banner564

Dursun, yerinde dursun!

 Bu köşede dün yazdığımız UBP’de Genel Sekreterlik yarışı ile ilgili yazımız dün en çok konuların başında geldi. Dün kulisler hayli hareketliydi bu konuda.
Kurultay ve PM seçimleri sonrası şimdi de UBP’de Genel Sekreterlik yarışı yaşanacak. Dün Genel Sekreter adayları Hasan Taçoy, Oğuzhan Hasipoğlu’na mevcut genel sekreter Dursun Oğuz’da eklendi.
Dursun Oğuz ile günün erken saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Bizi arayan Dursun Oğuz, kendisine yönelik olarak, seçilen PM üyelerinden ve bazı vekillerden, göreve devam etmesini istediklerini anlattı.
Dursun Oğuz’un da aday olacağını açıklaması ile birlikte adaylığını daha önce açıklayan Hasan Taçoy arasında ciddi bir rekabetin yaşanacağı kesin gibi.
Eroğlu destekli Taçoy mu? Yoksa Özgürgün ve Taçoy’dan çekinenlerin desteklediği Dursun Oğuz mu? Bu sorunun cevabı bu günlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.
Bu arada Dursun Oğuz ile dün telefonda görüşürken kendisi için bulduğumuz sloganı sizlerle paylaşalım, Dursun yerinde Dursun!

Bütçedeki o rakam
KKTC’nin 2019 bütçesi, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde 13 Kasım Salı günü görüşülmeye başlanıyor. Bütçe görüşmeleri öncesi hükümetin hazırladığı bütçe raporu nihayet elimize ulaştı.
Önümüzdeki günlerde bütçe görüşmeleri resmen başlayacak. Ancak hükümetin hazırladığı ve Bakanlar Kurulundan geçirerek meclise gönderdiği bütçede bir rakam var ki oldukça dikkat çekici.
“2018 bütçesinde Bütçe Açığı olarak yazılan rakam 83 Milyon Türk Lirasıydı. 2019 Bütçesinde, Bütçe Açığı olarak yazılan rakam tamı tamamına 825 Milyon Türk lirası. Yani geçen yıldan bu yıla bütçe açığı %894 oranında artmış durumda.”
Bu ne demek, bu mecliste önümüzdeki hafta görüşülmeye başlanacak olan bütçenin daha yazılım aşamasında bile ekonomik değiş ile “patladığının” resmi ifadesidir. 

Patates Sevenler Derneği 
Kamuoyunda patates ile ilgili şöyle bir algı oluştu; 
BİR: Patates üzerinden hükümete çemkirenler,
İKİ: Patates bile olsa konu hükümeti savunmaya çalışanlar,
ÜÇ: Patates üzerinden konuyu Kıbrıs Soruna bağlama gayretinde olanlar,
DÖRT: Patatesin ne kadarda sağlıksız bir sebze olduğuna bize inandırmaya çalışanlar
BEŞ: Patatesi pahalıya satan tüccar ile odasına bağlı üyeler arasında fark olduğunu savunmaya çalışan Ticaret Odası Başkanın yaptığı açıklamalar.
Kısacası patates konusunda bile toplumda ortak bir kanı oluşturamadık, bir birliktelik sergileyemedik. Patates konusunda bile bir birliktelik sağlayamayan bir toplum nasıl Kıbrıs Sorunu konusunda birlikte hareket etsin ki…

6 Kasım
Bugün günlerden 6 Kasım. Malum hafta sonu derbi vardı. Bugünde dev derbide Fenerbahçe’nin Kadıköy’de ebedi rakibi Galatasaray’ı 6-0 yendiği günün yıldönümü.
Hafta sonu oynan derbide bir kez daha gördük ki Fener’in ölüsü bile Cimbomu korkutmaya yetiyor. 2-0’dan 2-2 ye geldi maç bir anda. Hatta Fener maçı alıyordu bile. 
Cimbomlu dostlar hakeme falan ateş püskürdüler ama “arkadaş düşme potasına girmiş bir Fener vardı karşınızda, 3-5 atmanıza da hakem mi engel oldu?”
Neyse 6 Kasım’ının mutlu ve kutlu olsun, öperim yanaklarınızdan… 


MESAJLAR 

Murat BAŞÇERİ: Göreve gelir gelmez öncelikle ekonomik konulardan ele başlama kararı almışsınız ve birkaç gündür bu konularda uzmanları dinlemişsiniz. Yakında resmi temaslara da başlayacakmışsınız. 

