banner564

Festival

Hükümet ortakları medya üzerinden birbirlerine demediklerini bırakmıyor. Onlardan aşağı kalmam diyen hükümet ortaklarının partilerine mensup milletvekilleri de sanki de büyük iş yapmış gibi ortakları hakkında medyada atıp tutuyorlar. Üstelik bunu yaparken de bir kahraman havasına bürünüyorlar.
Oysa bizim üzerimizden bir savaşın başlaması an meselesi. Ama olsun bizim hükümet ortaklarımız ve onların vekilleri “Kim ne kadar daha çemkirebilir” yarışında birinci olmak için Survivor yarışmacılarını aratmıyorlar.
“Hafta sonu gelsin de iki festival gezip halkın elini sıkar iki poz verip iki oy daha alabilirim” hesabından olan Cumhurbaşkanı da bu olan biteni sessizce izlemekle yetiniyor.
Rum Hükümeti, Türk sondaj gemisini tehdit ediyor ama bizim silahtardan çıt çıkmıyor. Çünkü tüm ekip hafta sonu Festival programı üzerinde çalışıyor. Hangi köye giderken nereden geçilecek, hangi festivalde ne kadar kalınacak, hangi festivalden enginar hangi festivalden kaç kilo çilek alınacak? 
İşleri yoğun yani.
İçeride hükümet krizi, dışarda doğal gaz krizi. Bu krizler yetmiyormuş gibi şimdi de döviz krizi. Ha bu kadar kriz az mı? O zaman YÖK krizi verelim size. 
Neyse haftanın tam ortasındayız. Şunun şurasında hafta sonu gelmesine ve festival alanlarına koşmamız için önümüzde daha 2 gün gibi bir süre var. 
Boş verin krizleri, hafta sonu hangi festivale gideceğiz? Bunun hesabını yapın. Yollar bozulmuş, hükümet dağılmış, Rumlar Türk gemisine saldırmış size ne. Yaşasın üzüm festivali, yaşasın ayrelli, yaşasın çilek festivali…
 
 Yapamaz ki
Bakanlar Kurulu öncesi dün gözler Başbakanlıktaydı. Zira Kudret Özersay ve HP’nin nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyordu. Başbakanlıktaki toplantıya Özersay, Atakan ve Baybars birlikte yürüyerek geldiler. Zira Bakanlar Kurulu’ndan önce bu üç isim Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda bir araya gelip yol haritası üzerinde görüştü.
Dün bu konu kulislerde çokça konuşuldu. Birçok kişi dünkü Bakanlar Kurulu’nda bu işin biteceğini konuştu, böyle bir beklenti içinde olduğunu ifade etti.
Hatta bazı arkadaşlar sosyal medyadan bizi de etiketleyerek bu yöndeki tahminlerimizi sordular. Dün o paylaşımlara yaptığım yorumda da söylediğim gibi bir hükümet değişikliği öngörmüyorum. En azından bu krizden yeni bir hükümet çıkmaz.
Bakmayın siz Halkın Partili yetkililerine, medyada hem mağdur hem de mağrur rolünü oynadıklarına. Bence hiçbir şey olmaz. 

 Uyuyor musunuz?
Rum tarafı diyor ki “Fatih gemisi personelini tutuklarız” öyle yaparız böyle yaparız, şöyle yaparız. Adamlar açık açık tehdit ediyorlar. “Bu sorun çözülmeden müzakereler başlamaz” diye başka bir tehdidi daha gündeme getiriyorlar.
Kuzeyden tek tepki Dışişleri Bakanlığı ile Ana muhalefet liderliğinden geliyor. İyi de Cumhurbaşkanlığı ne yapıyor? Neden bu konularda sessiz kalıyor? Neden bir cevap verilmiyor?
Neden bu durum karşısında yeni bir politika üretilmiyor? Neden bu kriz durumunu fırsata çevirmiyoruz?
Bu konuda Cumhurbaşkanlığı ne zaman bir açıklama yapacak? Bu durumu krizden fırsata çevirecek mi?
Bekleyelim görelim, olmadı festival festival gezelim.

