banner564

Farklı bir Cumhurbaşkanı olacak

Cumhurbaşkanlığına seçilen Ersin Tatar’ın Saray’a gidip kapalı kalmaya hiç ama hiç niyeti yok. Saray’ın kapıları rahmetli Denktaş’tan sonra belki de ilk kez bu kadar halka ve basına açık olacak.
Kıbrıs Türk toplumunun varoluşunu artık yabancı diyarlarda seslendirmek için efor sarf edilecek. İngiltere’de bu konuda lobi faaliyetleri yürütülecek. Başta ekonomi ve turizm alanında bazı yeniliklerin gelmesi için çaba sarf edilecek. 
Görüşme masasında bugüne kadar görüşülenlerin tümü çöpe gidecek. Yeni baştan “iki kurucu ve iki eşit devlet” masaya konacak, eğer Rumlar bunu kabul ederse görüşmeler devam edecek. Ama etmeyecekleri kesin olduğu için de bu bağlamda esas güç bu görüşmelere değil, KKTC’nin yapısal geriliklerinin giderilmesine ve Anadolu ile yeniden sıcak bir bağın kurulmasına harcanacak.
Pazartesi ilk resmi gezi Ankara’ya olacak. Ankara dönüşünde Rum lider ile bir araya gelinecek. Rum lider telefonda “ben size başkan diyemem, sen bana Nikos de, ben de sana Ersin diyeceğim" demiş. Ersin Tatar’da “olur Nikos’cum” demiş.
İşte böylesine renkli yeni bir döneme başlıyoruz bugün Kuzey Kıbrıs’ta. Ömrümün büyük bir kısmını Ersin Tatar’ın yanında geçirdim. Bir an olsun umutsuzluğa düştüğünü, karamsar olduğunu görmedim. 
Çok hızlı kızar ama çok çabuk öfkesi geçer. Kin nedir bilmez, kapısı herkese açık olacaktır. Halkın arasında dün ne kadar dolaştıysa, bugün de o kadar dolaşarak kendi olmaya devam edecektir. 

Acırım size ama ağlayamam  
Sendikal Platform, seçim sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaparak, Cumhurbaşkanlığı seçimine “müdahale ve dış karışmacılık” yapıldığını iddia etmiş ve “Bu kadar müdahalenin ve dış karışmacılığın yapıldığı seçimden çıkan sonucu kabul etmiyoruz” demiş.
Hadi oradan, siz kimsiniz?
Bir kere sendika demek emek demektir. Sendikacı da emekçinin hakkını koruyan demektir. UBP bir hafta içerisinde 20 bin kişiyi sandığa götürmeyi başarmış, bizim ağalar emekçinin parası ile oturdukları koltuklardan kıpırdamamışlar ve sonuçları beğenmemişler. 
KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, Dev-İş, Basın-Sen, Çağ-Sen, Koop-Sen ve Türk-Sen bu kadar sendika bir araya gelip bir adayı alaşağı edemediniz mi? Demek ki sorun sizde. Derhal tüm bu sendikalarda üyeye gidilmeli ve bu yönetimler sorgulanmalı.
AKP milletvekilleri bu seçimlerde adaya hiç gelmedi. Bunu bile öğrenemediniz.  
Acırım size ama ağlayamam. 

Ara sıcak 
Bugün itibarı ile 7 yıl üç ay aktif siyasetin içindeyim. Her geçen gün bir şeylere tanıklık ediyoruz...
Sayın Hasan Topal seçildiği dönemin üçüncü ayında bana bir şey söylemişti. Bugün üçüncü yıla giriyor, ona dedim ki bana söylediğini paylaşabilir miyim, o da paylaş dedi...
Aynen şunu söylemişti bana...
"Bu memlekette siyaset yapacaksan ya CTP de ya da UBP’de yapacan gerisi meyhanelerde gelen ara sıcak veya ara soğuk gibidir" dedi. Ben de bunu sizlerle paylaşıp anılaştırmak istedim, sevgiyle kalınız.”
Biray Hamzaoğulları

MESAJLAR
Salih CANSEÇ: Daha bir seçim yorgunluğunu atlatmadan başka bir seçim için yeniden yollara düşmüşsünüz. Ee sizin gibi askerlerin savaşları hiç bitmez, biri başlar biri devam eder. 

