banner564

Esentepe çok istedi

Uzun haftalardır direk düşme potasında bulunan Esentepe, iki haftada 6 puan toplarayarak play-out seviyesine çıkmayı başardı. 
Geçtiğimiz hafta alınan Doğan galibiyetinden sonra bu maç onlar açısından daha da önemli bir hal almıştı. Yönetimsel problemlerin baş gösterdiği ve birçok önemli oyuncusunun sakatlıklarla boğuşması Baf Ülkü Yurdu içinse işler, haftalar geçtikçe daha da karmaşık bir noktaya geliyor. 
Maçın ilk yarısında istediği oyunu sahaya yansıtamayan ev sahibinde duran toplardan etkili olma çabası vardı. Baf ise ilk yarıda  özellikle Hafız’a gönderdiği uzun paslarla pozisyon bulma çabasındaydı. Hafız ilk yarı boyunca birçok pozisyonda savunma oyuncularına karşı üstünlük sağlasa da geriden destek gelememesi konuk ekip adına atak olgunlaştırmada sıkıntı yaşattı. 
İkinci yarıda Esentepe’nin bulduğu erken gol moral olarak onları yükseltti. Ayağa isabetli paslarla topun ve temponun kontrolunu elinde tuttu. İkinci yarıda Esentepe’de tüm oyuncular üzerine düşeni yaparken Efosa’ya ayrı parantez açmak gerekir. Sahada basmadık yer bırakmayan yıldız oyuncu, çok çabaladı ve ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunuda attığı iki golle gösterdi. 
Baf Ülkü Yurdu’nda ise ikinci yarı oyun tarzında çok değişiklik olmadı. Kadrodaki kritik oyuncuların eksikliği teknik heyetin elini daha da sıkıştırıyor. Hamle şansının bu kadar az olması da tabii oyuna müdahale de hareket alanını daraltıyor. Genç oyuncularla bu karşılaşmada yer alan Baf’ın genel mücadelesi ve gençlerin hırsını da beğendiğimi söyleyebilirim. 
Özet olarak isteyen ve hak eden takım ev sahibi Esentepe kazanan taraf oldu. Maç dışında Esentepe bugün tribün açılışı yaptı ve özellike Umut başkan başta olmak üzere yöneticilerin sakatlığından dolayı sezonu kapatan Sane’yi kucaklarında taşıyarak yerine oturtmaları günün en anlamlı hareketiydi. 
İlk devrenin en iyi futbol oynayan ve en başarılı takımlarıdan Baf ise özellikle yönetimin verdiği sözleri bir türlü yerine getirmemesinden dolayı oyuncuların ve teknik heyetin huzursuzluğu takım performansına direk yansımış durumundadır. 
Eğer bu konularda bir müdahale edilmezse ilerleyen günlerin takım adına pekde iç acıcı olmaycağını söylemek yanlış olmayacaktır.
Karşılaşmanın orta hakemi Mehmet Sezener kusursuz bir maç yönetti. 

YORUM EKLE

banner608

banner473