banner564

Emek en yüce değer mi?

Aslında bu soruyu çok defa sorduk bu köşeden. Ama her seferinde birisi çıkıp yanıt vermek yerine, deve kuşu görmemezlikten gelmeyi yeğlediler. Neyse onlar görmemezlikten gelmeye, bizde gözlerinin içine sokmaya devam edeceğiz bu gidişle. 
Soru BİR: Fikri Toros bu ülkenin yetiştirdiği, başarılı, düzgün ve donanımlı insanların başında gelenlerden bir tanesidir. Kendisini Fikri Toros olarak aday göstermiş olsalar hiçbir sorun olmayacaktı. Ancak Ticaret Odası Başkanı ve Kontenjan adayı olarak halkın karşısına koyarsanız durum farklı olur.
Zira Fikri Bey Patronlar Kulübü başkanı olarak daha birkaç ay önce Askeri Ücrete karşı çıkmıştı. Şimdi hem emek en yüce değer diyeceksin hem asgari ücrete karşı geleni aday göstereceksin. Lahana, turşu, perhiz meselesi yani…
Soru İKİ: CTP döneminde veya sonraki dönemde kamuda istihdam edilen ve CTP’nin hükümette olduğu dönemler dâhil her türlü işte kullandırılan Geçici Memurların kadrolanması konusu…
CTP madem emeği savunuyor, madem hükümette olduğu dönemde hem bu insanları istihdam etti, hem görevleri olmamasına karşın birçok iş yükünü bu insanların omuzlarına yükleyip yaptırdı bu insanların kadrolanmasına neden ön ayak olmaz da engel olur. Nerede emek? Nerede emekçinin alın teri? Lahana, turşu ve perhiz meselesi mi gene?

Ceyda itiraz edecek
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliğinin eski genel sekreteri, UBP’nin Lefkoşa’dan milletvekili aday adayı olan Oğuz Ceyda, geçtiğimiz hafta sonu yapılan ön seçimlere itiraz ettiğini söyledi.
Ceyda bu konuda şunları söylüyor; “Madem kadın adayların tümü kadın kotası yüzünden direkt aday olarak listeye girecekti, neden bizimle aynı listede yarıştırıldılar? Nasıl ki erkek kontenjan adayları listede yoktu kadın adaylarında da olmaması gerekirdi. Bu yüzden ben YSK’ya bu konudaki mağduriyetimi anlatan itiraz dilekçemi verdim” dedi.
Bakalım bu konudaki nihai kararı verecek olan YSK ne diyecek? Neticede Ceyda’nın haklı olduğu taraflar var. Ancak gene de böyle bir itirazı olacaksa neden seçimlerin sonucunu bekledi Oğuz Ceyda? Seçimden önce keşke bu itirazını hem divana hem YSK’ya yapmış olsa eli daha güçlü olurdu diye düşünüyorum, haksız mıyım? 

En iyi ben anlarım Asım Hoca
Çok uzun bir süreden bu yana eğitim camiasının içinde Asım İdris. Ve yıllardır da siyasetin bir köşesinde. Hem özel sektörde olmak hem siyasette olmak zor iştir, bunu en iyi ben bilirim.
Zira birçok kez başıma geldi, falancanın çok üstüne gitmesen iyi olur, filanca ile ilgili yazılar yazma, biz seni uyarmıştık ve en sonunda bir kuru teşekkür ki onu da yapmazlar çoğu zaman, işine son verirler.
Asım İdris de yıllardır görev yaptığı kurumdan ayrıldı, ayrılmak zorunda bırakıldı. Seni en iyi ben anlarım hocam. Dile kolay bir değil, iki değil üç değil… Ve bu gidişle de sonda olmayacak gibi…
O yüzden Asım Hocam, seni en iyi ben anlarım, geçmiş olsun…. 

MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Meclis Başkanı sıfatı ile son seyahatinizi de yapmışsınız İstanbul’a. Üstelik yanınızda da yeni dönemde mecliste olmayacak isimlerle. Ne diyelim hayırlısı.
Hüseyin Avkıran ALANLI: Geçici memurlar ile ilgili önergeyi imzalama şansınız var. Zira ne Cumhurbaşkanı ne de Meclis Başkanı var. Tüm yetki şimdi sizde.
Serdar DENKTAŞ: Geçen seçimlere göre bu seçimlerde ön sıraları yıllarını bu partide geçiren, DP’den başka bir yere gitmeyen isimlere verecekmişsiniz. Bizce de en doğrusu bu olur, zira devşirmeler ile gidilen yolu gördünüz.
Cemal ÖZYİĞİT: Seçimlere yaklaşırken özellikle dün CTP’ye yönelik verdiğiniz sert mesajlar bakalım CTP kanadında nasıl bir etki yaratacak? 
Oğuz CEYDA: Hafta sonu yapılan UBP adaylık sıralama seçimlerine itiraz etmişsiniz ve itiraz dilekçenizi YSK’ya sunmuşsunuz. Peki, bu itirazı yapmakta biraz geç kalmadınız mı? 
Rauf ERSANAL: 30 yıldır kesintisiz olarak her gün evinize aldığınız gazeteyi artık eve almama kararı almışsınız. Ne oldu da sizi bu kadar kızdırdılar? Neyse siz her gün bir Diyalog alın, aradığınız her şeyi fazlası ile bulabileceksiniz.
Rauf ATAÖV: Adaylığınıza kesin gözü ile bakılıyor ama siz hala daha bakanlıktan dışarı adım atmadınız. Yoksa seçimleri bakanlıkta mı geçirmeyi düşünüyorsunuz?
İsmet BAYRAKÇI: UBP’nin ön seçimleri öncesi her gün sizi arayan siyasetçiler ön seçimlerin bitmesinden sonra aramamış. Merak buyurmayın, bir iki hafta içinde yeniden akıllarına geleceksiniz zaten. 
Akay YILMAZ: Önceki gece bazı dostlarınız sizi Dağyolunda misafir etmiş. Belki seçimlerde istediğiniz yeri bulamadınız ama bir sürü dost kazandınız bu süreçte. 
Ahmet KAPTAN: Yani yılların deneyimli bir sendikacısı olarak bir başka sendika başkanını şikâyet etmenizi size pek yakıştıramadık doğrusu. Zira sizin gibi donanımlı birisi ancak yol gösterici olmalıdır bu saatten sonra.
Kağan MINDIKOĞLU: Geçici memurların yasa tasarısının bizzat cumhurbaşkanınca onaylanması için ısrarcı olmuşsunuz. Gelin inat etmeyin ve bugün meclis başkan vekili Avkıran Alanlı’yı bir ziyaret edin. 
Erhan VECHİ: Daha Kasım ayı bitmeden dolar 4 lira oldu bile. Şunun şurasında 10 Ocak’a ne kaldı ki? Hala daha iddiaya var mısınız? 
Adnan ERASLAN: Sizi Lefke’den aday beklerken gene bizi şaşırttınız ve bu sefer de Lefkoşa’dan aday adayı oldunuz. Hadi hayırlısı, bakalım Lefkoşa size uğurlu gelecek mi? 
Reşat AKAR: Seçim 2018 için bestelediğiniz Hodri Meydan şarkısından sonra duyduk ki bazı partiler kendilerine de şarkı sözü yazmanız için sizin kapınızı aşındırmaya başlamışlar. İyi bir ücret veren olursa neden olmasın demi?
Necdet OSAM: Ya işte hayat böyledir, siz adamı kollayın, her türlü kendinizi siper edin, adam da çıkar ekranlarda DAÜ kötü yönetiliyor der. Az bile size. 
Polat ALPER: Zengin arkadaşlar edindikten sonra sizin de huyunuz suyunuz değişti. Zira Kıbrıs Postası’nın yaş gününde eskiden yeme içme partileri verirken şimdi bir pasta bile kesmediniz. Kısacası giderek gassot olmaya başladınız sizde yeni dostlarınız gibi. 

POLEMİX
 “Bizim duruşumuz var. Hesap sorma mücadelesinden asla ödün vermeyiz. Bu yaklaşımlara birileri varım derse UBP ile de hükümet kurarız. Bunu geçmişte de söyledik. Asla kurmam diyenler ne yaptı? Bu talan düzenini UBP kurdu. CTP bu düzeni değiştireceğini söyledi. Neyi değiştirmiş? Neyi değiştirecek?”
TDP Başkanı Cemal Özyiğit 
YORUM EKLE

banner608

banner474