banner564

Futbolun meyveleri var

  Bir tarafta az da olsa zirve şansını yitirmek istemeyen Binatlı, diğer tarafta ise kümede kalabilme mücadelesinde zor günler geçiren Yalova karşı karşıya geldiler.

  Son 2 maçı kazanan Binatlı bu galibiyetten sonra Yenicami’nin de arka arkaya kaybettiği puanları düşündükçe galip gelemediği maçlara yanmakta.
  Liderle olan puan farkının artmaması için bu maçı kazanmak zorundaydılar. Çünkü önümüzdeki hafta Yenicami ile ya tamam ya devam diyeceği bir maça çıkacak. 
  Maçta çok erken denecek bir dakikada gol bulmasına rağmen bunun arkasını getiremedi. İlk yarı bitene kadar başka pozisyon bulamadılar. Buna karşın rakibine gol olabilecek pozisyonlar da verdiler. Rakibi bunları değerlendirse geriye de düşebilirlerdi.
  İkinci yarıya skoru artıracak penaltıyı kazandılar, ancak bunu E.John Bello ile değerlendiremediler. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolüne tekrar Yalova’ya verdiler. Kaleci Yusuf mutlak golleri önlerken çizgi üzerinden uzaklaştırdıkları toplar da vardı. 
  Bu tehlikeleri atlattıktan sonra ilk etkili ataklarında istedikleri golü bularak rahatlamış oldular. Rakibi de bu golden sonra oyundan düşünce o zaman istedikleri gibi oynamaya başladılar. İyi gününde olmasa da Şenol ile bir gol daha bularak istediklerini aldılar ve Yenicami maçı için umutlarına artırdılar.
  Ancak Yalova karşısında bazı bölümlerde ortaya koydukları oyun bu maç için çok yetersiz.
Yalova 8 maçtır kazanamıyordu. Bir hafta önce kendisi için çok önemli ve değerli olan Y.Boğaziçi maçını kazanamayarak son 2 sırada yer alan takımlardan uzaklaşamadı.
  Binatlı karşısında alabileceği puan veya puanlarla bunu az da olsa telafi etmek istedi. Hafta arasında yaşanan teknik adam değişikliği ile bu maça genç futbolcu Ali’nin kontrolünde çıktılar. 
  Geçmiş maçlara göre yedikleri ikinci gole kadar çok daha arzulu ve istekliydiler. Erken yedikleri gole rağmen öne geçebilecek pozisyonları değerlendiremediler. Biraz daha becerikli olsalar puan alabilecek skoru yakalayabilirlerdi.
 Orta alanda Buğra ve Batshi iyi toplar kullandılar. Batshi’nin oyundan çıkması bizce doğru değildi. O dakikadan sonra top daha taşıyamadılar. Hakemin aleyhlerine verdiği çok tartışılacak penaltının gol olmasından sonra rakip kalede mutlak pozisyonlar bulmalarına rağmen yine gole çeviremediler.
  Rakip takımın çizgi üzerinden uzaklaştırdığı top gol olsa belki çok daha iyi bir Yalova izleyecektik.
  Fakat gelişen Binatlı atağında defansta yapılan kademe hatasını affetmeyen Peter golü yapınca tüm dirençleri de kırılmış oldu.  Zaten geriye kalan dakikalarda yapacakları fazla bir şey de yoktu. Gol tatarsanız maç kazanabilirsiniz.
  Kazanamama psikolojisi de onları her hafta biraz daha geriye götürmekte. Play-out oynama şansını yakalayabilmeleri de bu oyunları ile zor olacak gibi. 

YORUM EKLE

banner471

banner473