banner564

Eko-Boykot

Büyükkonuk Belediyesi ile Eko Turizm Derneği işbirliğinde ve Telsim ana sponsorluğunda düzenlenen “20. Geleneksel Büyük Eko Gün” dün yine on binlerin buluşma adresi oldu. Bir tek CTP’nin tepesi Eko Gün’e katılmadı. 
CTP’nin boykot ettiği Eko-Gün geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda on binlerin buluştuğu, buram buram Kıbrıs tüten bir güne ev sahipliği yaptı. Gidenlerin ellerinde Eko-Gün için hazırlanmış birbirinden güzel Kıbrıs sucukları, el yapımı makarnalar, kara yağlar, ballar börekler…
Ama CTP’nin tepesi gelmedi, boykot etti. On binlerle bir arada olmayı içine sindiremedi. Belli ki gidilmesin diye tepeden bir yerden emir gelmiş. Çünkü ne bölge deki tek vekilleri ne diğer vekilleri gelmedi. Belediye başkanları da gelmedi. Belediyeler Birliği’nin CTP’li başkanı da gelmedi.
Çünkü emir öyle.
İyi de nerede demokrasi? Hangi çağda yaşıyoruz? Böyle bir şey olabilir mi? Diğer tüm partiler orada, UBP’lisi DP’lisi TKP’lisi TDP’lisi YDP’li HP’lisi orada.
CTP’nin tepesi emir ile yasaklı.
Yeni vitrini ile yenilenen CTP bize aslında umut veriyor. Bunu da her ortamda dile getiriyoruz. Ama belli ki bazı alışkanlıklar hiç değişmiyor. Hani eskiler demiş ya “Can çıkar huy çıkmaz” diye, işte CTP de böyle. Ne kadar yenilenirse yenilensin o kalıpları kırıp halkın partisi olamıyor. Geniş kitlelere ulaşamıyor. Hep içine kapanıp hep mağduru oynamayı tercih ediyor. Yapıcı değil, yıkıcı olmayı tercih ediyor. Ve yenilenen vitrini ile bunu yapıyor ya çok yazık ediyor. Hem kendine hem KKTC demokrasisine…

Üslup 
Daha önce de yazdık bu üsluptan kimse bir şey elde etmez diye. Kim bu şekilde bir üslup kullanırsa hem kendi siyasi kariyerine hem ülke demokrasisine zarar verir.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruoğlu’nun Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya karşı kullandığı üslup ne kadar çirkin ise Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da Tahsin Bey’e karşı kullandığı üslup o kadar çirkin. 
İki yanlışın bir doğru etmediği günümüzde özellikle siyaset ile meşgul olanların çok daha dikkat etmesi gerekiyor üslubuna. Zira onlar dikkat etmediği zaman ne basın üslup takıyor ne vatandaş. 
Sosyal medyada yazılıp çizilenleri görüyorsunuz, ne saygı ne sevgi var. Küfürden başka bir şey yok. İyi de küfür ederek birbirimize üstünlük kuramayız. Üstün olmak; duruş ile şekil ile akıl ile olur. Sen daha çok küfredersen benden daha iyi olmazsın. Sadece ayıplanırsın.
Sırası gelmiş iken bir kez daha üslup konusunu gündeme getirelim. Yoksa yakında seçimler var, böyle giderse meydanlarda nutuk atan değil sövenleri alkışlamak zorunda kalacağız. 

Tavla Turnuvası
Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu her imkanı değerlendiriyor ve her yere yetişmeye çalışıyor. Herhalde herkes Bakan Ataoğlu’nun azminden ve çalışkanlığından yana hem fikirdir. 
Kuzey Kıbrıs Tavla Federasyonu, Turizm ve Çevre Bakanlığının katkılarıyla Kaya Artemis Otel’de bir turnuva düzenliyor. 17 ülkeden 100 oyuncu şampiyon olmak için hem zar atıyor hem ustalıklarını konuşturuyor. İçlerinde dünyanın en iyi 20’sinin içinde olan oyuncular da var.
Bakan Ataoğlu ile turnuvada buluştuk. Gelen yabancı konuklarla tek tek ilgilendi Ataoğlu. İsrailli bir oyuncunun ulaşım şikayetini dinledi ve bu konuda ileriki günlerde atılacak adımları dahi paylaştı oyuncu ile.
Turizm böyle bir şey işte, ne beklemeye gelir ne savsaklamaya. Her fırsatı değerlendireceksiniz, oyun oynamaya gelen birçok oyuncu tatil için de gelmeyi düşündüğünü paylaştı bizimle. Ve gelen oyunculara KKTC turu da bakanlıktan hediye edildi. 

