banner564

Emrullah Bey’in ihalesi

Dün bu köşede yine her zaman olduğu gibi ilk biz yazmıştık Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın Lapta Belediyesi’nin sahil yolunun devamında marina ve otel yapım projesinin ihalesini kazandığını.
Lapta Belediyesi Sahil Yürüyüş Yolu projesinin devamı olarak yürüyüş yolunun yanındaki 30 dönümlük araziyi uzun kiralama yoluyla ihaleye çıktı. İhaleyi alan şirket buraya beş yıldızlı otel, sosyal alanlar ve 300 yatlık marina yapacaktı.
İhale şartnamesini sadece iki firma aldı. Ve önceki gün ihale kapandı. İhaleye şartnamesi alan iki firmadan bir tanesi ihaleye katılmadı.
Geriye Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın turizm şirketi E&T Turizm ve Otelcilik şirketi kaldı. Tek teklifi atan Emrullah Bey dolasıyla ihaleyi de kazanmış oldu.
Aylık 19 bin STG kira ile ihaleyi kazan Emrullah Bey’e bölgeye yapacağı yatırımın hayırlı olmasını diliyoruz. Eğer ihale şartnamesindeki gibi aylık 19 bin STG Lapta Belediyesi bir kira elde ederse bu belediye için önemli bir kaynak olmuş olacak.
İhaleye ilişkin size küçük bir not daha verelim. Emrullah Bey’in ihaledeki partneri Korman Construction Ltd. Zira inşaatın tamamlanması ile ilgili taahhüttü Günay Çerkez’in şirketi Korman taahhüt etti.
Ercan Havalimanı’nda devam eden inşaatı da Korman üstlenmiş durumda. Yani Emrullah Bey’in KKTC’deki partneri de Günay Bey olmuş anlaşılan.
Bu ikilinin başka projeler üzerinde de çalıştıkları bize gelen bilgiler arasında. İlerleyen günlerde bu projelerden de size bahsedeceğiz. Özellikle enerji alanında büyük bir hazırlık içinde olduklarını buradan paylaşmamızda fayda var. 

"Güneş Ülke Anadolu”
Önceki gece Lefkoşa Golden Tulip Otel’de Akdeniz Karpaz Üniversitesinin sponsorluğunda Yunus Emre Enstitüsü Lefkoşa müdürlüğünün organize ettiği Türkiye’nin ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun gerçekleştirdiği temalı resital vardı.
Henüz bir buçuk yıllık bir vakıf olarak hayatımıza giren Yunus Emre Enstitüsü, Lefkoşa’da Selimiye Camii karşısında gerçekten çok güzel işlere imza atıyor. Çocuklarımıza başta hat sanatı olmak üzere ebruli, boyama ve toprak ile yapılan el işlerini öğretiyorlar. Enstitüde etüt dersleri de verilmekte. 
Ve dün halka açık muhteşem görseller eşliğinde Türkiye’nin ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun gerçekleştirdiği resital vardı. Hem görsel olarak hem de işitsel olarak muhteşem bir gece yaşadık. Başta Ahmet Erbaş olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyoruz. 

“Gezdirin gendini'
Türkiye’de gerek televizyonda gerek gazetede birisi çıkıp Kıbrıs şivesini taklit etmeye kalksa bir alınganlık bir tepki gösterme son dönemde alışkanlık olmaya başladı.
Son olarak Hürriyet’in bir yazarı 'gezdirin gendini' deyince sosyal medyada adeta kıyametler koptu. İyi de kendine has üsluptaki Kıbrıs şivesinin taklit edilmesine niye bozuluyoruz ki?
Mesela son zamanlarda Türk televizyonlarında Ege şiveleri konuluyor, gayet de sempatik buluyor izleyici. Ondan önce Gaziantep veya Urfa bölgelerini şivelerinin yer aldığı diziler ekranlarda boy gösteriyordu. 
Karadeniz şivesi, Trakya şivesi de unutulmamalı. İyi de ben bugüne kadar ne bir Egelinin ne bir Trakyalının ne de bir Karadenizlinin şivesinin taklit edilmesinden rahatsız olduğunu duymadım. Neden Kıbrıs şivesinin taklidinden birileri kıyamet koparıyor? Sosyologlar göreve…
 
