banner564

Esentepe’den hayati puanlar

 Son haftalarda toparlanan Esentepe mutlak galibiyet parolasıyla Cihangir’i konuk etti. Rahat konumdaki Cihangir’de hafta içerisinde iki tecrübeli oyuncusu Ertan ve Salih’i kadro dışında bıraktı. 

İlk yarıda en az 4 net pozisyondan yararlanamayan Cihangir, orta saha ve forvette görmeye alıştığımız Uche’yi savunmaya koymanın bedelini ağır ödedi. Ceza sahası içerisinde yaptığı dikkatsiz hareketle Esentepe’nin golüne sebep olan Uche, maç boyunca yerini yadırgadı desek yanlış olmaz. 
Esentepe ise ilk yarı adına sahaya Junior’un şutu dışında ortaya bir şey koyamazken savunmadaki dikkatsizliklerini Cihangir’in değerlendirememesi kendileri adına günün şansıydı. Özellikle orta alanda çok top kaybedip Cihangir’in güçlü forvet oyuncusu Henry’e  çok zorlandı. Esentepe bulduğu golle devre arasına avantajlı girmeye başardı. 2. yarıda daha derli toplu bir görüntü veren ev sahibi net pozisyondan yararlanamadıktan sonra kalecisi Onur’un tüm gün olduğu gibi yine kalesinde devleşmesiyle psikolojik üstünlüğü ele geçirdi ve 65. dakikadan sonra daha kararlı oynamaya başladı. Bulduğu 2. golle de rahatlayarak kendi adına çok önemli bir galibiyete imza atmayı başardı. 
Rakiplerinin oynadığı haftayı karlı olarak kapattı. Cihangir ise iddaasızlığın sancılarını çekiyor. Uzun haftalardır takımın herhangi bir hedefi kalmaması motivasyonu ve isteği oyuncularda azaltmıştır. İlk yarıda iyi futbol oynayan konuk ekip bu pozisyonları değerlendiremeyince maçı da kaybetmiş oldu. 
Karşılaşmanın orta hakemi Osman Özpaşa iyi bir maç yönetti.
 

YORUM EKLE

banner471

banner473