banner564

Eroğlu’nun mesajı kime?

Son günlerde nereye gitse aynı mesajı veriyor Dr. Derviş Eroğlu. Diyor ki “ Ben UBP’nin iç işlerine karışmıyorum. İşte yeni bir yönetim var, partiyi onlar yönetiyor. Ben sadece davet edildiğim yerlere gidiyorum ve tecrübelerimi anlatıyorum.”
E madem durum böyle neden sürekli aynı mesajı veriyor Dr. Derviş Eroğlu? Demek ki birileri bu durumu sürekli dürtüyor sürekli kaşıyor. Ve bu konuda bazı yazılanlara çizilenlere cevap olsun diye bu açıklamayı yapıyor Dr. Derviş Eroğlu.
Eroğlu öyle bir isim ki UBP için, dese de vay demese de vay. Hani şu meşhur bir hikâye vardır “Kürekçi Ali’nin hikâyesi”. “Yapsa da yaptı derler, yapmasa da yaptı” derler.  “Derler, derler “misali...  
 
Meral Hanımın Sokağı
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da oturduğu sokakta yeni bir bina yapılıyor Lefkoşa’da. Yeni yapılan apartmanın önünde yıllardır duran bir çam ağacı vardı. Hafta sonu olmasını fırsat bilenler bu ağacı öyle bir budadılar ki ağaç mı sopa mı belli değil.
Çiçeklere ve doğaya düşkünlüğü ile bilinen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı bakalım bu ağacı görünce ne diyecek? Gerçekten çok üzücü bir budama şekli olmuş. Üstelik pazar pazar bu işi yapmaları da ayrıca düşündürücü. 

Çok Güzel Hareketler Bunlar
Cumhurbaşkanı görev süresi dolan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral’ın görev süresini iki yıl daha uzattı. Bence bu dönemde yapılabilecek en doğru hamleyi yaptı Cumhurbaşkanı Akıncı. 
Zira KHK Başkanı Kamil Kayral görevde olduğu süre içinde adı hiçbir konuda kötü anılmadı. İşini gayet disiplinli ve titiz yaptı. Bu yüzden başta Cumhurbaşkanı dahil herkesin sevgisini ve saygısını kazandı.  
 
MESAJLAR

Hande TİBUK: Sizde ‘Fener Ol’ kampanyasına katıldınız mı? Bu zorlu günlerde takıma sahip çıkmak adına herkes gönlünden ne koparsa bu kampanya da takımı için bağışladı. 

Fikri ATAOĞLU: Hafta sonu Türkiye’den gelen bazı gazetecilerle kahvaltıda buluşup onlara dert yanmışsınız. Ah ki ne ah. Kelin merhemi olsa önce kendine sürermiş misali. O arkadaşlarda çok dertli. 

Hasan UZUN: İngiltere’den dönmüşsünüz ve ayağınızın tozu ile önümüzdeki hafta sonu yapılacak Girne Maratonuna kaydınızı tüm çalışanlarınız ile birlikte yaptırmışsınız. Bu arada maraton içinde hayli iddialıymışsınız. 

Ata TAHİROĞLU: Memleketin en güzel evlerini yapmak bir yana kendiniz için şimdi köyünüz Minareliköy’de yeni bir ev başlamışsınız. İnsanın köyü gibi yok değil mi? 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Geçen gün denizde 300 kiloya yakın sardalye yakalayıp yeniden denize geri bırakmışsınız. Hayırdır yoksa sardalye balığını sevmiyor musunuz. Oysa ne güzel ızgarası olur. 

Doğuş DERYA: Ay nihayet mahkememiz başlıyormuş. Çok zevkli, çok keyifli bir süreç sizi bekliyor. Sizin için neler neler hazırladığımı bir bilseniz siz şaşar kalırsınız. Neyse mahkemede görüşmek üzere. 

Jale Refik ROGERS: Bugün Meclis’ten geçireceğiniz yeni esnaf yasasında üye olmayan esnafa 2 yıl kadar hapis cezası getirilmesi ile Kıbrıs Türk siyasetinde önemli bir adıma imza atıyorsunuz. Yarın siz olmasanız bile siyasette bu adımınız hep konuşulacak arkanızdan. 

Kemal BAĞZIBAĞLI: Bak biz siyasetçiler gibi değiliz. Kimseden ne korkumuz var nede başka bir şey. O yüzden sayfanın altında telefon numaramız var. Söyleyecek sözü olan arasın diye. Bilmem anlatabildik mi?   

Emine GARDİYANOĞLU: Ah hocam canım hocam. Pazar pazar sinirlerinizi oynatmışlar mahallede. Koskoca cam ağacını budayacağız diye ne hale çevirmişler. Ne diyelim hocam. 

Ahmet BENLİ: Yağmurların durması ile birlikte acı tablo bir kez daha gün yüzüne çıktı Yenikent’te. Bir tur atın bakalım neler neler göreceksiniz. Hatta bizi de arayın bizde gelelim sizinle. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Hükümet ortağı olarak sorunları facebook üzerinden değil direk bakanlara bir telefonla bildirmek daha uygun olmaz mı? Gerçi hükümette her şeyi facebooktan yazıyor ama siz gene de doğru olanı yapın deriz.  

Muzaffer KASABOĞLU: Hafta sonu Ziba Kiraz annemizi sevindirmişsiniz. Dalından bakla yanında zeytin ve çörek ile keyfine keyif katmış Ziba’mız. 

Dr. Hakan DİNCYÜREK: Aman doktorum kim yiyecek o kadar pastelliyi. Serdarlı festivalinden dün poşet poşet pastelli alırken görmüşler sizi. İnşallah hepsini bir seferde tüketmezsiniz. 
Dr. İdris DENİZ: Dört günlük seminerden adaya döner dönmez eve gitmeden soluğu hastanede almışsınız. Valla tek olunca böyle işte, evden çok hastanede geçer günleriniz. 

Mustafa AKINCI: Kamil Kayral konusunda herkesi şaşırtan bir karar aldınız. Ama aldığınız karar toplumun tüm kesimlerini memnun etti diyebiliriz.  

YORUM EKLE

banner471

banner473