Rauf DENKTAŞ: Ersin Tatar’a güçlü bir destek verdikten sonra şimdi de UBP kurultayında bir adaya aynı desteği vermek için yollara revan olmuşsunuz. Bakalım geçen defaki uğurunuz bu defa da gelecek mi? 

Tolga ATAKAN: HP’nin kurultayı öncesi şimdi tüm gözler size çevrildi. Rakip aday basın mensuplarını arayıp sizin aday olmayacağınızı söylemeye başladı bile. Bu konuda nihai kararı ne zaman vereceksiniz? 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: HP’nin kurultayında bir sürpriz yapıp siz de aday olabilirsiniz. Bakın bir UBP’ye neredeyse aday olmayanlar aday olanlardan daha azlar. 

Kutlay ERK: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur öncesi sol kanada verdiğiniz vaat tutmadığı gibi sizin bu paylaşımınıza yapılan yorumlar da bize hayli ilginç geldi. 

Tufan ERHÜRMAN: Teşekkür turlarına başlamışsınız ve gittiğiniz her yerde ilgiyle karşılanmışsınız. Seçimlerin bittiği gün öbür seçimlerin başladığı günü unutmamak gerekiyor değil mi? 

Ersin TATAR: Bu kadar yoğun bir gündemin içinde bir kitap daha yazdığınızı duyunca gerçekten şok olduk. Yeni kitabınız Saray’a çıktıktan hemen sonra baskıya girecekmiş. 

Dr. Ali PİLLİ: Çocuklar size “Covid Amca” diyorlarmış. Eh en azından onların hafızalarında yer edindiniz. Bugüne kadar kaç tane Sağlık Bakanı geldi de geçti hiçbirisi akıllarda kalmadı.  

Kutlu EVREN: Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Ersin Tatar ilk ziyaretini size gerçekleştirmiş. Hayli önemli bir mesaj olsa gerek kamuoyuna. Bu arada kurultayda aday olmayıp tarafsız kalacakmışsınız. 

Hasan TOPAL: Bakalım Biray Hamzaoğulları’na söylediğiniz sözler siyasette nasıl bir etki yaratacak hep birlikte göreceğiz. Ancak bu sözler çok uzun yıllar siyasette konuşulacak gibi... 

Biray HAMZAOĞULLARI: Sen bırak şimdi ara sıcakları falan da İskele’de UBP’nin oyları yüzde 71’lere çıktı, bu konuda bölgedeki tek muhalefet vekili olarak bir değerlendirme yapmak lazım. 

Ahmet BENLİ: Vedat Benzinci’yi bence direkt kapatın, böyle acı çektire çektire kapatmaya çalışmak çok da insancıl gelmiyor bize. İşi uzatmaya hiç gerek yok, sabah gidin ve kapısına kilit vurun. 

Halis ÜRESİN: Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Son dönemde gösterdiğiniz büyük çaba ve gayretlerin sonucu bu makamı ziyadesi ile hak ettiniz. Allah utandırmasın. 
Arif Salih Kırdağ: Tüm seçimlere katılan bir siyasetçi olarak size Üstün Cesaret Madalyası vermeleri gerekiyor. Bu konuda sivil toplum örgütlerini karar almaya çağırıyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 4 yıl Önce

zaten KKTCde sendikalar emekcinin hizmetinde devletinin yaninda mi yoksa balyoz devlet yikim ekibi grevci belesci TCden maas lupleticici lumpen Turk TC ve devlet dusmani mi anlayamadik bir de nerede duracaklarini hadlerini bilmiyorlar hadi hayirlisi

kerem
kerem - 4 yıl Önce

sırada lefkoşa ve gönyeli silihtar gibi oralarıda düşecek lefkoşaya ali karavezirler

Öz
Öz - 4 yıl Önce

Kıbrıs Adanalılar Kültür ve Bütünleşme derneği, Kıbrıs Karadenizliler Derneği, KKTC Hataylılar Kültür ve dayanışma derneği ve benzerleri, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin belirleyicisi oldu.

banner471

banner474