banner564

Futbolun adeleti yok

 K-Pet Süper Ligde playoutda birebir rakibi olan K. Kaymaklı’yı konuk eden Gençler Birliği, maça topa sahip olarak üstün başladı. Rakibine oranla rakip sahada gol arayan Gençler, özellikle orta alanda Miranda ile iyi oyun kurdu. Oyun üstünlüğünü elinden tutan Gençler, bireysel hata ile Bahadır’ın attığı penaltı ile geriye düştü. 

K. Kaymaklı golden sonra daha çok özgüven ile savunma yaptı ve ileri çıkmak için çokda çaba sarf etmedi. Gençler Birliği’ni gol pozisyonu yaratmakta durduran K. Kaymaklı kornerden yediği golden sonra oyun üstünlüğünü tamamen Gençler Birliği’ne bıraktı. İkinci yarıda özellikle kaleye nerede ise gidemeyen K. Kaymaklı’ da Bahadır’ın gereksiz sarı kartları yüzünden 10 kişi kalınca tamamen kapandı.
Gençler Birliği topa daha çok sahip olup net gol pozisyonları üretti fakat tamemen beceriksizlik nedeni ile kaçan goller ile skor bulmakta zorlandı. Sertan, duran toplarda her zaman tehlikeli bir silah olduğunu göstererek takımın bence neredeyse tek gol silahı olarak topu ağlara gönderdi ve kalan bölümde bu özgüven ile rahat oynayan Gençler, neredeyse maç bitti derken sağ kanattan yapılan ortada savunmanın inanılmaz hatasında Hasan Sarıoğlu topu kendi ağlarına gönderdi ve adeta yıkıldı. Maçta yenilen 2 golde yüzde yüz Gençler Birliği bireysel savunma hatası. Goller dışında K. Kaymaklı kaleye nerdeyse gidemedi. Maçı Gençler Birliği hak etti desek de futbolun adaleti yok.
K. Kaymaklı kaybetmemek için geldiği Gençler Birliği deplasmanında hem moral hemde 1 puan alarak Lefkoşa’ya döndü. Gençler Birliği’nde Miranda gayet iyiydi ortadan pas alarak iyi oyun kurdu. Guaman her zaman ki gibi kötü oynadı ve 90+4’de karşı karşıya kaçırdığı pozisyon ile yine saç baş yoldu. Hüseyin Adal ve Berkem ise etkili olan K. Kaymaklı oyuncularıydı.

YORUM EKLE

banner608

banner473