banner564

Futbol sahada kazanılır

 2018-2019 sezonu iki ezeli rakip, iki ebedi dost; Türk Ocağı - Doğan Türk Birliği derbisi ile start aldı. Müthiş bir seyirci önünde oynanan karşılaşmanın maç öncesi atmosferi ise görülmeye değerdi. 

Kaleci Cem, Çağrı Kral, Bayram Anday, Serhan Önet, İbrahim Çıdamlı ve Lua Lua transferleri ile sezon öncesi hedefini şampiyonluk olarak koyan Doğan Türk Birliği sezona ezeli rakibi Türk Ocağı mağlubiyeti ile başladı. Diğer tarafta ise neredeyse baştan aşağı yenilenen kadrosuyla Türk Ocağı takımı, yeni oluşum ve takım olma yolunda atacağı emin adımlar sonrası Lig’de kendine rahat konum hedefi ile yola çıksa da, Lig’in ilk maçını ezeli rakibi Doğan Türk Birliği karşısında galibiyetle tamamladı. 
Bakış açım şudur ki; maç öncesi bir çoğuna göre kağıt üzerindeki favorisi Türk Ocağı olsa da, bu işin kadroya endeksli değil de, sahada verilen mücadeleye dayalı olunduğunun akşamki maç en yeni örneği oldu. Hasan Topaloğlu ile yeni bir oluşum ve yeni bir sayfa açan Türk Ocağı, yıldızlar topluluğu Doğan Türk Birliği karşısında daha fazla istediğini yapan konumda olunca, galibiyetleri de kaçınılmaz oldu.
 Geçen yılın en iyi iki ismi, biri savunmacı Hasan Kanlı diğeri ise Selim Saygı. Hasan’ın kadro dışı kalması yanında Selim’in oyuna yedek başlaması, saha içindeki eksiklikleri göz önüne sererken, ilerleyen dönemde kaliteli ve zengin Doğan Türk Birliği kadrosunun nelerle karşılaşacağını ise inanılmaz merak ediyorum. 
Türk Ocağı belli ki transferde nokta atışı yapmış. Yerli ve yabancıları hazırlık döneminde iyi harmanlayan Teknik Heyet, bunun karşılığını derbi galibiyetiyle alıp lige girse de futbolun sahada kazanıldığını bir kez daha göstermiş oldu.
 

YORUM EKLE

banner608

banner474