MESAJLAR: 
Dr. Derviş EROĞLU: Bir haftadır evde istirahatteymişsiniz. Çok geçmiş olsun, belinizde küçük bir ağrı oluşmuş. Umarız en kısa zamanda yeniden sizi aramızda görebiliriz. 
Mustafa AKINCI: Girne çıkışışınızdan sonra bir vatandaşımız aradı ve sordu, “Acaba bu tahribat olurken Sayın Akıncı neredeydi? Neden hiç sesini çıkartmadı?”  Bizden iletmesi. 
Mehmet Ali TALAT: Hadi diyelim CTP’nin üst yönetimi karar aldı Eko-Gün boykot edilecek. Siz niye bu boykota uydunuz ki? Neticede doğal ürünleri ve tarım ürünlerini ziyadesi ile merak ediyorsunuz ve seviyorsunuz. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Şu parmaktaki yüzüğün sırrı çıkmaz üzere. Bu defa yüzüğü siz değil size birisi almış. Neyse şimdilik adı bizde saklı. Kimseye söylemeyeceğimizden emin olabilirsiniz. 
Serdar DENKTAŞ: Kamu kesimine bir jest yapıp 13. maaşı Kasım sonrasında ödemeyi düşünüyormuşsunuz. Yani yılbaşından önce memurun eline verecekmişsiniz 13. maaşı. 
Tufan ERHÜRMAN: Soru çok basit, dünkü boykot ile kimi cezalandırdınız? Büyükkonukluları mı? Orada stant açanları mı? Oraya giden vatandaşları mı? Yoksa Ahmet ile babasını mı? Doğru cevaba Lefkeli’nin Yeri’nde sandviç ısmarlayacağım. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Mecliste bekleyen sağlık ile ilgili yasaları önümüzdeki hafta meclisin gündemine getirmeyi planlıyormuşsunuz. Bu arada yeni hastane içinde son durum ne? 
Fikri ATAOĞLU: Tavla turnuvasındaki açılış maçında gösterdiğiniz performans sonrası iyi ki bakan olmuşunuz dedik. Zira bu turnuvalarda oyuncu olmak gerçekten çok zor. Hele hiç konuşmadan oyun oynamak bize göre değil demi? 
Zorlu TÖRE: Eko-Gün’de kendi rekorunuzu kırmışsınız ve tam 456 tane KKTC-TC bayraklı rozet dağıtmışsınız. Bu arada yurt dışında bile sizin dağıttığınız rozetleri görüyoruz son zamanlarda. 
Biray HAMZAOĞULLARI: CTP’nin boykot kararı en çok sizi etkileyecek gibi. Zira dün Eko-Gün’de görüştüğümüz bazı CTP’li vatandaşlar bu boykot kararına ve bölgenin tek vekili olarak sizin katılmamanıza çok bozulmuşlar. 
Yalçın KOÇYİĞİT: Rahmetli kayınpederinizin cenaze törenine beklediğiniz değil, beklemediğiniz yerden kişiler gelince siz de şaşırmışsınız. Neyse gelenler ve gelmeyenleri bir deftere yazdığınıza göre sorun yoktur herhalde. 
Dilek KIRICI: Yıllardır komşuluğunuzu yapan Cemaliye Hanım Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar dileriz, başınız sağ olsun. 
Ceyhun ÜMİTER: Eko-Gün’de kan bağışı için stant kurmuşsunuz ve bir hayli kan bağışı toplamışsınız. Bu arada kan bağışı için Türkiye’nin hediye ettiği otobüs nasıl, işinizi epey kolaylaştırdı demi? 
Metin BIÇKIÇIOĞLU: Küçük Kaymaklı miniklerini taşıyan otobüste hem siz hem torununuz varmış. İkinize birden çok geçmiş olsun diyoruz. Tüm oyuncularla beraber bir tütsü yaptırmanızda fayda var. 
Nihat BERKAN: Uluslararası Tavla Turnuvası’nın açılış maçında Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nu yenmişsiniz. Ev sahibi olarak saha avantajını kullandınız demek ki. 

POLEMİK
“Kıbrıs Türkü’ne Atatürk’ten kaynaklanan barışçı bir dil yakışır, savaş çığırtkanlığı değil. Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” ilkesini sonuna kadar götüreceğiz. Sorun varsa, çözümünü dövüşerek değil, görüşerek arayacağız. Savaş çığırtkanlığına gerek yoktur”. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner608

banner473