banner564

Futbol ciddi bir oyundur

  Son maçta aldıkları galibiyetlerle her iki takım da moral bulmuştu ve kümede kalmak adına ikisinin de galibiyete ihtiyacı vardı.
  Binatlı evinde oynamanın avantajı ile belki de galibiyete az da olsa daha yakın görünüyordu. K.Kaymaklı da gençlerinin enerjisine güveniyordu.
  Binatlı maça hızlı ve atak başlamıştı. Erken gol bulup moral olarak yukarıya çıkmak, rakibini de oyundan düşürmek istiyordu. İstediği golü bulurken bunu artıracak pozisyonda direk izin vermedi.
  Rakibinin bu devrede çok fazla da olmasa gelişen ataklarında hep telaşlı oldular. Ceza alanlarından topu bir türlü uzaklaştıramadıkları dakikalar çok fazlaydı. Bunlara rağmen gol arayan, rakibini zorlayan da onlardı. 
  Binatlı adına maçın kırılma dakikası ilk devrenin son dakikası oldu. Bu dakikada Vinicyus ve Burak kaçırılması çok zor olan bir golü biraz da bencil ve sorumsuz davranarak değerlendiremediler. Defansın uzaklaştırdığı topta da golü kalelerinde gördüler.  Futbol her zaman ciddi bir oyundur. Böyle sorumsuzca davranmak bir takıma nelere mal olduğunu hep beraber gördük. Bu gol onları her yönü ile geriye götürdü.
  İkinci yarıda H.Taşçı’nın yaptırdığı penaltı ile geriye düşmeleri tamamen oyundan kopmalarına neden oldu. Yabancı oyuncuları maçın başlarındaki isteklerinden çok çok uzakta kaldılar. Adeta boksörler gibi hep kaçak oynadılar. Oynar gibi göründüler fakat hiç olumlu bir hareketleri olmadı.
  Çok şeyler beklenen Burak, takımını toparlayamadı ve skorun verdiği moralsizlikle hakemle oynamaya başlayınca hiç etkili olamadı.
  Yedikleri üçüncü golde tam 6 tane Binatlı oyuncusu K.Kaymaklı yarı alanından çıkmamıştı. Böyle olunca da mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
  K.Kaymaklı için bu maç rakibi gibi 6 puanlık bir maçtı. Maça iyi başlamadı ve rakibine pozisyonlar verdi. Yedikleri ilk golden sonra direğe vuran top gol olsa fark 2’ye çıkacak ve işleri çok daha zor olacaktı.
  Takımdaki genç oyuncuların fazla olması dezavantaj gibi görünse de dinamiklikleri ile her geçen hafta daha iyi oynuyorlar.  Bu maçta özellikle ikinci yarıda bunu gösterdiler. Devre arasına mağlup gidecekleri bir anda rakibinin değerlendiremediği pozisyon sonrası buldukları gol maçı kazandıkları gol oldu diyebiliriz.
  İkinci yarıya bu moralle çıktılar ve penaltı golüyle öne de geçtiler. Bu dakikadan sonra biraz daha geriye çekilerek rakibinin boş alanlarını aradılar. İstedikleri gibi de bu alanları bularak bir gol daha attılar.
  Alınan galibiyette defanstaki Bahadır ve Sena, orta alandaki H.Adal ve Tamen ile ileride E.J.Bello ve çok fazla görünmese de aldığı penaltı ile takımının galibiyetinde rol oynayan M.Göçben iyiydiler. Bahadır’ın sorumluluk alıp penaltıyı atması da güvenini artıran bir hareketti. Beraberlik golünü atan Muhammed’i de kutlamak lazım.
  Ancak bunların yanında belki de 3’ncü maçına çıkan genç kaleci Efe’yi ayakta alkışlamak lazım. Yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde en öne koymamız gereken adam oldu. Öylesine goller kurtardı ki görmeyenlerin inanması çok zor. K.Kaymaklı kendisini hayata döndürecek bir maçı kazanmış oldu. 

YORUM EKLE

banner608

banner473