banner564

Eski köye yeni başkan!

Günlerdir uğraşıyoruz ülkenin en köklü ve en büyük partisinin adına yakışan bir kurultay hazırlamak için. Büyük bir titizlikle dijital oylama için tüm hazırlıkları tamamlamamıza karşın “birileri ısrarla” eski usulden vazgeçmek istemedi.
Oysa 5 adayın yarın yarışacağı kurultayda tüm adaylar “çağdaşlıktan, vizyondan, partiyi ileriye taşımaktan” bahsediyorlardı. 
Neyse bu konuyu bugün adına burada noktalayalım. İlerleyen günlerde nasılsa bunu enine boyuna değerlendirmek durumunda kalacağız. Kimin ne yaptığını kimin ne yapmadığını bu köşede paylaşacağız.
11. Olağanüstü UBP Kurultayı’nın tüm detaylarını ve daha fazlasını Pazartesi bu köşede bulacaksınız diyelim ve bugünlük bu konuyu bir virgül ile bırakalım. 

UBP’de adayların sıralaması belli oldu 
UBP Genel Başkanlık seçiminde oy pusulasındaki sıralama belirlendi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ilk sırada yer alırken, Turizm eski Bakanı ve Girne Milletvekili Ünal Üstel ikinci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu üçüncü, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu dördüncü, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ise beşinci sırada yer aldı.

Cumhuriyet…
Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Fehmi Gürdallı sosyal medya hesabından paylaştı. 55 yıl öncesinde Kıbrıs'ta Kaleburnu köy ilkokulunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasından değerli bir fotoğraf. 
Fotoğrafta Güldallı’nın annesi ve babası da genç bir öğretmen olarak yer alıyor. Bu elbette Fehmi Bey için büyük bir gurur vesilesi olmalı. Öte yandan insan düşünmeden edemiyor. 29 Ekim 1965 tarihinde Kaleburnu köyünde Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçidinde böylesine bir coşku yaşanıyor iken nasıl olur da 2020 yılında bu coşkunun yarsını bile göremedik?
O günün zor şartları bugünden daha mı zordu?
Nasıl olur da o gün adanın en ücra köşesi diyebileceğimiz bir noktasında böylesine coşkulu bir kutlama gerçekleşirken bugün en merkezde bile böylesine bir kutlama yapamamak, aynı coşkuyu hissedememek.
Belki de bugün içinde bulunduğumuz tüm sorunların cevabı da bu soruların cevaplarının içinde yer almaktadır. 
Cumhuriyet kutlu olsun…

MESAJLAR
Zorlu TÖRE: UBP’nin 11. Olağanüstü Kurultayı’nda bir kez daha divan başkanlığı için tüm adaylar sizin adınızı vermiş. Demek ki geçmişteki kurultayda bıraktığınız izler sizi bir kez daha tercih etmelerine neden olmuş. 

Hamza Ersan SANER: Son dakika gelen itirazlar neticesinde tekrar eski usul oylamaya dönmeye karar vermişsiniz. Neyse bu konuda herhalde önümüzdeki günlerde kapsamlı bir değerlendirmede bulunursunuz. 

Okan DONANGİL: Cumhurbaşkanlığı müsteşarlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada Saray’a geçmeden önce 4 takım elbise birden almışsınız. Takımları da güle güle giymek nasip olsun. 

Burak ERKUT: Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bence bu görevi ziyadesi ile başarabilecek bir donanıma sahipsiniz. Allah muvaffak eylesin. 

Tufan ERHÜRMAN: Geçen gün Lefkoşa Mahkemeler önünde avukat arkadaşlarınızla buluşup kahve içmişsiniz. Eski günleri yad etmişsiniz. Sarayönü’nün havası bir başka oluyor değil mi? 

Asım AKANSOY: CTP’deki MYK üyeliğinden istifa etmişsiniz ve istifa gerekçelerinizi de genel başkana açıklamışsınız. Demek ki önümüzdeki günlerde CTP içinde önemli gelişmeler olabilir. 

Reşat AKAR: Memlekette iş adamı diye gezen pek çok zenginden daha çok vergi ödeyerek bir kez daha vergi verenler listesinin en üst sıralarında çıktınız. Bu isimleri deşifre etmek de çok ustaca bir gazetecilikti. 

Dr. Sıla USAR: Siz de doktorlar içinde en çok vergi verenler listesinin en üst sıralarındasınız. Hem vekillik hem de doktorluk yapıp en çok vergi ödemek de size nasip oldu herhalde. 

Halil TALAYKURT: İntikam soğuk yenen bir yemekmiş. Şimdilerde birilerinden intikam almak için doğru zamanın gelmesini bekliyormuşsunuz. Bizden küçük bir tüyo size, o zaman öyle sandığınız gibi çok uzun değil. 

Dr. Ali PİLLİ: Elektronik kelepçe işinde sona gelinmiş ve hafta başından itibaren bu konuda gerekli adımlar atılmaya başlanıyormuş. Sistemin yürürlüğe girmesi ile pek çok sorun kökünden halledilecek gibi gözüküyor. 

Mehmet HARMANCI: Zemzem suyu benzetmenizi bir köşeye yazdık ama suyu 2 liradan alıp 8 liraya sattığınızda sanki de satılan su zemzem suyu gibi değerleniyor. Neyse buna başka zaman değiniriz, Yaman Manav bölgesindeki sokak lambaları aylar sonra yanmaya başlamış, teşekkür ederiz ilginiz için. 

Ersin TATAR: Teşekkür turlarına başlamışsınız ama bu konuda bazıları öncelik bekliyormuş, iletmemizi istediler. Neyse bir ara kimler olduğunu kulağınıza fısıldarız. 

Ziba KİRAZ: Hasta olduğunuzu öğrendik. Bu aralar epey bir yoğunluğumuz var. Pazartesi en geç Salı günü yanınızdayız. Umarız en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Geçen hafta beş gün boyunca hastanede tedavi altına alınmışsınız. Umarız şimdi daha iyisinizdir. Bu arada hastanedeyken dahi Diyalog gazetesi elinizden düşmemiş.

YORUM EKLE

banner471

banner474