banner564

Eroğlu haklı

UBP’nin onursal başkanı, üçüncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu geçtiğimiz gün Diyalog TV’de Mert Özdeş’in konuğuydu. Mert, sorulması gereken soruları sordu, Eroğlu da yılların birikim ve deneyimi ile yanıtladı.
Ne yalan söyleyeyim ekran başında keyifle izledim Dr. Derviş Eroğlu’nu. Kıbrıs konusunda söyledikleri de önemliydi ama ben en çok UBP ve iç siyaset ile ilgili söyledikleri kısma dikkat kesildim.
Zira KKTC’nin en uzun süreli Başbakanlık yapan siyasetçisi hali hazırda Dr. Derviş Eroğlu’dur. Bunca yıl iktidarda kalmayı, partiyi her seferinde hükümete taşımayı, bölünmelere parçalanmalara karşı dik durabilmeyi sağlayabilmiş, onca rakipli kurultaylardan hep başarı ile çıkmayı başarmış bir siyasetçi.
Eroğlu’nun iç siyasete yönelik tespitleri işte bu noktada çok daha önemli. Diyor ki "Tüm siyasi partilerin politika değişikliğine ihtiyacı var."
Allah aşkına haksız mı?
Sizce de tüm siyasi partilerin politika değişikliğine ihtiyacı yok mu? Farkında iseniz CTP artık Kıbrıs konusunu ikinci plana itti, gündemi ekonomi.
İşte tam da bu noktada Eroğlu’nun onursal başkanlığını yaptığı UBP’de değişim kaçınılmaz. Önümüzdeki seçimlerde zaten nasıl bir değişim istendiğini sandıktan çıkacak oylarla hep birlikte göreceğiz. 
Zira partinin tabanı tıpkı Eroğlu gibi değişim istiyor, yenilik istiyor, gençlik istiyor. Yeni politikaları oluşturmalı, yeni sistemler üzerinden yola devam etmeli.
Bu noktada Dr. Derviş Eroğlu’nun yaptığı çağrı da çok önemli. Diyor ki Eroğlu “Yardım istenirse yardımcı olurum” Bence bu teklif çok iyi değerlendirilmeli ve yılların tecrübeli ismi Eroğlu’ndan bu yardım istenmeli.

Şansölye Merkel'in planı
Bir süreden bu yana Türkiye ile kavgaya giren Almanya’nın Şansölyesinin kafasında dolaşan tilkiler gün yüzüne çıkmaya başladı.
Zira AB içinde sıkıştıramadığı Türkiye’yi şimdi Kıbrıs konusu üzerinden sıkıştırmak için Şansölye Merkel planlar yapıyor. Bu planlara göre yakında yeniden müzakerelerin başlatılması sağlanacak ve Kıbrıs konusu üzerinden Türkiye ile AB ilişkilerinin dondurulması sağlanacak.
Bakın, izleyin yakında Almanya biten müzakere sürecinin yeniden başlaması için ısrarcı olacak… 

Kısa bir ara
Biliyorum bu sene çok ara verdik bu köşede. Çok sık yurt dışına gittik geldik. Bu sebepten ötürü ara sıra yazılarımıza bir iki günlük ara vermek durumunda kaldık.
Bugün yine bir yurt dışımız olacak. Bayram sonrası yeniden bu köşede buluşacağız. Bayram sonu için bazı sürprizlerimiz olacak sizlere.
Yine siyaset kulislerinde olup biteni herkesten önce siz okuyacaksınız, yine mesajlarımız ve yazılarımız olacak. Tüm bunların da yanında bazı yenilikler ve sürprizler sizi bekliyor olacak bayramdan hemen sonra.
Diyalog TV’de de 11 Eylül Pazartesi sizlerle buluşacağız. Gazetede olduğu gibi TV’de de sizler için bazı sürprizlerimiz olacak.
Bayram sonrasında dopdolu köşemiz ve canlı mı canlı TV programlarımızda buluşuncaya değin herkese iyi bayramlar diliyorum. Bayram sonu görüşmek ümidi ile… 

MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU: Mevcut siyasi yapıya ilişkin yaptığınız değerlendirmelere aynen katılıyoruz. Kim ki bu değişim sesini duymaz zaten 6 ay sonra buralarda olmaz. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Onursal Başkanınız Eroğlu’nun uzattığı eli tutacak mısınız? Ve kendisinden seçimlerde yardım isteyecek misiniz? Şimdi herkesin merak ettiği soru bu? 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Son yapılan bir ankette Lefkoşa’da açık ara 1. sırada çıkıyorsunuz. Hemen ardınızdan Ersin Tatar geliyormuş. Listenin gerisi de hayli karışık gözüküyor. 
Mustafa NAİMOĞULLARI: Bir taraftan tüccar et ithali için bastırıyor diğer yandan piyasada et olmadığı söyleniyor. Üstelik önümüzde Kurban Bayramı. Ne diyorsunuz bu işe?  
Fevzi TANPINAR: Bayram sonunda sizde bazı özel sürprizler yapacakmışsınız. Neyse şimdilik bizden sır çıkmaz, bayram sonu için ise söz veremeyiz. 
Tarkan KAVAZ: Kameramanlar Birliği olarak bayram öncesi tüm üyelerinize hem bayram hediyesi hem de önümüzdeki kış giyebilmeleri için de yağmurlukları dağıtmışsınız. 
İrfan BATU: Bayram öncesi tatile çıkıp bayram tatili ile de birleştirince hayli uzun bir tatil yapma fırsatını bulmuşsunuz. Valla iyi yaptınız zira önümüzdeki 6 ay için size hafta sonu tatili bile hayal olacak. 
Ahmet BUBA: Bayram tatili boyunca hiçbir meyhane gücenmesin diye her gece bir yerde rezervasyon yaptırmışsınız. Anlaşılan bayram tatilini bu bayramda böyle geçireceksiniz. 
Ali BATURAY: Sizin gibi sakin ve ılımlı birisini bile çileden çıkarttılar ya, ne diyelim. Hiç bu kadar sinirli olduğunuz ve yazı yazdığınızı görmemiştik. Takılmayın böyle şeylere. 
Dr. Bülent DİZDARLI: Yeni yapılan otoparka sonunda kapanları da kurdurmuşsunuz. Bakalım bu uygulama sayesinde otoparka bir çeki düzen gelecek mi? 
Ahmet SENNAROĞLU: Yapılan anketlerde KKTC’de en başarılı 3 belediyeden birisi olarak gözüküyorsunuz. Demek ki vatandaş ne yapılıp ne yapılmadığını çok iyi gözlemleyebiliyor. 
Mustafa KAYMAK: Bugün ilk ciddi sınavınızı vereceksiniz ve Ankara Ticaret Odasını misafir edeceksiniz. Bakalım bu ziyaretten sanayicimiz için olumlu bir antlaşma çıkacak mı?
Canan ÖZTOPRAK: Pek muhterem babanız elim bir kaza sonucu Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet diler, geride kalanlara sabırlar dileriz, başınız sağ olsun. 
Orhan TUĞBAY: Son günlerde yurt dışı ziyaretlerinizde bir artış gözlemliyoruz, hayırdır. Bu arada Ankara’da bazı önemli dostlarınız size yüzük hediye etmişler. Şimdilerde bu yüzüğü elinizden çıkarmıyormuşsunuz. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “UBP’nin icraatlarını ben değil vatandaş değerlendirecek. Ben değerlendirmeye kalksam ‘Eroğlu emekliliği hazmedemedi’ diyebilirler. Neticede mevcut iktidarın başarılı olmasını isterim. Zafiyetler var mı? Evet var. Tahmin ederim onlar da bunları biliyorlar ve düzeltme yoluna gideceklerdir. Hükümet edenler halkın beklentilerine dikkat etmeli. O koltuklara oturan arkadaşlar ülke insanının refahına yönelik beklentilere cevap verecek çalışma içinde olmalı.”
3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu
YORUM EKLE

banner608

banner473