaptığı tespitleri paylaştı: 
Dedi ki Bakan Akdağ,
“Kardeşlik duygularımızı kaybetmememiz lazım. Burada halkın huzur ve refah seviyesinin artması için ve sizler burada huzur içinde kalın diye çalışıyoruz. Yıllardır konuşulan bir konu var. Çözümü biz değil onlar (Rumlar) düşünsün. Biz burada kendi halkımızın refah düzeyini iyileştirelim. Yeni bir hastane şart Lefkoşa’ya. Bu bölgede de Türkiye’den gelen suyun tarımsal amaçlı kullanılmasının yollarını arayalım. Yolları tamamlayacağız en kısa sürede. Bir de şu elektrik burada çok pahalı. Daha ucuz olması için bir bakalım neler yapabiliriz diye.” 
Anlaşılan Bakan Akdağ çok kısa bir sürede Kıbrıs’ın gerçek gündemine vakıf olmuş. Zira adada yaşayan insanların gerçek gündemi yol, su, hastane ve ekonomi.
Tüm bunlar için Bakan Akdağ belli bir çalışma düzeni oluşturmuş. Ve her aşaması içinde artık sık sık gelip kontrol edecek. Yıllardır tamamlanmayan yolların tamamlanması, Türkiye’den gelen suyun ziraatta kullanılması ve yeni bir hastane. Bunlar olurken ekonomik olarakta halkın refah seviyesinin yükseltilmesi. 
Kısacası doktor geldi, teşhisi koydu ve gitti. Yakında reçeteyi de hep birlikte göreceğiz demektir. 
 
4 kişi bulamadılar mı?
Ülke seçime gidiyor ama Lefkoşa hariç hiçbir ilçede kaymakam yok! Hepsi seçim yasaklarına saatler kala görevlerinden alındı ama yerlerine bir atama yapılmadı. 
Seçim süresinde ve seçim günün yapılması gereken koordinasyonu kim yapacak? Ayrıca bölgede kaymakamların yapması gereken görev ve sorumluluklar ne olacak?
Böyle ciddiyetsizlik olur mu? Sevgili okurlar görevden alma ve atamalar yıllardan bu yana gelen bir durum. Ama birisini alıyorsan yerine birisi atarsın. İlk kez böyle bir ciddiyetsizlik ve sorumsuzlukla ülke karşı karşıya. 

 
Dome Otel
İktidar olmadan önce dediler ki “devlete bir toplu iğne bile alacak olsak ihale yapacağız”  Sonra baktılar iş öyle lafla olmuyormuş, parti kararları falan esasmış bundan çaktırmadan çark ettiler.
20 trilyona yakıt alırken ihale yapmayanlar bugün Dome Otel’in sözleşmesini uzatmak için bin bir entrikaların peşinde koştular. Dün gece geç saatlerde sözleşmenin uzatıldığına dair haberler duyduk, umarız doğru değildir. Zira artık peşkeşe daha fazla bu toplumun tahammül edeceğini düşünmüyoruz. 

 
Gelecek Hırsızları 
Ali Özmen Safa’nın sahip olduğu Star Kıbrıs Medya Grubu günlerdir İskele Boğaz’da sahile yapılan yapılaşmayı konu alan yayınlar yapıyor. Ülkede ne iktidardan ne muhalefetten tık çıkmıyor. Çünkü kimsenin umurunda değil.
Memleket işte böyle böyle elden gidiyor. Ama gel gelelim kimsenin çıtı çıkmıyor. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.“  anlayışı her yere hakim olmuş. Kimse gelecek nesilleri düşünmüyor, ben bugünü atlatabiliyorsam bana yeter deniliyor. 
Ve ne yazık ki çocuklarımızın geleceğinden çalmaya devam ediyoruz toplumca…

MESAJLAR

Ayşegül BAYBARS:  Listeyi değiştirip Resmi Gazete’ye göndermişsiniz. Peki, neden değişme gereği hissettiniz? Kimler aracı oldu? Hani hepsi hukuka aykırıydı? Yoksa neden listeyi değiştiresiniz ki? 

