banner564

Elde var 3

100 günden az bir süre kala Cumhurbaşkanlığı yarışında dün Halkın Partisi’nin de olacağını hatta adaylarının Kudret Özersay olacağı resmen olmasa bile kesinleşmiş oldu.
Şu ana kadar adaylığını ilk açıklayan her seçimin olmazsa olması Arif Salih Kırdağ, ana muhalefet CTP’nin Genel Başkanı Tufan Erhürman ve dün akşam itibari ile Kudret Özersay oldu.
Partisinin dördüncü yıldönümü etkinliğinde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Cumhurbaşkanlığı makamından ne Özersay ne de HP geri duramaz” diyerek, adaylığını ‘kısmen’ açıkladı, Parti Meclisi’nin yarın nihai kararı vereceğini söyledi.
HP, kuruluşunun 4. yıldönümü nedeniyle Lefkoşa Bedesten’de resepsiyon düzenledi. Yağan sağanak yağmura rağmen Bedesten’de güzel bir kalabalık vardı. HP’lilerin yanında diğer partilerden de bazı önemli isimler geceye katıldı.
Özersay’ın gelen misafirleri tek tek karşıladığı gecede yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu da kesinlik kazanmış oldu. 
Özersay’ın konuşmasının en ilginç kısmı ise son günlerde sürekli gündem olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile ilgili söyledikleri oldu.
Özersay; Tolga Atakan için “Yol yapımında karşı karşıya kaldığı çaresizlik karşısında kendi cebinden asfalt satın alan kaç bakan gördünüz?” dedi.
Bugüne kadar bir örneği var mı bilmiyorum ama ilk kez bir bakanın kendi cebinden asfalt satın aldığını da bu vesile ile öğrenmiş olduk. Ancak Tolga Atakan söz konusu satın almayı 4’lü koalisyon döneminde mi yoksa UBP ile hükümet döneminde mi aldı? Bu konuda henüz bir bilgi yok elimizde. Yarın muhtemelen bu bilgiyi bu köşeden sizlerle paylaşmış olacağız. 

Tatar’ın şarkısı
Tam da HP’nin doğum gününe denk gelen günün sabahında UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’ın seçim şarkısı olduğu iddia edilen bir şarkı sosyal medyada ışık hızı ile yayıldı. 
Dün bu konuda Başbakan Ersin Tatar ile konuştum. Şarkı bir ay önce yapılmış. Ama bu şarkıda henüz karar kılınmamış. Zaten bir ajans bu şarkıyı o dönem jest olsun diye yapıp ücret almadan Tatar’a hediye etmiş.
Tatar ve ekibi bir İstanbul ziyaretinde bu şarkıyı dinlemişler ama bu şarkı üzerinde kesin karar vermemişler. Zaten UBP’de henüz resmi olarak adaylık konusu da belli olmadı. 
Önümüzdeki hafta UBP yetkili kurulları toplanıp nihai kararı verecek ve gelecek hafta sonuna doğru da UBP kendi Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. 
UBP’nin adayının açıklanması ile birlikte resmi kampanya süreci de başlamış olacak. Başbakan Ersin Tatar’ın dediği gibi de dün sosyal medyada dönen şarkı büyük bir ihtimalle bu seçimlerde kullanılmayacak. 
Adayın açıklanmasından sonra nasıl bir şarkı seçileceğine kampanya ekibi karar verecek. 

Ömer Usta’yı kaybettik
Gönyeli’nin sembol isimlerinden bir tanesini daha bugün son yolculuğuna uğurlayacağız. Yıllarca siyasetten spora kadar birçok konuda sohbet ettiğimiz isimlerden bir tanesiydi. 
Gönyeli’nin tanınmış simalarından Ömer Coşkun Sertyürek dün hayata gözlerini yumdu. Gönyeli’de sevilen bir kişi olan Sertyürek’in vefatı sevenlerini üzdü. Sertyürek’in cenazesi bugün öğle namazına müteakip Gönyeli kabristanlığına defnedilecek.
Ömer Coşkun (Usta)’ya Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Gönyeli’nin efsane isimlerinden bir tanesini daha kaybettik. 

MESAJLAR
Teoman TURAN: Uzun bir aradan sonra çok kısa bir Kıbrıs kaçamağı yapmışsınız ve buradaki eski dostlarınızı dün tek tek ziyaret edip hatırlarını sormuşsunuz. Bunu saymayız gene bekliyoruz. 

Erhan ARIKLI: Normalde kış geldi mi, kimse sizi tutamazdı ve Azerbaycan başta olmak üzere o bölgedeki ülkelere giderdiniz. Ama seçim telaşından bu yıl anlaşılan o bölgeye ziyaret gerçekleştiremeyeceksiniz. 

Hasan TAÇOY: Seçim yasaklarının başlamasına daha bir ay gibi bir zaman var. Lütfen kimsenin yapamadığını yapın ve şu sanayi bölgelerini sanayi odalarına devredin. Sanayi biraz daha sulara gömülecek zaten. 

Candan AVUNDUK: Yılların dostu sanayiden sorumlu bakan oldu. Oturun şu sanayi bölgesinin devrini konuşun. Gerçekten bir bataklığı andırıyor Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve artık inisiyatifi bu bölgede siz alın. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. 

Mustafa AKINCI: Geçen gün Karpaz’a kadar gittiniz. Hazır oralara kadar gitmiş iken bizim Hector’u da ziyaret edip bir fotoğraf da onunla çektirseydiniz bari. Neyse artık bu defaya. 

Ersin TATAR: Sizin adaylık henüz açıklanmadı ama seçim şarkısı diye bir ay önce yapılan şarkı tam da ortağınızın adaylığı ile ilgili açıklama yapacağı gün sosyal medyaya düşmesi tesadüf olabilir mi? 

Kudret ÖZERSAY: HP’nin yeni yaşı kutlu ve mutlu olsun. Dün gece anladık ki adaysınız da. Eh artık hayırlı olsun diyelim size de. Bakalım bir önceki seçimlerden ne kadar ders aldığınızı göreceğiz. 

Tufan ERHÜRMAN: Adayların hepsinin açıklanması ile birlikte hem gezi programınızı hem de muhalefetin dozunu artıracakmışsınız. Hatta bu konuda bazı hazırlıklar tamamlanmış bile. 

Dr. Sibel SİBER: Dün HP’nin yaş gününde tüm gözler üzerinizdeydi. Herkes sizin vereceğiniz kararı bekliyor. Bakalım bu konuda siz ne zaman nihai kararınızı açıklayacaksınız. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Kuzucuk köyündeki hayvan üreticilerinin içler acısı halini sosyal medyaya taşımakla kalmayıp, ilgili bakanı da dün mecliste uyarmışsınız. Muhalefet vekili işte böyle olur. 

Züleyha KARAMAN: Bir hırsız sizin arabanın lastiklerinin sibop kapağını sürekli çalıyormuş. Allah Allah birçok konuda hırsızlık duyduk ama sibop kapağı çalanını ilk kez duyuyoruz. 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Yarın bakanlık bürokratlarının geniş bir katılımı ile Ankara’ya çıkartma yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Özellikle bazı önemli konularda muhataplarınız ile görüşecekmişsiniz. 

Durali GÜÇLÜSOY: Geçen hafta avda hiç fişek atmadan eve tavşanla dönmüşsünüz. Valla buda bir başarı, hiç fişek atmadan eve tavşanla dönmek. Bakalım bu hafta ciklada da aynı başarıyı gösterebilecek misiniz? 

Rasih REŞAT: Pek muhterem anneanneniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.

YORUM EKLE

banner471

banner473