MESAJLAR: 
Mustafa AKINCI: Amerika ziyaretinde elbette torunlarınızı görmek en büyük hakkınız. Zaten kendi bütçenizden yol masraflarını ödeyip gidip görüp geri geldiğinize göre bunu toplum anlayışla karşılayacaktır. Sorun etmeye değmez yani. 
Dr. Derviş EROĞLU: Geçen gün bağımsız milletvekilleri ile önemli bir görüşme gerçekleştirmişsiniz. Yalnız bu görüşmeden haberi olan herkes farklı farklı senaryolar üretiyor. Bari siz açıklayın da ne olduğunu herkes bilsin. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Parti içinde birisiyle küs olmayan bakan olarak anılmaya başlandınız ve artık arabulucu görevleri de size kalmış. Hal böyle olunca da kapınızdaki kuyruklar son zamanlarda uzamaya başlamış. 
Fuat NAMSOY: Tek bir firmanın katıldığı ihale konusu kamuoyunda biraz tartışma yaratacaktır. Ama belediye ye aylık 19 bin STG kira hiç de yabana atılacak bir meblağ değil hani. Hayırlısı. 
Emrullah TURANLI: Kıbrıs’ta öyle bir partner buldunuz ki artık sırtınız yere gelmez değil mi? Günay Bey bu türden işlerde bulunmaz kumaştır. Hadi hayırlısı size de. 
Süleyman ERGÜÇLÜ: Telsim’in sponsorluğunda Lefkoşa Çarşı Esnafı” fotoğraf sergisinin ikincisi için kolları sıvamışsınız. İlkine gelemedik ama ikincisine mutlaka uğrayacağız. 
Hasan UZUN: Lefkoşa’daki benzinliklerde içki satılırken Girne’deki benzinliklere içki yasağı getirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda Girne Kaymakamı ile görüştünüz mü? 
Orhan YILMAZ (Fıstık): Yeni model bilgisayarları ülkeye getirmişsiniz. Teknolojide son diye bir şey yok değil mi? Neyse bu arada yaz geçiyor, mevsimin son karpuzunu ne zaman yiyeceğiz? 
Mehmet SUNGUR: 6 Ekim’de nikah masasına oturmak için karar kılmışsınız. Desenize büyük gün çok yakın. Bu arada davetiye dağıtma işi nasıl gidiyor? Aman listeleri iyi kontrol edin ve yakın dostlarınızı atlamayın. 
Şenol BEKTAŞ: Üniversiteler ve eğitim konusunda maalesef çok az sayıda yazar var ülkede. Oysa 100 bin kişilik bir eğitim adasında bu konuda daha çok bilirkişiye ihtiyaç var değil mi? 
Mustafa GENÇ: Yani bu kaçıncı telefon kaybedişiniz? Valla telefon şirketleri size telefon yetiştiremiyormuş. Bari akıllı telefon yerine kaybolmayan telefon üretse bu telefon şirketleri. 
Züleyha KARAMAN: Geçen gece fotoğraf çekmek isterken kolunuza dokunan birisine öyle bir haddini bildirmişsiniz ki artık basın görev yaparken o arkadaş kolay kolay birilerini dürtmez. 
Kemal Deniz DANA: Bakanlıkta geçen yoğun mesainin ardından evde de hanıma yardımcı olmaya kalkınca elinizi kesmişsiniz. Çok geçmiş olsun. Evde hanıma da yardımcı olacak zamanı madem buluyorsunuz tüm takdiri hak ediyorsunuz. 
Hakan FELLAHOĞLU: Son günlerde bazı dostlarınız sizi milletvekili görmek istediklerini söylüyormuş. Bakalım bu konuda nasıl bir yol izleyeceksiniz? En iyisi Çarşı grubunu olağanüstü toplantıya çağırmak. 
Bertan ZAROĞLU: Ankara’da bazı önemli temaslarda bulunmuşsunuz dün. Ve birileri size öyle şeyler anlatmış ki sizin bile ağzınız açık kalmış. Demek yakında şenlik var. 

POLEMİK
 “AK Parti hükümeti, 697 sayılı kanunu iptal eden yeni bir kanun çıkararak yaz saati uygulamasını bir kez daha kalıcı hale getirebilir”
Basından
YORUM EKLE

banner471

banner473