banner564

Filiz Hanım, bedeli neyse ödeyelim biz 

Sosyal medyada büyük çalkantılar koparan ve son iki günün gündemi olan Sağlık Bakanı Filiz Besim’in sigara içilen bir meyhanede uğradığı tatsız durum. Ve tabii ki sonrasında kamuoyuna yansıyanlar.
Dün bir okurumuz bilgimize getirdi. Daha birkaç gün önce Sağlık Bakanlığına bağlı 112 Hızır Servis Çalışanları yılbaşı yemeği organize etmiş, yemeğe Sağlık Bakanı Filiz Besim’de katılmıştı. 
Sağlık çalışanlarının yemeği gazetelerimizin bir tanesinde de haber olmuş. Gazetede üç fotoğraf karesi ile haber yapılmış. Fotoğrafların bir tanesinde bakan Filiz Besim ve bakanlık yetkilileri ile çalışanlar yer alırken diğer fotoğraflarda çalışanların eğlencesi gösteriliyor. 
En sağdaki fotoğrafa dikkatlice bakarsanız iki sağlık çalışanın sigara içtiğini çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Birisinin elinde diğerinin ağzında sigara var. 
Kapalı bir alan, üstelik bakanlık kapatmış ve sağlık çalışanları bakanlarının gözü önünde çatır çatır sigara içiyor. Sonra da bakan başka bir meyhanede sigara içenlere ceza kesilmesini istiyor.
Bakan Besim konunun kamuoyunda çokça tartışılması üzerine dün bir açıklama yaptı. Dedi ki;
“Birkaç gün önce Sağlık Bakanlığı olarak bir meyhane restoranda çok üzücü bir olay yaşadık. Yaşanan olay ibret vericiydi ve paylaşmak zorundaydık. Paylaşımdan sonra yüzlerce güzel yürekli insandan destek mesajları aldık. Elbette eleştiriler de oldu. Saygıyla yapılan her eleştiri bizim için yürüdüğümüz bu kutsal yolda yolumuzu aydınlatan ışıktır ve anlamlıdır...”
“Bu ülkeyi seven, çocuklarımız ve bu ülke için gelecek bekleyen herkesle el ele vererek mücadeleye devam edeceğiz.  Bu olayda bazı yorumların aksine Sağlık Bakanı ve ekibi mağdur olmamıştır. Aslında mağdur olan, kendini ve başkalarını sigara dumanına maruz bırakıp, hastalıklara sebebiyet veren herkestir. Mağdur olacak olan bu ülkeye inanmayan, yasalarını tanımayan, bu ülkenin iyiye değil, kötüye gitmesi için uğraşanlardır. Ya gerçekten devlet olmayı öğreneceğiz, ya da bedelini ödeyeceğiz.”
Filiz Hanım’ın açıklamasından sonra bakalım bizim bugün gündeme taşıdığımız ve daha birkaç gün önce Filiz Hanımın da katıldığı 112 personelinin yılbaşı yemeğinde sağlık çalışanlarının sigara içmesini nasıl değerlendirecek? 

Kim bunlar? 
Filiz Hanım’ın açıklamasından devam edelim. Açıklamanın son bölümünde şöyle bir ifade kullanmış Sayın Bakan;
“bu ülkeye inanmayan, yasalarını tanımayan, bu ülkenin iyiye değil, kötüye gitmesi için uğraşanlardır…”
Kim bunlar Filiz Hamım? Bu ülkeye inanmayanlar kim? Bir bakın bakalım etrafınıza, hatta meclise gittiğinizde bir bakın bakalım bu devlete inanmayan bakanlar, vekiller var mı diye? 
Sol cenaptakiler değil mi yıllardır bu ülkeye inanmayanlar? Filiz Hanım diyor ki “bedelini ödeyeceğiz” ödüyoruz zaten, her Allah’ın günü bunun bedelini vatandaş zaten ödüyor. Solu-sağı bu devlete inansa, bu devletin bekası için çaba gösterse zaten buralarda olur muyduk Filiz Hanım? 