Hasan TAÇOY: Genel Sekreterlik konusunda rakipler hem çoğalıyor hem de dişli rakipler karşınıza çıkmaya hazırlanıyor. Özellikle size karşı olan kesim Dursun Oğuz’un etrafında toplanmaya başladı, haberiniz olsun. 

Çiğdem AYDIN:  Dün Sihirli Renkler’den çok özel bir hediye almışsınız ve televizyonda görev yapan arkadaşlarınıza nispet yaparcasına masanızın baş köşesine hediyenizi oturtmuşsunuz. Aman dikkat edin de nazara gelmesin hediyeniz. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Dün eşiniz ile birlikte evlilik yıldönümünüzmüş. Daha nice senelere diyoruz, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde aynı yastığa baş koymaya devam etmeniz dileklerimizle… 

Zerin GÜLER: Geçen gece iki yeni üniversite sahibi sizin kulaklarınızı çınlatıyordu. Ada’daki en eski öğrenci işleri başkanı olmanız bu konudaki tecrübeleriniz son derece önemli. 

İrfan BATU: Evdeki düdüklü tencere adeta bomba gibi patlamış ve sevgili eşiniz ciddi bir tehlike atlatmış hafta sonunda. Allah korumuş resmen, çok geçmiş olsun diyoruz…

Yusuf ÖNDEROL: Çalışma Bakanlığında yerinize getirilmek istenen arkadaş için savcılık görüşü olumsuz gelmiş. Anlaşılan bir müddet daha koltuk size emanet olacak bakanlıkta. 

Mehmet HASGÜLER: Yakında YÖDAK Başkanının görevden alınacağı sizin de bu makama geleceğiniz konuşulmaya başlandı. Bakalım son noktayı Cumhurbaşkanı nasıl koyacak. 

Mehmet HARMANCI: Yaklaşan TDP kurultayı öncesi parti içinde bir hareketlilik yaşanıyor. Son günlerde bu hareketliliğin merkezinde sizin de olduğunuz yönde haberler geliyor. 

Fırat ATASER: Bölgenize bir üniversite kazandırılması için düğmeye basmışsınız. Geçtiğimiz hafta sonu tüm belediye meclis üyeleriniz ile birlikte İstanbul’da bir öğretim kurumunu bu bağlamda ziyaret etmişsiniz. 

Rauf DENKTAŞ: Dün tavlada sevgili dostumuz Ali Kişmir’e çok fena yenildiğinizi duyduk. Oysa Ali Kişmir’in Kasım ayında yüzü kolay kolay gülmez. Kasım ayı onun mazisinde pek parlak değildir. Neyse bol şans tekrardan. 

Mehmet BİCEN: Şu patates konusunda artık doyurucu bir açıklama siz olsun yapsanız. Zira Tarım bakanımız konu hakkında daha yeni bir şeyler söylemeye başladı, anlaşılan konudan haberdar değildi. 

Meral AKINCI: Kadın cinayetleri konusunda yaptığınız çağrıya henüz ne bir siyasi parti nede her hangi bir sivil toplum örgütünden destek cevabı gelmedi. Neden böylesine önemli bir konuda kimse duyarlı olmuyor acaba? 

Şerife ÜNVERDİ: Oğlunuz Aydın Soyer seçimler için uğraşırken sizde evde torunlara bakmak durumunda kalmışsınız. Geçtiğimiz hafta sonu tüm torunlar sizde toplanınca keyfiniz de tavan yapmış. 

Tözün TUNALI: Patates konusunda muhalefet partileri de tökezledi. Bu konuda etkili bir muhalefette yapılmadı. Acaba siz bu konuda neler söylemek istersiniz. 
 

POLEMİX
“Patates Üreticileri Kooperatifi'ne Eylül ayında ithal yetkisi verildi. İlk girişimde, gereken sağlık koşullarını sağlayamadığı için, ürünler ülkeye giremedi. Bir diğer ithalat girişiminde yine sağlık koşullarına uygunluk sağlanamadığından, ürünlerin menşeine iadesine karar verildi.”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali

YORUM EKLE

banner608

banner473