banner564

El-Sen grev açıkladı, ya gerçekleri?

Dün bu köşede yazmıştık, KIB-TEK’te casusluk yapan 9 personelin görevden el çektirilmesi için süreç başlatıldı. El-Sen şimdi etten püften şeyleri bahane ederek greve gidiyor. 
Peki ya bugün kurumun yöneticileri çıkıp gerçekleri belgeleri ile basına dağıtırsa halleri ne olacak? Bunu da düşünüyorlar mı? Artık vatandaşın böyle eften püften eylemleri desteklemediklerini görmüyorlar mı?
Vatandaş artık yalanın yanında, yanlışın yanında olanları istemiyor. El-Sen’in bugün başlatacağı grev eğer bu halktan destek görürse söz veriyorum bu sayfanın yazarı olarak bir hafta boyunca El-Sen’den övgülerle dolu yazılar yazacağım.
Ama ben iddiamın arkasında durabilecek iken El-Sen bakalım bugün kamuoyunun önüne çıkıp nelerin arkasında durabilecek. “Bize don gömlek alacaklardı, gecikti, biz de o yüzden bu sıcaklarda elektrikleri kesiyoruz” diyebilecek mi? göreceğiz hep birlikte.
Dün yazmıştık, artık bazıların savunulacak hiçbir tarafı kalmadı. Yakında yolsuzluk olayları da çıkacak. O zaman da El-Sen grev yapabilecek mi? 

Nerede bunların “anası” ?
KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, GÜÇ-SEN, DAÜ-SEN, TDP, BKP, YKP dün Meclis önünde eylem yaptı. Sendika ve partiler KKTC'de yaşandığını savundukları kirli işler ve dayatma yolu ile oluşturulan düzene karşı “toplumsal muhalefeti” yükseltme çağrısı yaptı.
Toplumsal muhalefet yapmak isteyen sendikalara ANA MUHALEFETTEN ise destek gelmedi. Siyasi partilerden TDP, BKP ve YKP dünkü eyleme destek verdi. 
Ana muhalefetin olmadığı bir muhalefeti yükseltme çabası. Bana garip geldi, size de garip gelmiyor mu?
Anaları meclisin serin ortamında yumuşak sandalyelerinde rahat rahat siesta yaparken, yavrucukları sokaklarda, sıcakla baş başa idiler. Vah ki ne vah!

Ah be Sibel Abla! 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, son günlerde gündemi meşgul eden hükümetin mülkiyet kiralamaları ile ilgili Başsavcılıktan görüş istediğini, gelecek görüşün hükümet ve meclise iletileceğini söylemiş.
Ah be Sibel abla!
Yani 1983’den beri aynı yöntemle aynı şekilde binlerce mülkiyet bu şekilde verildi. Gün geldi UBP verdi, gün geldi DP verdi, gün geldi CTP verdi.
40 senedir düzen böyle geldi, böyle gidiyor da. Nereden çıktı bu Başsavcılık işi? Hem sonra hükümet her adım atacağı işte Başsavcılıktan görüş istemiyor mu? İstiyor…
Ee 40 sene sonra Başsavcılığın vereceği görüş, tıpkı Din İşleri Başkanı’nın çıkıp halkın 40 senedir orucu geç açtığını söylemesi gibi bir durumu ortaya çıkarmayacak mı? 
Bu görüş bundan önce UBP-DP-CTP’nin benzer yöntemlerle yaptıkları uygulamaları gayrı meşru hale getirmeyecek mi? Hukuk sistemi ne hale gelecek? 

Arda Turan
Ünlü futbolcu Arda Turan milli takımı bıraktığını açıkladı. Bence çok da isabetli bir karar aldı Arda Turan. Zira bunca sene başta Fatih Terim tarafından gereğinden fazla şımartılmıştı zaten. 
40 yıllık bir basın mensubuna uçakta saldıran Arda Turan’ın basın toplantısını da 4 kişiden başkası da izlemedi. 
Bizim memlekette de bazı siyasetçiler var, kendilerini Arda Turan gibi zannediyorlar. Ama yarın bir bakacaklar, basın toplantısı yapmaya kalktığında o dört kişiyi bile bulamayacaklar. 

MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Yani diyelim başsavcılık olumsuz bir görüş verdi ne olacak? Veya olumlu bir görüş verdi? Gene soru aynı ne olacak? 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU:  Valla basına hiç kızmayın, doğa boşluk tanımaz. Siyasetçilerdir siyasetçiye güvensizliği yaratan, herkes çıkıp ilk günden kamuoyu ile gerçekleri paylaşırsa bunlar olmaz. Bakın siz dün en doğrusunu ne kadar olgun bir şekilde yaptınız. 
Prof. Dr. Mehmet ÇAKICI: Bundan sonraki planınız bu yıl şampiyon olan takımınız Beşiktaş’ın taktiği olacakmış. Taktik maktik yok, bam bam bam!
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Bugün Güzelyurt bölgesine adeta çıkartma yapacakmışsınız. Hem inşaatı devam eden Güzelyurt hastanesini denetleyecekmişsiniz hem bölgedeki diğer sağlık merkezlerine uğrayacakmışsınız. 
Dr. Arif ALBAYRAK: Meclisin son haftalarına girilirken dün meclise anneniz ile birlikte geldiniz. Hayırdır anacağınıza mecliste yıllardır oturduğunuz koltukları mı gösterdiniz? 
Serhat AKPINAR: 8 - 9 Haziran 2017 'de 45 farklı ülkeden 1350 GAÜ öğrencisi mezun oluyormuş. Dünya artık mezunlarımız ile doldu, nereye gitsek birkaç mezun görebilmek artık imkan dahilinde. 
Özel KADIOĞLU: Bu akşam oğlanı hayırlısı ile dünya evine sokuyormuşsunuz. Allah gençleri bir ömür boyu mutlu etsin, sizi de en kısa zamanda dede… 
Gürcan ERDOĞAN: Yönetim Kurulu, personelle ilgili her türlü kararın alınabilmesi için size tam yetki vermiş. Eh, artık bu yetkiyi doğru bir şekilde kullanmak sizin elinizde. 
Umut ÖKSÜZOĞLU: Bugün başlatacağınızı duyurduğunuz grev bakalım halkımızdan destek görecek mi? 9 kişi için sendikanın itibarı ile oynamak biraz pahalıya mal olmasın sonra.
Ahmet KAPTAN: Dün sendikacı dostlarınız ile birlikte meclis önünde eylem yatınız ve toplumsal muhalefeti artırmayı planladınız ama ana muhalefet bile size muhalefet yaptı. Ne diyorsunuz bu işe? 
Efsun SALEL: “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" sloganıyla düzenlenen futbol maçında bakanınız verdiği tüm pasları gole çevirmediğiniz konuşuluyor. Hayırdır, neden bu kadar performansınız düştü? Arda Turan gibi olmayın yakında siz de. 
Fırat ATASER: KKTC'de elektronik imza kullanımına başlayan ilk belediye, Alsancak Belediyesi oldu. Sayenizde Alsancak Belediyesi KKTC’de ilkleri başarmaya devam ediyor. 
Dr. Bülent DİZDARLI: Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bugünden itibaren “Randevu Birimi Odası” uygulaması başlatıldı. Böylece poliklinikler 14.30’a kadar hizmet verecekmiş. Bazı hayaller gerçekleşmeye başladı desenize. 
Gökhan GÜLER: Dün kaleme aldığınız yazının ardından çok sayıda telefon almışsınız. Demek ki çok mühim bir noktaya parmak bastınız. 

GÜNÜN SÖZÜ
 ‘her şeyden önce paramızı iyi yönetebilmeliyiz. Finansal sistemin işleyişini anlayabilmeli, aylık ve yıllık gelir ve harcama bütçeleri oluşturabilmeli, uzun vadeli planlar yapabilmeliyiz.’
İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal
YORUM EKLE

banner608

banner474