İsmet ESENYEL: Yaz geldi geliyor ama sizin albümü hala daha göremedik. Bari bir klip yapın da onu olsun izleyelim şu sıcak yaz akşamlarında.  

Serdar DENKTAŞ: İğneden ipliğe her şeye zam geldi, çarşı kan alıyor, esnaf kiraları nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Tamam, UBP’ye kızdınız ve öç almak istiyorsunuz ama bir süreliğine de olsa esnafın sorunlarına bakıverseniz.  

Mustafa AKINCI: Seçim yasaklarının başlaması ile birlikte saraya gelen kararnameler şimdilik çekmeceye konulmuş. Bu arada Meclis kararnamelerini imzalamadığınız için tebrik mesajları geliyor.    

Özdil NAMİ: Ekonomi artık sinyal bile vermekten vazgeçti, siz ne zaman şu önlemler paketini açıklayacaksınız? Dövizde yaşanan bu kur farkı yüzünden bakalım kaç esnaf zora girdi?    

Arif Salih KIRDAĞ: Lefkoşa ilk icraat olarak seyyar tuvalet koyma fikrinize özellikle bölgeyi turistleri gezdiren rehberlerden olumlu tepki geldi. Zira koskoca çarşı içinde tek bir tuvalet bile yok. 

Kemal ALTUNCUOĞLU:  Yerel seçimler öncesi bazı projelerinizi başka adaylarda ekranlardan paylaşmaya başladığına göre demek ki yakın takiptesiniz. Bu arada yakında çarşı için önemli bir proje açıklayacakmışsınız.  

Zeki ÇELER: Ülkeye ara eleman getiren şirketlere karşı savaş açmışsınız. Artık yurtdışından ara eleman getirilmesine de izin vermiyormuşsunuz. Bakalım bu savaşın sonucunda kim galip gelecek?   

Çelen OBEN:  Dün büyük bir trafik kazasını çok şükür çok ucuz atlatmışsınız. Resmen Allah korumuş sizi, şu mübarek günlerde bir garibanı sevindirmekte fayda var, çok büyük geçmiş olsun. 

İsmail ARTER: Rakipler otura dursun siz ev gezmelerini neredeyse tamamlamak üzereymişsiniz. Bu arada bazı ev ziyaretleri sırasında duyduklarınıza siz bile şaşırıyormuşsunuz. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Bir gürlediniz ama yağmadınız. Ne oldu şu şok eylem planı? Yoksa sizde kolay yolu seçim basın üzerinden mi ilerlemeyi düşünüyorsunuz? 

Zerin GÜRLER: Sonunda ısrarlı gelen tekliflere daha fazla kayıtsız kalmayıp siyasete girmeye karar vermişsiniz. Önümüzdeki yerel seçimler için UBP’den Girne Belediyesi Belediye Meclis üyeliği için aday olmuşsunuz. 

Aytuğ TÜRKKAN: TAK Yönetim Kurulu üyeliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Anlaşılan bu dönem Diyalog Medya içinden 3 kişi birden TAK’ta olacağız. 

Gökhan ASLAN: Dün akşam Ramazan’ın ilk iftarını Türkiye Başbakan Yardımcısı Akdağ ile birlikte Selimiye Cami’nin yanında açmışsınız. Allah kabul eylesin. 

Erhan ARIKLI: Dome Otel konusunda hükümeti sıkı bir mercek altına almışsınız. Bu konuda artık hükümete tanıdığınız sürede dolduğuna göre sağlam bir muhalefet yapacak gibisiniz.

POLEMİX
“Girne’yi mahvettiler diyen kişi ile Girne’de var olan bir apartmanlık arazisine 12 katlı, 60 dairelik bina yapmak isteyenin aynı kişi olması ne kadar tutarsız bir ruh hali!!! “
Av. Hasan Yücelen

YORUM EKLE

banner471

banner473