banner564

Ekonominin zirvesi liste dışı

Türkiye’de Başkanlık ve Genel Seçimler için artık son düzlüğe girildi. Dün akşam itibari ile partiler erken genel seçimlerde halkın karşısına çıkaracağı isimleri Yüksek Seçim Kurulu’na sundu.
En dikkat çeken bu listelerde AK Partili hükümetlerin ekonomiden sorumlu isimlerinin listelerde yer bulamaması. Mevcut Bakanlar Kurulu’nun büyük bir kısmı yeniden aday olarak gösterilirken ekonomiden sorumlu bakanların listelerde yer almaması oldukça ilginç.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı Ömer Çelik ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü listelerde yer bulamayan isimler arasında yer aldı. 
Bu duruma ilişkin Ankara kulislerinde konuşulan iki senaryo var.
Birincisi: AK Parti içinde de uzun süredir ekonomideki gidişat sorgulanıyordu. Hatta Mehmet Şimşek’in son hükümette görev almayacağı bile konuşulmuştu. Böylece listeye konulmayarak siyasetin dışına mı bırakıldı? Aynı şekilde kabinedeki performanslarından sıkıntı duyulan diğer isimlerde listede adlarını bulamadılar.
İkincisi: Genel seçimlerle birlikte Başkanlık seçimleri de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkan seçilmesi halinde bu isimlere yeni oluşturacağı Başkanlık Kabinesi’nde görev vereceği için bu isimleri listeye koymadı.
Ancak burada da şu yorum ortaya konuluyor, Berat Albayrak, Süleyman Soylu gibi isimler aday olarak gösterildi. Bu isimlerde olası Erdoğan’ın Başkan olacağı kabinede Bakan olmasına kesin gözü ile bakılan isimler. Neden onlar kondu da ekonomiyi yönetenler konmadı? 

 
Ahmet Erbaş MHP’den aday oldu
Türkiye’deki erken genel seçimlerde yakından tanıdığımız Akdeniz Karpaz Üniversitesi Başkan Vekili ve işadamı Ahmet Erbaş, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kütahya’dan birinci sıra milletvekili adayı oldu.
Daha öncede aynı yerden aday olan Erbaş, listenin başında olmamasına karşın, çok az bir oy ile seçilememişti. Şimdi liste başından aday olan Erbaş’ın milletvekilliğini çok rahat kazanacağı söyleniyor. 
Seçimler için geçen hafta Kütahya’ya giden Erbaş’la Lefkoşa’daki Golden Tulip Otel’de bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptık.  Aynı zamanda eski bir bürokrat olan Erbaş, vekil olması halinde Kıbrıs için önemli projelerde mecliste destek olacağını söyledi. 
Pasha Grup, Paramaribo Turizm Ltd. olarak 2005 yılında Kıbrıs’a Vedat Erbaş’ın yatırımları ile Lefkoşa Golden Tulip Otel ve Girne’de Grand Pasha Hotel ile turizm alanında hizmete girmiş, ardından da Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ni de satın alarak grup bünyesine katmışlardı.  
  
 
“Allah beterinden saklasın”
Yeni hükümet ile birlikte bazı şeyleri izliyorum, görüyorum ve de okuyorum. Hakikaten bazı şeyleri okuyunca veya duyunca son günlerde bu sözü sık söylemeye başladım; “Allah beterinden saklasın”
Dün Levent Özadam köşesine taşıdı, Ankara’nın yeni bir hastane için Kıbrıs’ta kurulan yeni koalisyon hükümetinin niyetini. CTP’li Sağlık Bakanı’nın yeni bir hastane istemediğini biliyoruz. Sadece Lefkoşa’ya değil Güzelyurt’ta yapımı devam eden dâhil.
Daha geçen hafta adaya gelen TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Mesarya’da köy gezerken “yeni hastaneden” söz etmişti. Bizde hafta başında bu konuyu köşemize taşımıştık. 
Gelelim Levent ağabeyin yazdıklarına. Ankaralı yetkililer bizim Sağlık Bakanlığı’na ‘çerçeve protokolü’ hazırlayıp göndermişler. Ama bizden bir cevap çıkmamış. Son ziyarette konuyu Recep Akdağ durumu Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’a sormuş. Özersay’da “Benim böyle bir projeden haberim bile yok” demiş…
Sevgili okurlar, elbette bu ülkede herkesin bir siyasi kimliği var, herkes bu ülkede daha iyisi için kendi siyasi kimliği doğrultusunda uğraş veriyor, emek harcıyor. 
Dün Özersay’dan Özadam’ın yazdıkları için bir yalanlama gelmediğine göre şu yorumu çok net ifade edebiliyoruz, “Allah’ım sen beterinden sakla bizi. Aylardır gündemde olan yeni hastane projesinden Kudret Beyin haberi yokmuş.  Nerde yaşıyoruz, millet bırakın kimin ne yiyip içtiğini herkes birbirinin iç çamaşırının rengine kadar herkes her şeyi bilmiyor mu? 
 

