banner564

ELAM’a tepkiler yağıyor



Alıştığımız, bildiğimiz hatta bir sene öncesinden yapılacağını tahmin ettiğimiz görüntüler bu yılda 15 Kasım’da tekrarlandı. Güney’de protesto yürüyüşleri, Kuzey’de kutlamalar…
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda ELAM’cılar KKTC Bayrağını yaktı, tehdit dolu sözlerle Kuzey’dekilere yani size, bize, hepimize sövdüler.
Türkiye’deki makamlar, KKTC’deki makamlar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler hemen her kesimden ELAM’ın eylemini kınayan mesajlar yayınladı önceki gün ve dün.
Başbakan Ersin Tatar önceki gün ve dün yaptığı açıklamalarda ELAM’a haddini bildirdi.
Tatar önceki gün yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Rum öğrencilerin her yıl olduğu gibi bu yıl da sınırlarımıza gönderilerek bizden intikam almak için slogan atmaları, Rum Temsilciler Meclisi’de milletvekili bulunan ELAM militanlarının KKTC bayrağını yakmaları nasıl bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzun yeni bir örneğidir. Hükümet olarak konunun üzerinde önemle duruyoruz. Ancak şu bilinsin ki, kimsenin mili değerlerine bir sözümüz yoktur ama Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve egemenliğinin simgesi bayrağımızın yakılması da kimsenin haddine düşmüş değildir. Hükümet olarak olayın peşini bırakmayacağız.
Tatar dün de yazılı bir açıklama yaparak şunları ifade etti:  “Bunlar basite alınıp, ‘fanatik bir grubun yaptıkları’ olarak nitelenemez. Bu yapılanlar, Rum kesimindeki önemli bir çoğunluğun anlayışının bir sonucudur.Ama daha önce de ifade ettiğim üzere hiç kimse merak etmesin; KKTC bayrağını yakmak kimsenin haddine değildir. Hükümetimiz konunun üzerine önemle durmaya devam edecektir. Dolayısıyla, bütün bunlar ortadayken hala Kıbrıs Türk Halkı’na doğruları söylememek Berlin’den bir şey çıkacakmış beklentisi yaratmak doğru değildir.”  

MESAJLAR

Aytunç ŞİRKET:  Girne Oğuz Veli Ortaokulunda Atatürk ile laikliği karıştıran bir öğretmen varmış. Veliler aradı şikâyette bulundu, belli ki laikliği iyi anlayamamış bu Hoca. Bir ilgilenin lütfen. 

Olsan ORAN: Yani tavla sözcüğünü duyduktan sonra biranda ortalıktan kayboldunuz. Tamam, tavlada fena değiliz ama öyle kaçıp saklanacak kadar kimseyi de fena hırpaladık bu oyunda. 

Erhan ARIKLI: İskele’de meşaleyi yakmışsınız ve Cumhurbaşkanlığı için adaylığınızı gayri resmide olsa ilan ettiniz. Bu arada İskele’de UBP’den ve DP’den bazı isimler gözümüze takıldı. 

Kenan AKIN: YDP’nin İskele şöleninde sizde vardınız ve birde konuşma yaptınız. Artık sizin için YDP’ye geri döndü diyebilir miyiz? Zira zamanında meşaleyi yakanlar arasında sizde vardınız. 

Nihat BERKAN: Son dönemde spora iyice merak salmışsınız ve düzenli olarak spor yapmaya başlamışsınız. Hayırdır ne için form tutuyorsunuz? Yoksa bizim bilmediğimiz bir yarış varda ona mı hazırlanıyorsunuz? 

Ertan BİRİNCİ: 15 Kasım Üniversitesi 15 Kasım’da saat 15’de açılarak hem bu özel güne ayrı bir güzellik kattı hem de bu özel günde devletin zirvesine ev sahipliği yaptı, Allah utandırmasın. 

Niyazi ŞANAL: Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım’ı geçtiğimiz hafta sonu Gazimağusa’da bir güzel ağırlamışsınız.  Binali beye Garga suyu da ikram ettiniz mi bari? 

Tolga ATAKAN: Lefkoşa’nın en işlek caddelerinden olan Nalbantoğlu Caddesi, Girne-Lefkoşa yolu, Girne üst yolu başta olmak üzere birçok yerde lambalarda sorunlar var. Kara kış bastırmandan bir baktırmakta fayda var yollara. 

Ayşegül BAYBARS: Bir çiftçi kiralamalar yüzünden çiftliğini ve hayvanlarını satılığa çıkartmış ve sebep olarak ta sizi gösteriyor. Bu konu ile yakından ilgilenseniz seviniriz. Zira köylü milletin efendisidir. 

Yenal SENİN: Bir bakanın doğum gününü kutlamak için öyle sözler yazdınız ki gerçekten şok olduk. Tamam, mutlaka bu toplum için güzel işler yapmıştır ama öyle tarihe mal olmak kolay iş midir? 

Feriha YİĞİTTÜRK: Güzel yüzlü arkadaşım, acını derinden hissediyor ve paylaşıyorum. Hasan Amcamıza cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, Allah sabırlar versin, mekânı cennet olsun, başınız sağ olsun. 

Hasan EREN: Gençlik Dairesinin düzenlemiş olduğu 10. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni gerçekten organizasyon olarak geçerli not aldı izleyenlerden. Emeği geçen tüm personelinizi tebrik ediyoruz. 

Cafer GÜRCAFER: Yerel bir bankanın verdiği taahhütlere uymayarak hem müteahhitleri hem de konut alan vatandaşları mağdur etmesi üzerine bu bankaya savaş ilan etmişsiniz. Yakında bu konuda önemli hamleleriniz olacakmış.

Fevzi TANPINAR: Telsim’in son iki filmi gerçekten çok güzeldi ve sosyal medyada da aynı şekilde beğenildi, paylaşıldı. Anlaşılan artık bu konuda rakipler sizi takip etmek zorunda kalacak. Siz daha iyisini yapana kadar şimdilik en iyisi bu. 

YORUM EKLE

banner608

banner474