banner564

Durum sandığımızdan da vahim

Türkiye’de ve gelişmekte olan ülkelerde doların aşırı değerlenmesi karşısında son aylarda adı konmamış bir kriz yaşanıyor. Yani döviz son günlerde sadece Türkiye’de değil, İran başta olmak üzere birçok ülkede tırmanışta.
Ama Türkiye’deki durum sandığımızdan da vahim. Dün Türkiye’nin sayılı iş insanlarından bazıları ile önemli görüşmeler yaptım. Beklenti o ki yaz gelmeden bir krizin vurması yönünde. 
İki büyük holdingin yapılandırma sürecine ilişkin duyduklarım ise adeta dudak ısırttı. Ha niyetim felaket tellallığı yapmak değil ama ayağınızı şu günlerde yorganınıza göre uzatmanızı tavsiye etmek görevimiz olduğu için sizi bilgilendirelim istedik.
 
Aydın Doğan neden medyadan çıktı?
Türkiye’nin medya patronu denince akla ilk gelen ismi hiç şüphesiz Aydın Doğan gelir. 81 yaşındaki Doğan yıllardır içinde olduğu ve bir yerde de öncülük ettiği medya sektöründen çekilme kararı aldı ise bu basit sıradan bir karar değildir. 
Yazın bunu bir kenara.
Anlaşılan “yaşlı kurt” gelmekte olan tehlikeyi fark etti ve medyada satılabilecek en iyi fiyattan, şirketlerini satıp, zarar etmeden, kar elde etti.
O yüzden az önce üstte yazdıklarımı birde şimdi yeniden okuyun ve yaptığımız değerlendirmelerin nelere dayandığını daha iyi anlayın. 


Eroğlu-Özgürgün kavgası PART 3
Eskiden Özgürgün Eroğlu’nun prensiydi. Sonradan o da diğer prensler gibi sırasını savıverdi. UBP’nin bir önceki kurultayında Eroğlu, Özgürgün dışındaki tüm adaylara destek vermişti. Ancak Özgürgün o çok adaylı kurultaydan çıkmayı başarmıştı.
Özgürgün Başbakanlığa geldiğinde Eroğlu’na nispet yaparcasına İrsen Beyin eski ekibi ile yola devam etme kararı aldı. O günlerde de ikilinin arası pek iyi değildi. Sonra birden aralarından su sızmamaya başladı. Adeta eski günlere dönülmüş gibi oldu.
7 Ocak seçimlerine kadar kol kola gezdi Eroğlu ile Özgürgün. Hatta seçim zaferini ilk kez UBP’nin Balkonunda birlikte kutladılar. Ne olduysa o gecenin ertesinde oldu. Yeniden ikilinin arası açıldı. 
Geçtiğimiz gün Güzelyurt’ta açılışta birbirlerine “merhaba” dahi demedi iki lider. Sonra dün Özgürgün Genç TV’de Gökhan Altıner’in programında açtı ağzını yumdu gözünü.
Kısacası seçim bitti, ortaklık ta bitti…. 


MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Dün İstanbul’da verdiğiniz konferansa katılım hayli fazlı olmuş. Son dönemde bölgede olup biteni anlamak isteyen çok kişi konferansa akın etmiş. 

Emrullah TURANLI: Kilo verip bıyık bırakmışsınız. Yeni imajınız güzel olmuş. Bu arada fazla kiloları verince keyfinizde yerine gelmiş. Neyse memlekete hoş geldiniz. 

Mahmut BOZKURT: Damadın şirketi Atlasjet yerine dün sizde milli havayolu olan THY’yi kullanmışsınız. Siz ne diyorsunuz Atlasjet’in sefer sayılarını azaltması işine. 

Nihat BERKAN: Nisan’da açılacağını duyurduğunuz Kaya Palazzo otelin açılış günü belli oldu mu? Açılış için son hazırlıklarda tamamlandı mı? Bir ses verin. 

Ersan DAĞLI: Konuk ülkenin en önemli özel bakasının genel müdürü Olgun Önal olunca dün Gazimağusa’yı seferber etmişsiniz. Öğlen yemeğini nerde yediniz Makaryos’ta mı Kel’in yerinde mi? 

Zeki ÇELER: Yani memlekette rahat giyinmenize bir diyeceğimiz yok ama koskoca Ata’nın huzuruna çıkarken biraz daha özen gösterseydiniz fena mı olurdu? Neyse takdir kamuoyunun. 

Münür RAHVANCIOĞLU: Bakan Çeler ile ilgili önemli iddiaları ortaya attınız ama o bahse konu toplantının olduğu saatler sizin iş yerinde olmadığınız iddia ediliyor, buna ne diyeceksiniz? 

Şahap AŞIKOĞLU: Yeni bir milli havayolu şirketinin kurulamayacağı yönündeki açıklamalarınıza aklıselim turizm yatırımcılarından da destek gelmiş. Mevcut olanları motive etmenin bir yolunu bulmak gerekiyor değil mi? 

Dr. Derviş EROĞLU: Önceki gün Talat, dünde Hüseyin Beyden size yönelik önemli suçlamalar geldi. Bunlara top yekûn bir cevap vermeyi düşünüyor musunuz? 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dün resmen ateşi yakmışsınız ve herkese bir gözdağı vermişsiniz. Anlaşılan boşluktan fırsat doğurmak isteyenlere meydanı boş bırakmaya niyetiniz yok gibi. 

Kudret ÖZERSAY: 3. Dünya savaşı ha çıktı çıkacak siz hala daha neyin derdindesiniz. Alooo savaş çıkıyor savaşşş, ooo biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz. 

Özdil NAMİ: Türkiye Cumhuriyetinin hazır ekibi de buradayken bazı tedbirler konusunda fikir-alış verişinde bulunsaydınız. Zira yakında orta ve küçük işletmeler fişi çekebilirler. 

Ahmet HAVUTÇU: Anlaşılan size emeklilik bir türlü reva görülmeyecek. Bütçe bitti şimdi de ekonomik ve mali işbirliği protokolü için mesaiye kalmaya başlamışsınız. Siz daha çok mesaiye kalırsınız bu gidişle. 

Tolga ATAKAN: Dünkü yazımızı okuduğunuza göre havacılık sektöründe yaklaşmakta olan tehlikenin sizde farkına vardınız. Bu konuda bir iki adım atmanız kaçınılmaz. Yoksa iş içten geçecek. 

Hasan PAKSOY: UBP’den Gazimağusa Belediyesi için meclis üyesi olmak için karar almışsınız. Bakalım eski ustalarınızdan kaç tanesi sizi bu yolda yalnız bırakmayacak? 

POLEMİX
“ Ülkemizde yaşanan birçok soruna çare üreteceği vaadi ile kurulan dörtlü koalisyon hükümeti ne yazık ki halkın beklentilerini karşılama yönünde beklenen performansı gösterememiştir. TL’nin sürekli değer kaybetmesi ve halkın alım gücünün büyük oranda erozyona uğraması karşısında hükümetten acil tedbirler beklenirken; bunun tersine, akaryakıta yapılan zam ve buna bağlı olarak oluşacak zincirleme zamlarla, özellikle asgari ücretli, özel sektör çalışanları ve sabit gelirli kesim ekonomik olarak yok oluşun eşiğine sürüklenecektir.”
KTAMS Başkanı Güven Bengihan

YORUM EKLE

banner471

banner474