banner564

Erenköy, Esentepe ve KKTC

Yıllardır sıkıntıda olduğu bilinen Erenköy’ü yıllar sonra sağ görüşten alıp sol görüşe emanet ettiler. Olmadı battı, başındaki de kaçtı gitti.

MAP ile başlayan Esentepe, son seçimlerde sağın kalesi olmaktan vaz geçip sol anlayışa teslim edildi. Sonuçta 7 aydır çalışan maaşını alamadı. Başkan kendi partisinden aday çıkmadı, partisi de zaten kendisini yeniden aday göstermedi. 
Diyeceğim o ki alıp batırmakta ki gösterdikleri gayreti ve çabayı yaşatmak için göstermedi sol anlayışın bu ülkedeki hamisi CTP. Neden acaba?
PEYAK, KTHY, Sanayi Holding gibi geçmiş dönemlerde olanlar bir tarafa galiba CTP’nin esas sorunu inanmamakta.
Ne güzel söylemişler oysa “inanmak başarmanın yarısıdır” 

**

Atlasglobal Tekzip

11.04.2018 tarihinde Diyalog gazetesinde ve www.diyaloggazetesi.com isimli internet sitesinde, Alihan Pehlivan tarafından hazırlanmış olan “Atlas olayında perde gerisi” başlıklı köşe yazısı yayımlanmıştır. 

Atlasglobal, KKTC’ye ve KKTC’den yaptığı uçuşlarını durdurmamış, gerek Şirket planlaması gerekse yaz mevsimine girilmesinden kaynaklı KKTC’ye gelen yolcuların konaklama sürelerinin uzaması sebebi ile haftada 32 adet olan uçuşlarını toplamda 24’e düşürmüştür.  

Bunun dışında kendi yorumumuzda Atlasglobal yetkililerine ve ilgililerine yönelik herhangi bir kasıtlı yayın ve zarar verme düşüncemiz yoktur. İstemeden böyle bir anlayış yaratılmış ise özür dileriz.”

 
Bu kavga başka…
Bir tarafa Cumhur’un Reis’i diğer tarafa Dış İşlerinin yeni Prensi ve aralarında bugüne kadar devam eden muhabbet, Akıncı’nın son açıklaması ile bitiverdi.
Dün sosyal medyada ilk sinyali verdi Prens hazretleri. Akıncı’yı açık açık hedef alarak atışlarını yaptı. Dedi ki; 
“Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendisinin defalarca dile getirdiği şekilde Kıbrıs Rum tarafında bir zihniyet değişikliği olmaksızın, İsviçre’de başarısızlığa uğrayan bir sürece ait olan böyle bir kâğıdın, nasıl olup da “kaldığı yerden aynen devam” noktasına sürüklenmemize yol açmayacağını bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’ndan duymayı isterim açıkçası. Ve umarım bu sabah yapacağımız görüşmede bu konularda Sayın Cumhurbaşkanı bizi aydınlatır.” 
Saray’da buluştu Reis ile Prens hazretleri. Bilmem siteminde ilettiği gibi Cumhurbaşkanı’nın ağzından duydu mu bazı gerçekleri? Zira Saray’daki zirveden sonra tek kelime etmedi görüşmeye gidenler. 
Nasılsa birisi sızdırır basına, o zaman bizde öğrenmiş oluruz, içerde ne konuşturlar birbirlerinin yüzüne nasıl baktılar diye. Prens şikâyet ediyor bilgimiz yok diye, şimdi de biz şikâyet edelim, bilgimiz yok diye… 

 
İkiyüzlü siyaset 
“Çok değil sadece 5 ay önce UBP-DP hükümeti döneminde ciddi eşitsizlikleri ortadan kaldıracak Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasa Tasarısı’nın ivediliği Maliye Bakanlığı’nın da onayı ile TDP ve CTP'nin de olumlu görüşüyle oy birliği ile kabul edilirken şimdi aynı çalışmanın kadük olması sebebiyle muhalefetten yasa önerisi olarak sunulmasına binaen ivediliğinin iktidar partilerinin oyları ile ret edilmesi kadar büyük bir çelişki olamaz. Gerçekten anormal bir durum. “
Devrim Barçın, Günay Kibrit ile birlikte…

MESAJLAR

Ayşegül BAYBARS: Girne’de bir yatırımcı için otel yeri bakıyormuşsunuz, bulabildiniz mi? Daha önce bakılan birkaç yer var benim bilgimde… 

İsmet ESENYEL: Bunca işin gücün arasında vakit bulup stüdyoya girip yeni bir albüm çıkarmak için artık günleri sayıyormuşsunuz. Bu arada dinlediğimiz şarkı gerçekten de on numara olmuş. 

