banner564

Galibiyeti hatırlamak

Hem K.Kaymaklı hem de Ozanköy bu maça çıkarlarken ikisinin de hedefi kazanmaktı. 
 Çünkü Ozanköy belki de bu maçtan alabileceği galibiyetle az da olsa umutlarını daha ileriye taşıyacaktı. Aynı şekilde K.Kaymaklı da en azından bu haftalar adına zirve için iddiasını kaybetmesine rağmen kupada iddialı olmak ve korkulu günler yaşamak istemiyordu.  
 Bu sezon hedeflerinin çok uzağında kalan K.Kaymaklı son haftalarda aldığı kötü sonuçlardan sonra da teknik adam değişikliğine gitti. Hafta arası yine Ozanköy ile oynadığı kupa maçından sonra ligde de karşılaştı. Yeni teknik adamın takımı tanımak ve ilerleyen haftalarda neler yapabileceklerini görmesi açısından önemli bir maçtı. Kazanarak bunları tespit edebilmek de önemliydi.
 Kötü sonuçlar alarak ilerleyen haftalar için hedef koyabilmek de kolay değildi.
Maça da rakibine oranla daha iyi başladılar. Geçmiş haftalarda olduğu gibi gol ümitlerini yine Uğur’a bağlamışlardı. Nitekim golü de onun ayağından buldular. 
İkinci yarıda ilk yarının gerisinde kaldılar. Defansta özellikle Turgut Kaan çok kritik müdahalelerde bulunarak takımı adına önemli işler yaptı. Aynı şekilde Mehmet Kaygısız da risksiz oynayarak defansta iyi işler yaptılar. Orta alanda Yusuf çok koşarak zaman zaman defansa da gelerek arkadaşlarına yardımcı olurken iyi bir transfer olduğunu gösterdi. 
 K.Kaymaklı bu maçı sadece kazandı. Onun dışında geçmiş haftalara göre değişen farklı bir şey olmadı. 
 Ozanköy bu maça çıkarken son 9 haftada sadece 2 puan almanın verdiği psikolojik ezikliği de beraberinde taşıyordu. Artık bu maçı kazanıp belki ümitlerimi artırırım düşüncesini sahaya yansıtmak istedi.
 Fakat istemek başka yapmak çok farklı şeyler. Belki geçmiş maçlara oranla daha mücadeleci bir oyun ortaya koydular. Takımda golcü olarak bildiğimiz Ertaç bu maçta defansta görev aldı. Bu kez ileride çok etkisiz kaldılar. Öyle ki ilk 5 dakikada pozisyonları dahi yoktu. İlerideki Israel Abia ve Bekir birbirlerini hiç tamamlayamadılar. 
 Genç Fikret rakibin hızlı adamı Uğur’u kontrol etmekle görevlendirildi. Bunda maç boyunca da tamamen başarılı oldu diyemeyiz. Uğur yine de golünü atarak galibiyeti getirdi. Ancak maçın genelinde istediği topları alamaması da bunda etkili oldu.
 İkinci yarıda mutlak gol için biraz daha rakip alanda oynamaya başladılar. K.Kaymaklı’nın da orta alanda daha kalabalık kalması bunda etkili oldu. Ertaç’ın ancak 75’inci dakikada ileriye geçmesi ile biraz daha etkili oldular. Eğer siz takımın golcüsü iseniz ve takımınız da gol istiyorsa çok daha erken ileride oynamanız gerekir.
 Ertaç’ın kullandığı serbest vuruşta yere vuran top ağlara gidebilirdi. Kaleci Ali buna izin vermedi.
 Ozanköy’de her geçen hafta kaybedilen puanlarla birlikte sinirlerin de gerilmeye başladığı görüldü. Bu da onların maçlarda kötü oynamalarına neden oluyor.
YORUM EKLE

banner471

banner473