banner564

En az 5 aday var!

Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçildiğinin açıklandığı dakikalarda cep telefonuma gelen bir mesaj aslında gidilecek köyün minarelerinin gözükmesi adına beni haberdar ediyordu.
Gelen mesajda, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiğiniz özveri için çok teşekkür ederim. Şimdi ara vermeden aynı şekilde kurultay için çalışamaya başlıyoruz”    deniyordu.
Pazar gecesinden başlayan yarışta şuana kadar birebir görüştüğüm ve aday olacağını söyleyen en az beş isim var. Bu sayının ilerleyen günlerde daha da artacağını peşinen söylemek durumundayız.
Peki, bu kadar çok adaylı bir yarışta kazanan kim olur? Veya bu kadar çok adaylı bir kurultay sonrası UBP’de her hangi bir bölünme ve sıkıntı olur mu?
İkinci sorudan başlayalım, bir kere daha öncede çok adaylı kurultaylar görmüştük. Ne olursa olsun kurultaydan sonra ben bir kopma olacağını beklemiyorum. Çünkü geçmişte bunlar denendi ve bir sonuç alınamadı.
Kim kazanır? Bunu bugünden söylemek çok zor. Özellikle adayların kaç tane olacağı ve bölgesel bazda kimlerin kimi destekleyeceğini görmemiz gerekiyor. Bunları gördükten hemen sonra zaten tahmin yapmak çokta zor olmasa gerek. 
Bu arada dün toplanan UBP Meclis gurubu ay sonunda UBP kurultayının yapılmasını tavsiye kararı aldı. Bu tavsiye kararı şimdi PM’nin tartışıp onaylamasına kaldı. 
Ersin Tatar, Cuma günü yemin edip Saray’daki devir teslim töreni sonrası resmen Cumhurbaşkanlığı görevine başlamış olacak. UBP kurultayına kadar geçici bir Başbakan atanacak. UBP kurultayı sonrası geçici Başbakan Hükümetin istifasını sunacak ve UBP kurultayında seçilen kişiye Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yeni hükümeti kurması için görev verecek. 
Kısacası bir ay içinde aynı koltukta üç başbakan daha görmüş olacağız. 

Oy tartışması
Pazar günü seçim yenilgisini kabullenemeyen kesimlerin şu günlerde ortak bir söylemleri var.  Efendim “İskele bölgesinde Türkiye kökenli seçmenler çoğunluktaymış, onlarda oylarını satmışlar…”
Eğer etrafınızda bunu söyleyen birileri var ise ona lütfen şunu söyleyin; “Sen zerre kadar siyasetten anlamıyorsun, anlamadığın gibi sonuçları daha hazmedemiyorsun…”  
Bakın 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İskele bölgesinde Mustafa Akıncı yüzde 49,9 oy alırken bir diğer aday Dr. Derviş Eroğlu yüzde 50,1 oy almış. 
“Ee beş yıl önce Akıncı İskele ’de bu kadar oyu nasıl almıştı? Demek ki Akıncı ve akıl hocaları da para ile oy satın almışlar! “
Elbette böyle bir şey yok. Kampanya beceriksizliğini seçmenlerin üzerine atan ilk ve tek aday Akıncı ve taraftarları değil. Daha önce ki seçimlerde de buna pek çok kez şahitlik ettik. Bilin istedim. 

MESAJLAR
İbrahim ÇAKIRDAĞ: Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası kendisine bir mesaj göndermişsiniz. Ersin Bey verdiğiniz destek için mutlaka size geri dönüş yapacaktır. Birkaç gün daha bekleyin deriz. 

Sunat ATUN: Dün bir sürpriz yapıp İstanbul’da Beylerbeyi Sarayı’nda Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la görüşmüşsünüz. Anlaşılan kurultayda sizde adaysınız. 
  
Şükrü CANKAYA: Türkiye’nin ünlü anchormani Fuat Kozluklu ile dün İlim Üniversitesinde bir araya gelmişsiniz. Fuat Hocam Kıbrıs’a aşinadır, buralarda epey dostları vardır. 

Mustafa BATURALP: Seçim sonuçlarını tek tek inceleyip kapsamlı bir rapor hazırlamışsınız. Bugün size uğrayıp bu seçimlerde nerede ne olduğunu öğreneceğiz. Merak edenler içinde yarın yazacağız. 

Hasan KAHVECİOĞLU: Beş yıl önceki seçimlerde İskele Bölgesindeki oyları sizin satın aldığınız yönde çok ciddi iddialar var. Bu iddialar karışında sessiz mi kalacaksınız yoksa bu işe ne kadar para ayırdığınızı açıklayacak mısınız? 

Harper ORHON:  Yani 5 yıl Saray’da kalan Akıncı ile bir gece yemekte birlikte çekilmiş bir fotoğrafınız bile yok. Ama inanın önümüzdeki 5 yılda Ersin Beyle akşam yemeğinde çekilmiş en az 5 fotoğrafınız olacaktır. 

Ramazan GÜNDOĞDU: “Sterlinle kira sürdürülemez, millet perişan, buna el atılmalı” yönündeki çağrınıza çok kısa süre içinde binlerce like gelmiş sosyal medyadan. Bakalım hükümet bu konuda bir adım atabilecek mi? 

Necat SOYDAN: Pazar günkü Tatar galibiyetinde sizin de çok etkiniz olduğu konuşuluyor Girne’de. Hatta bu konuda Tatar’ın size özel bir ziyaret gerçekleştireceği bilgisi geldi kulağımıza. 

Ömer DALGAKIRAN: İlk turu tam bildiniz ama ikinci turda biraz yanıldınız. Ama ilk turda o kadar aday olmasına karşın hepsini doğru bilmeniz son derece isabetli olmuş. 

Tözün TUNALI: DP’de sular çok uzun sürmek kısa bir sürede durulur. DP, bundan önce de böyle çok büyük fırtınalar atlattı. O yüzden DP’liler bu gibi durumlara alıştırlar, merak etmeyin siz. 

Akın AKTUNÇ: Ben size bir şey söyleyeyim mi bu Fatih Terim takımın başında yılbaşını görmez. Aha yazın bunu bir kenara da yine konuşalım. Eğer yılbaşını geçerse bir kebap benden size hediye. 

Abdullah İŞKEY: Geleneksel hale gelen seçimden sonra helva yapma geleneğini yine bozmamışsınız ve dün tepsi tepsi helva hazırlatıp dağıtmışsınız.  Bize de ayırdınız mı? 

Sedat YILDIRIMLAR: Mesarya bölgelerinde sizin gittiğiniz köylerde resmen oy patlaması yaşanmış diyorlar. Eh artık bu durumu gören bazı adaylar şimdi sizin peşinizden ayrılmayacaktır. 

Alpan UZ: Seçimler öncesi iddiaya girdiğiniz bir gazeteciye takım elbise sözü vermişsiniz. İlgili gazeteci arkadaş iddianın gereğinin yapılmasını bekliyormuş sizden, bizden iletmesi.

YORUM EKLE

banner471

banner473