banner564

Galibiyet aldatmasın

 İlk yarının sonları yaklaştıkça takımların puan savaşı bir o kadar daha arttı. Dün Hamitköy’de oynanan maçı kazanan takımın rakiplerinin de olası puan kayıpları ile çok şeylerin kazanılacağı bir maçtı.
 Bunu başaran Hamitköy oldu ve Binatlı ile Çetinkaya’nın beraberliği, G.Gücü ve Düzkaya’nın mağlubiyeti ile Hamitköy galibiyetten çok çok fazlasını kazanmış oldu. Çünkü bu rakiplerinden puansal olarak da uzaklaşarak az da olsa rahatlamış oldu. 
  Bu galibiyet çok da sevinilmesi gereken bir galibiyet değil. Maça çok iyi başlayan Hamitköy rakibinin hatalarını da çok iyi değerlendirerek 20. dakikada 3-0 öne geçti. Ancak ne olduysa bu skorun oluşmasından sonra oldu. İleride sadece J.Ebuka’yı bırakarak takım olarak tamamen kendi alanlarında kalarak rakiplerine oynama şansını verdi. Rakibi de bunu affetmeyerek devre bitmeden skoru 3-2’ye taşıdı. 
 Bu devrede ileride J.Ebuka ve defanstaki Oladele’nin mücadelesi skorun bu şekilde kalmasını sağlarken Hamitköy’ün imdadına ilk yarının düdüğü yetişti.
 İkinci yarıda erken bulunan gol onları uyandırırken yapılan bireysel hatalardan sonra fark tekrar 1’e indi. Her şeyin J.Ebuka’dan beklenmesi doğru değildi. Belki rakibinin gol için rakip alana gitmesi ile bırakılan boş alanlar J.Ebuka’nın istediği oyun şekliydi. O işini yaparken defanstaki hatalar rakiplerini maçta tuttu. 
 Genç Hasan takımına penaltı kazandırmasına rağmen kaçırdığı golden sonra oyundan düştü. Kendini sadece oyuna verirse takımına çok katkı koyacak. Gönyeli’nin baskısının arttığı dakikalarda acaba bu skoru koruyabilir miyiz derken yine günün en başarılı adamı J.Ebuka ile maçı kopartıp kazanmasını bildiler. Ancak bu oyun, mücadele ve yapılan bireysel hatalar onlara diğer maçlarda çok şeyler kaybettirecek.
 Gönyeli bu deplasmana gelirken en azından kazanamazsam bile 1 puanla döneyim düşüncesindeydi. Ancak maça çok kötü başladılar ve yapılan hatalarla birlikte ilk 20 dakikada 3-0 geriye düştüler. Özellikle orta alanda ve defansta rakiplerinin geçişine çok fazla izin verdiler. Böyle olunca da golleri yemekten kurtulamadılar.
 Defansta yapılan erken değişiklikle bu devre adına defansta daha derli toplu oynamaya başladılar. Rakibinin de geriye çekilmesini çok iyi değerlendirerek 1 farkla devre arasına girmeyi başardılar. Belki de beraberlik golünü bulacağı baskıda devrenin sona ermesi onlar için iyi olmadı.
 İkinci yarının başlarında gol yemelerine rağmen oyundan çok fazla kopmadılar ve sürekli gol aradılar. Efoza ve Christian’ın istekli oyunlarına defansta yapılan bireysel hatalarla her attıkları golden sonra gol yediler. Bir gol daha bulup puan alabilir miyim derken kaleci ve defansın ortak hatası ile maçı bitiren golü yediler.
 Mevcut kadrosu ve yedek kulübesinin yetersizliğini devreden sonra mutlaka çok daha fazla güçlendirmelidirler. Yoksa ligi bu kadro ile istenen yerde tamamlamaları çok zor. 

YORUM EKLE

banner471

banner473