Ben bu filmi gördüm
Bir önceki yerel seçimlerdi. Yani 2014 yerel seçimleri. Yalova’da AK Parti ve CHP arasında ki oy farkı sadece 7’ydi ve seçimler yeniden yapılsın dendi. 
Bir ay sonra sandıklar yeniden kuruldu. Bu süreçte Türkiye’nin tüm bakanları, bakan yardımcıları ve tüm devlet bürokrasisi Yalova’da kamp kurdu adeta. 
Bizim köydeki eve tam 3 bakan ziyarete geldi o seçimlerde. O derece yani. Ama sonuç değişmedi, değişmediği gibi CHP adayı oylarını daha da artırarak aldı tekrarlanan seçimleri...


MESAJLAR

Ali FAHRİOĞLU: Basının içinden gelen birisi olarak YYK’ya üye olarak atanmanıza ziyadesi ile çok sevindik. Bu kuruma önemli katkılar sunacağınıza gönülden inanıyor hayırlı olmasını diliyoruz. 

Emrullah TURANLI: Ramazan boyunca Ada’nın tüm bölgelerinde büyük kitlelere iftar programı hazırlatmışsınız. İlkini geçen gece Hala Sultan Camiinde dün de Girne Kapısında düzenlemişsiniz. 

Hasan UZUN: Büyük ralli öncesi tüm gözler üzerinize çevrildi. Büyük ralliye girecek misiniz? Türkiye’den de bu ralli için çok önemli isimler Ada’da olacakmış. 

Turgut ÇALICI: Sevgili yoldaş, bence böyle sudan bahaneler ile hükümet bozulmaz. Başka başka pazarlıklar döner, başka başka al-verler olur ama yeni hükümet çıkmaz bu işten. 

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Son dönemde sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Anlaşılan sizde de tükenmişlik sendromu başladı. Zira birçok kişide benzer bir durum söz konusu. 

Talip SANCAR: Ramazan ayı boyunca Girne Barış Parkı’ndaki iftar programına tüm halkımızı davet etmişsiniz. Bir akşam kısmetse sizin iftar çadırınıza misafir olacağız. 

Mustafa ÖZSOY: Fazla kilolar nedeniyle diyetisyene gitmişsiniz ve sıkı bir diyet programı ile spora başlamışsınız. Bakalım yaz gelmeden fazla kilolardan kurtulabilecek misiniz? 

Bilbay EMİNOĞLU: Galiba uzun bir aradan sonra ilk kez bir medya kavgası başlayacak gibi. Bakalım bu duruma nasıl bir cevap vereceksiniz? Merakla bekliyoruz. 

Dr. Filiz BESİM: Türkiye’deki bir firma buradaki bazı tahlillerin yanlış çıkması sonrası uğradığı zarar için çok yüklü bir tazminat davası için hazırlık yapıyormuş. Bakalım bu ikinci yanlış tahlil sonuçları için ne diyeceksiniz? 

Dr. Sibel SİBER: Dünkü paylaşımınız ile aslında yapılmakta olan al-ver pazarlığının su yüzüne çıkmasına vesile oldunuz. Zira herkes konuyu farklı şekilde değerlendiriyordu. 

Kudret ÖZERSAY: Bakanlık değişimi önerisine nasıl bakıyorsunuz? Bakalım bu konuda murada erecek misiniz? Zira sorunun bakanlık takası ile çözüleceği iddia ediliyor. 

Serdar DENKTAŞ: Namık Kemal yine boş durmadı ve sizin Bakanlıkla Sağlık Bakanlığının takas edileceği yönünde haberler çıktı. Bakalım bu haberler ne derece duyum olarak kalacak? 

Tufan ERHÜRMAN: Serdar Bey ile iki yıl önce mecliste yaşadığınız diyalogun videosu dün elden ele dolaştı. Reklamın iyisi kötüsü olmaz demi. İki yıl önceki videoya göre saçlarınız daha da beyazlamış. 

Ersin TATAR: Rum tarafına tepki veren tek genel başkandınız dün. Diğerleri başka başka nedenlerden ötürü bu konuya duyarsız kaldılar. Oysa tüm gözlerin burada olması gerekmez mi? 

Erhan ARIKLI: Son günlerde siz de derin bir sessizliğe gömüldünüz? Hayırdır aksi giden bir durum mu var? Neyse çıkar yakında nasılsa kokusu değil mi?  

YORUM EKLE

banner608

banner474