MESAJLAR

Ayşegül BAYBARS:  Aman bu sıralar yediğinize içtiğinize dikkat edin. Zira doktor camiası son iptallerden sonra size hayli tepkili. İptal edilenler içindeki iki doktor yüzünden diğer meslektaşları hayli gergin. Bizden iletmesi. 

İsmet ESENYEL: Ve sonunda büyük gün geldi ve çattı. Albümünüz piyasaya çıkmak için artık günleri saatleri sayıyormuş. Bizde dört gözle yeni albümünüzü bekliyoruz. 

Serdar DENKTAŞ: Anjiyo sonrasında stent takıldığına göre artık kıdemli siyasetçiler kulübüne hoş geldiniz demektir. Talat, Soyer gibi artık siz de kıdemlisiniz. 

Özdil NAMİ: Kurlar yukarı yukarı gidiyor, ne oldu şu bizim önlemler paketi? Bence siz paketin kurdelesini açıncaya kadar vatandaş paket olacak bu gidişle bir tarafa.  

Kemal ALTUNCUOĞLU: Lefkoşa’nın park sorununu çözecek projeyi bu hafta açıklayacakmışsınız. Bu arada Sanayi bölgeleri içinde çok özel bir çalışma başlatmışsınız. 

Zeki ÇELER:  Yani siz de durdunuz durdunuz tam zamanında borca girip ev satın almaya kalktınız. Sterlin 7 liraya doğru gidiyor, Allah yardımcınız olsun ne diyelim.    

İsmail ARTER: Son günlerde bazılarının maskeleri düşmeye başlamış. Daha durun bakalım son güne kadar kimlerin kimlerin maskeleri düşecek Gazimağusa’da?   

Tolga ATAKAN: Yani gör de inanma derlerdi ya gördük, bakanlığın girişindeki bekçi kulübesine cimbom bayrağı astırmışsınız. Tamam, şampiyon oldunuz tebrik ediyoruz ama yok da bakanlığa cimbom bayrağı astırmak… 

Zerin GÜRLER: Girne’de 7 numaradan UBP’den belediye meclis üyeliği için yarışa dâhil olmuşsunuz. 7 uğurlu rakamdır, peygamber rakamı da derler, vardır bir hikmeti. 

Ogün KİŞMİR:  Lefkoşa Belediye Meclis üyeliğine DP’den aday olmaya karar vermişsiniz. Bu kararınızdan sonra özellikle spor camiasından ciddi bir destek gelmiş size. 

Çetin SADELİ: Koskoca büyük partilerin bile henüz seçim çalışmaları bile başlamış iken sizin seçim minibüsünüz Lefkoşa’da dolaşmaya başlamış bile. Gorkmaaaa  

Gaye Boyacı MENTEŞ: Tam da dışarıdaki sıcaklıkların tavan yaptığı şu günlerde Lefkoşa’daki Lemar Burger City’in klimaları bozulmuş. Hem konfor hem hijyen acısından son derece önemli, bir ilgilenin size zahmet konu ile, bize çok sayıda ihbar geldi dün. 


POLEMİX
“Dünya’da faizler artmaya başladı... Petrol fiyatları yükseldi... Brent tipi petrolün varil fiyatı 80 Dolar oldu. Bu fiyat 3 ay önce 50 Dolar’dı... Dolar da uluslararası piyasalarda daha fazla değerlendi... Amerika’da faizlerin yükseltilmesi ile başladı... Bu konuda hep bir beklenti vardı. Faizler yükseltilecekti. Bu gerçekleşiyor... Amerika’da faizler birden ikiye çıktığı zaman, bizdeki pencereden bakıp da ‘nedir yahu birden ikiye çıkmışsa’ dememek lazım...
Lefkoşa UBP Milletvekili Ersin Tatar 

YORUM EKLE

banner471

banner474