banner564

Eko ligin üstünde

Ligde iki ayrı hedefleri olan takımın mücadelesinde, sahada daha çok ne yaptığını bilen, pozisyonlara giren ve kaliteli olan ekip kazandı.
GAÜ Çetinkaya, sezon başından beri uygulamaya çalıştığı dengeli futbolunu bu maçta da sürdürdü. Takım tertibi olarak, dinamik bekler ve dengeli savunma oyuncularından kurulu Lefkoşa temsilcisinde, Barine Eko fark yaratmaya devam ediyor. Attığı ve attırdığı gol dışında oyunun her yönünde aktif olan, yaptığı hücum presi ve ani patlayan deparlarıyla rakipleri çok zorladı. Hemen hemen tüm gelişen ataklarda başrolde o vardı. Orta sahada Sercan ve Serhan’ın minumum pas hatası yaptığı karşılaşmada, GAÜ Çetinkaya doğru tercihler yaparak attığından fazlasını kaçırdı. Dumlupınar takımının en büyük silahi Kenan’a boş alan vermeyerek ve yakın oynararak etkisiz bir maç geçirmesinde tüm takımın büyük payı vardı. Bugün golle buluşamamasına rağmen Esin, oyundan çıkana kadar aktif bir görüntüdeydi ve takımın pas bağlantısına hatırı sayılır bir katkı verdi.
Ligde zor günler geçiren Dumlupınar, kalesinde erken gördüğü gollerle demoralize oldu. Takımın savunma oyuncularıyla orta alan oyuncuları arasında mesafenin uzun olmasından dolayı, rakiplerine istedikleri alanları verdi. Rakipde Eko gibi bir oyuncu varsa mutlaka kademeli bir savunma anlayışı olması gerekir. Ben Mağusa temsilcisini genel hatlarıyla beğendiğimi söylemem. Hücum opsiyonu olarak Kenan’ın sadece bişeyler yapmaya çalışması onları kolay durdurulan bir takım haline soktu.  Bu tip zorlu deplasmanlarda hem topu iyi kullanmanız gerekir hemde orta saha üstünlüğünü rakibe tamamen bırakmamak gerekir. Bire bir rakibi olmadığı için bu mağlubiyet kabul edilir ama en az rakip kadar mücadele etmek şarttır. Takımın bence en sağlam bölgesi olan savunma ikilisinde görev yapan, Erdoğ ve Müslüm’ün form seviyelerinin düşük olması da alınan yenilginin sebeplerinden biridir.
GAÜ Çetinkaya, şampiyonluk yarışındaki Yenicami’nin bu kadar fazla puan kazandığı bir sezonda artık her maça final havasında çıkacaktır. Geçen hafta kazanılan Gençlerbirliği maçı ve bu haftaki Dumlupınar galibiyetliyle, moral seviyesini yükseltti ve ilerleyen haftalar için umut tazeledi.
Dumlupınar ise devre arası Kenan’ın takımdan ayrılacak olmasından sonra Sherman’ı kadrosuna katacağı duyumunu aldık. Bu kritik dönemde takımın en az 2 tane daha 11’de oynayacak oyuncuya ihtiyacı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Forvet hattında yer alan Fofana’nın bu takıma galibiyetleri getirecek golleri atacağı konusunda şüpheliyim.
Karşılaşmanın hakemi Mehmet Malek’e fazla iş düşmedi ve iyi bir maç yönetti.
YORUM EKLE

banner471

banner473