MESAJLAR

Filiz BESİM: Yani açıklamanız olay oldu, sonradan yaşananlarda. Şimdi de bu gazete haberi işin tuzu biberi oldu adeta. Ama üzülmeyin burası KKTC, unutulur bir iki güne. 

Dr. Ömer GÜR: Yılbaşından sonra artık emekliliğe ayrılacakmışsınız. O yüzden son günlerde kendinizi pek öne atmıyormuşsunuz ve günlerinizin dolmasını bekliyormuşsunuz. 

Kutlay ERK: Yani herkes eleştirirken Filiz Hanımı, sizin de eleştirmeniz gözlerden kaçmadı. Siz iyi bilirsiniz bu durumları, ne demiş eskiler, düşenin dostu olmazmış, demi. 

Tufan ERHÜRMAN: Dome Otel konusunda elimize kalın bir dosya geldi. İçini okuyunca bizde sizin gibi tereddütte düştük. Bu işi en iyisi hiç aceleye getirmeyin sonra epey gürültü kopacak gibi. 

Sadık GARDİYANOĞLU:  Hükümetin 2019 yılında bozulmayacağını iddia ettiniz. Yoksa sizde mi artık falcılığa başladınız. Bakalım 2019’da hükümet bozulmazsa seneye bu zamanlar bizde size başvuracağız fal bakmanız için. 

Ziya ÖZTÜRKLER: Bakanlığın içinde yer alan tuvaletlerin yenilenmesi için çalışma başlatmışsınız. Yeni yılla birlikte tuvaletlerde yenilenmiş olacak. Çalışanlardan size teşekkür mesajları var. 

Ali ÇINAR: Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin mütevelli heyetine seçilmişsiniz. Yeni yılla birlikte artık üniversitenin yönetim kurulunda yer alacakmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun yeni göreviniz. 

Tolga ATAKAN: Dün bir vatandaş aradı bizi. Çatalköy-Dağ yolunda polis çevirme yapıyormuş. Vatandaş diyor ki yoldaki çizgiler kayıp, yol karanlık, devlet eksiğini tamamlamaz iken ben neden aracımın eksiğini tamamlayayım. 

Meral EROĞLU: Dün aile bireylerine yeni yıl hediyeleri alırken görülmüşsünüz Any Home Mağazaların önünde. Elinizde birden fazla hediyelik çantası varmış. Demek ki herkesin yeni yıl hediyesini aldınız. 

Biray DELİCEIRMAK: Yeni yıla yeni imajla girmeye karar vermişsiniz ve yeni yılda eski bıyıklı ağabeylere özenip bıyık bırakmışsınız.  Bu bıyıklı ağabeylerin akıbetleri malum, dikkat edin kendinize. 

Anıl KAYA: Bilardoda güçsüz rakipler karşısında şampiyonluğunuzu ilan etmişsiniz. Madem bu kadar iddialısınız sizi birde güçlü rakipler karşısında görelim. 

Ahmet KÂŞİF: Ersin Tatar’ın başkan olması için çok desteklediniz ama son günlerde sizi hiç bir arada göremiyoruz, yoksa aranıza kara kediler mi girdi? 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Hadi gözünüz aydın, Ali Koç Başkan Reis’ten randevu almış ve dün bir araya gelmişler. Acaba bu işte sizin bir parmağınız var mı? 

Prof. Dr. Mehmet Ali YÜKSELEN: Kıymetli hocam, hem doğum gününüzü hem yeni yılınızı en içten dikellerimizle kutluyoruz. 2018’deki başarılarınızın 2019’da sizlerle olması dileklerimizle.. 

Burcu DOLMACI: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nde çalışmaya başlamışsınız. Yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Zira son derece önemli bir görev üstlendiniz. 

POLEMİX
 “Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığının dış sınırlarını BM nezdinde kayda geçirmiştir. Türkiye Petrolleri’ne ruhsat verilen bu alanlarda da devlet uygulamalarını sürdürmektedir. Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi o bölgelerde sismik araştırmayı devam ettiriyor. Kıta sahanlığımız üzerindeki egemen haklarımızı tam olarak kullanmaya devam edeceğiz.”
TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri

YORUM EKLE

banner471

banner473