banner564

En değerli galibiyet

 Ligin ikinci yarısında oynadığı iki maçtan da puanla ayrılamayan Binatlı, rakiplerinin kaybettiği haftada Hamitköy karşısında aldığı galibiyetin değeri çok ama çok büyük.

 Hafta arasında oynadığı kupa mücadelesinde çok fazla yoruldukları bu maçın özellikle son 30 dakikasında kendini fazlası ile hissettirdi.
 Golü erken bulması onların moralini yukarıya çekerken rakibinin de oyununu bozdu. Maçın ilk yarısında ikinci golü bulup rahatlayacağı dakikalar olmasına rağmen bunları değerlendiremedi. Bunun sıkıntısını ikinci yarıda fazlası ile yaşadı. 
 Rakibinin ilk yarının son dakikalarında değerlendiremediği pozisyon onlar adına maçın kırılma dakikası oldu diyebiliriz.
 Kupa maçının yorgunluğunun kendini göstereceğini teknik heyet de biliyordu. Ancak yedek kulübesinin yetersizliği, Abdullah’ın da cezası onları sıkıntıya soktu. Ancak her şeye rağmen takımda ayakta kalan ve galibiyette önemli rol oynayan oyuncular vardı. Defansta Behnam rakibine ne yerden ne de havadan hiç geçit vermedi. İlk toplara hep müdahale ederek hep ayakta kaldı. Defanstaki diğer bir oyuncu Alaettin de tek hatası dışında çok başarılı oldu. Riske girmeden oynayarak hataya şans vermedi. 
 İleride oynayan ve takımının galibiyet golünü atan Debola çok yorulmasına rağmen takımının ofansif yöndeki en etkili adamı oldu. Zaman zaman ona istemediği toplar atılmasına rağmen ayağa oynanan toplarda rakip kalede hep tehlikeli oldu. Gerektiğinde geriye de gelerek arkadaşlarına yardımcı oldu.
 Binatlı kendisi için en değerli maçlardan birini kazanmasını bildi. 
 Hamitköy bir hafta önce güçlü rakibi Yenicami’yi mağlup ederek dikkat çekmişti. Ancak dünkü maçta Yenicami maçından tek eser bile yoktu. Akıllara Yenicami’yi mağlup eden takım bu mu diye gelmedi de değil.
 Maçın genelinde ilk yarının son dakikası hariç bu da gol olabilir diyeceğimiz pozisyonu olmadı. Devre biterken Hasan o golü atabilse ikinci yarı onlar için daha farklı olabilirdi. Özellikle ileride gol atabilecek oyuncularda büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Mustafa, genç Hasan ve özellikle de yabancıları vasatı aşamadılar.
 Sadece 1 korner kullandıkları maç zaten onların rakiplerini ne kadar rahatsız ettiklerini gösteriyordu. Rakibi çok yorgun olmasına rağmen bulduğu pozisyonları değerlendirse skor daha farklı olurdu.
 Hamitköy aldığı bu mağlubiyetle rakibinin de kendine yaklaşmasını sağlarken kendini de zora soktu. Binatlı karşısında ortaya konan oyun gelecek haftalar için hiç de yeterli değil. Mutlaka bunu geliştirmeleri gerekir.  

YORUM EKLE

banner471

banner473