Serdar DENKTAŞ: Arka arkaya gelen zamlardan sonra vatandaşın öfkesi patlama noktasına geldi. Sahi ne oldu şu FİF? Böyle dönemlerde yararlanılmayacaksa ne zaman yararlanılacak?  

Mustafa AKINCI: Dünkü Saray toplantısından sonra her hangi bir açıklama çıkmadı, yoksa basın özgürlüğü gününde basına sansür mü uygulandı? Anlamadık.. 

Özdil NAMİ: Bir haftadan bu yana Gazimağusa limanına gelen gemilerin boşaltılmadığı yönde şikâyetler geliyor. Tüccar yakında eylem yapmaya hazırlanıyormuş, bizden söylemesi. 

Arif Salih KIRDAĞ: Dün UBP adayı ile birlikte görülmüşsünüz, hayırdır yoksa yerel seçimler öncesi ittifak arayışlarına mı başladınız? Çetin Sadeli duymasın bunu, çok fena bozulacak size. 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Yerel seçimler öncesi yurt dışından özel bir kampanya ekibi getirip çalışmalara başlamışsınız. Çok yakında bazı önemli sürprizleriniz olacakmış Lefkoşalı’lara. 

Zeki ÇELER:  Dün ilk kez kravatlı sizi ekranda gören vatandaş da şaşırmış ve sizin kravatsız yayına neden çıktığını sorgulamış. Ee vatandaş alıştı tabii.   

Ahmet BENLİ: Bugün basından bir grup ile Gönyeli’de küçük bir tura çıkacakmışsınız. Aman aynı ekibi Yenikent bölgesindeki lağım ve sinek yuvalarını da göstermeyi unutmayın. 

Birikim ÖZGÜR: Ekonomik protokolü imzaladın diye başına gelen kalmadı ama hala daha belli ki bu konularda siyasi olarak bir birikim koymamışsınız bir tarafa. Zira parti içinde kim bu konuyu ele alsa sonu hep hüsran oldu. 

Hayri ORÇAN: Seçimlere en rahat giren belediye başkan adaylarından biride hiç kuşsuzuz sizsiniz. Bölgede küçük bir yoklama yaptık, herkes sizi destekliyor. 

İsmail ARTER: Seçimleri çok rahat kazanacaksınız ama gene de oy farkının artması için son bir haftadır yoğun bir çalışma başlatmışsınız. Hedefi yüzde 65’den 70’e çıkarmışsınız. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Ufak bir kalp rahatsızlığı geçirmişsiniz. Anlaşılan bu hükümet daha ilk günden sizi epey yıprattı. Bu arada Tarım Bakanı ile barıştınız mı? 

Ahmet ARSLAN: Bir ayda 4 kilo birden verdiğinizi sevinerek öğrendik. Anlaşılan yaz gelmeden fazla kilolardan kurtulacaksınız. Tabii yenge bu işi sıkıya almış, kolaysa vermeyin de görelim. 

Nazmiye ÇELEBİ: Yazımızı dikkate alıp Araç-Kayıt dairesine 5 personel birden göndermişsiniz. Ancak personeli aldığınız sivil havacılık grev yapmaya hazırlanıyormuş, bilginiz olsun. 


POLEMİX
"50 yıldır devam eden bir müzakere süreci var fakat artık kısır döngü haline geldi, ilerleme sağlanamıyor. Biz bu süreçte hep yapıcı olmaya, bir adım önde olmaya gayret ettik ancak maalesef bir sonuç alamadık, Rum tarafının malum zihniyet anlayışı nedeniyle. Rum tarafında esaslı bir zihniyet değişikliği olmadığı sürece biz aynı oyunu oynamaya niyetli değiliz. Rumların zihniyetiyle bir federal çözüme ulaşılamaz. Artık yeni bir yol denenmesi gerektiğini düşünüyoruz." 
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

GÜNÜN FOTOGRAFI 
Vehbiye Teralı, Ayşe Şahoğlu, Ayşe Serinyürek, Selda Hoca Özdeğirmenci, Arda Mercan,  İlkşen Atik, Adnan Erarslan, Remziye Seven ve  Melahat Arıklı  

YORUM EKLE

banner471

banner473