banner564

Ersin Tatar: “Azınlık bizi yönetiyor” dedi

Meclis dün tarihi tartışmalara sahne oldu. UBP genel Başkanı Ersin Tatar, Meclis kürsüsünden CTP’ye Kıbrıs sorunuyla ilgili birçok soru sordu ve cevap istedi. Ama istediği yanıtı alamadı.
Tatar’ın çıkışına kızan CTP’liler masalara vurdu. Tatar ise sorular sordu:
“Sizin milletvekiliniz, AKEL’in adayı Niyazi Kızılyürek için oy istiyor. Buna ne dersiniz?”
Ersin Tatar ayrıca Meclis’teki 35 kişinin federasyona karşı olduğunu söyledi ve konfederasyona destek verdiklerini ekledi. Çoğunluğun iki devletli çözüm istediğini söyleyen Tatar, azınlığın ise Cumhurbaşkanı Akıncı’yla birlikte çoğunluğu yönetmek istediğine dikkat çekti.
Tatar “Biz halk adına konuşuyoruz” dedikçe CTP’liler tepki verdi.
Tatar, Dışişleri Bakanı’nın da kendileri gibi düşündüğünü belirtti.

Futbola 5 milyon lira
Hafta sonu Başkent Lefkoşa’da derbi vardı. Çetinkaya ile Küçük Kaymaklı karşı karşıya geldi. Eskiden bir saat öncesinden tribünler dolardı. Hafta sonu oynanan karşılaşmada seyirciden çok polis vardı.
Polis ile basın sahaya gitmesin zaten gelen seyirci hiç belli olmayacak. Allah’tan polis ve basın mensubu arkadaşlar sahada geziniyorlar da biraz kalabalık gözüküyor giden 20-25 taraftar. 
Bakın geçen hafta Bakanlar Kurulu sadece Futbol Federasyonu’na 5 milyon gibi dev bir rakam ayırdı. Diğer tüm branşların federasyonlarına ise 3 Milyon TL kaynak ayrıldı.
Bu kadar büyük bir bütçeye bu kadar seyirci bence tartışılması gereken bir konu… Artık ülkemizde daha çok seyirci çeken spor dalları var. Bunların bütçelerinin iyileştirilmesi lazım... Futbolda da seyirciyi yeniden sahalara çekmenin yolları aranmalı. Bu gidişat hiçte hayırlı gözükmüyor, bizden söylemesi. 

ARGE’ye onay 
Dün günlerden pazartesiydi ve Meclisimiz yasama görevini yerine getirmek için saat 10’da toplanması gerekirken 11.20 civarlarında toplanabildi.
Ersin Tatar’ın CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya “oturun, burada Ana muhalefet lideri konuşuyor, bir dinleyin bakalım bu adam ne söylüyor” sözü üzerine yerinden kalkan Derya, yerine dönüp konuşmayı dinledi.
Mecliste uzun zamandır tanıdık olmadığımız bir şeye şahit olduk. Bir yasa önerisi için mecliste bulunan tüm partiler ve vekilleri olumlu oy verdiler. 
Gerçekten de geçmesini canı gönülden istediğimiz Araştırma, Geliştirme Faaliyetleri Yasa Tasarısı Meclis'te 'güle oynaya' oylandı adeta. Keşke hep böyle olsa… 

MESAJLAR

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliğinin 17. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden genel başkan seçilmenizden ötürü kutluyoruz. Bu arada yönetim kuruluna Dr. Sibel Siber’i de almışsınız. Hayırlı olsun. 

Meral EROĞLU: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün, gün boyunca kutlamalar bitmemiş. Ne eve gelenin gidenin ardı arkası kesilmiş nede telefona gelen mesajların. Neyse güzel senelere. 

Dilek KIRICI: Sizin de sürpriz doğum günü partileriniz bitmedi gitti. Sibel Tatar ve Cemal Özyiğit’ten sonra geçen günde başka dostlarınız sizin için sürpriz doğum günü partisi organize etmişler. 

Ertan BİRİNCİ: İstanbul’da Kıbrıs düğünü böyle olur demişsiniz ve Ertuğrul Özkök, Mehmet Yakup ve Hıncal Uluç’la birlikte piste halay çekmişsiniz. Özellikle dillirga şarkısında coşkunuz zirve yapmış sahnede. 

Ülkü M. AKIN: Pek muhterem valideniz hakka yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Erhan ARIKLI: ARGE yasasına katılmamanıza şaşırdık. Zira bu işleri en iyi takip edenlerden bir tanesi de sizdiniz. Neyse dünkü konuşmanız ile bu açığı bir yerde kapatmış oldunuz. 

Ayşegül BAYBARS: Şu gece kulüpleri işi ne olacak? Piyasada onlarca kaçak çalışan yeni yerler türemeye başladı.  Yakında bu konuda kapınız çalınacak gibi. 

Dr. Arif ALBAYRAK: “Varla Yok Arası” isimli kitabınızı Cumhurbaşkanı Akıncı’ya takdim etmişsiniz. Varla yok arası ismi bize biraz manidar geldi. Ne dersiniz siz bu işe? Gerçekten isim tesadüf mü oldu? 

Mustafa AKINCI: Bugün uzun bir arada sonra yeniden komşu ile buluşuyorsunuz. Bakalım birbirinizi ne kadar özlemişsiniz. Geriye baktığımızda kapı krizi başta olmak üzere neler neler kaldı hafızalarda. 

Ali İMAM: BTM-2 ligine katılma kararı alan AGK Akıncılar’ın teklifini kırmayıp hoca olarak takım başına geçmişsiniz. Bakalım futboldaki başarılı kariyerinizi antrenör olarak da sürdürecek misiniz?  

Emre HACI: Soyadınıza uyup sonunda sakal modasına sizde uymuşsunuz. Yalnız bu sakal işi bazı söylentileri de beraberinde getirdi haberiniz olsun. Özellikle geçen haftadan sonra sakal bırakmanız kamuoyunun dikkatinden kaçmadı. 

Kadri FELLAHOĞLU: Adınız şimdide Kıb-Tek yönetim kurulu başkanlığı için geçiyor. Zaten nerede bir zor görev olsa partiniz sizi oraya atıyor. Tıpkı geçmişte LTB’ye aday gösterilmeniz gibi. 

Kutlu EVREN: Dün Ersin Tatar ile birlikte merkezi cezaevinde tutuklu olarak kalan eski İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz’a bir ziyaret gerçekleştirmişsiniz. Sadece lafta değil gerçekte de yanında olduğunuzu göstermişsiniz. 

Mehmet ÖZKARDAŞ: Son günlerde kendi atölyenizde yaptığınız Atatürk portrelerini bir bir dağıtmaya başlamışsınız. Valla daha kimse bilmiyor iken bize sözünüz vardı, hatırlatalım istedik. 

Serdar DENKTAŞ: Maliye olarak çok zor bir sürecin içine girmişsiniz. Özellikle bu ay kamudan emekliye ayrılacak olanların emekli ikramiye tutarını duyunca tansiyonunuz tavan yapmış. Limonlu suya devam.  

YORUM EKLE

banner608

banner474