banner564

Gardiyanoğlu disipline mi veriliyor?

 “UBP’de Sürpriz Atamalar” başlıklı yazımız dün özellikle UBP içindeki tartışmaları beraberinde getirdi. MYK’ya yapılan atamaların “UBP Parti Tüzüğüne” aykırı olduğu iddiaları dün kulislerde en çok konuşulan konuların başında geldi.
Öte yandan UBP Lefkoşa ilçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu’nun partiden izinsiz televizyon programlarına çıkması, gazetelere beyanat vermesini, ilk kez toplanan MYK’da gündeme taşınması dün ortaya çıkan rahatsızlığın UBP içinde hat safhaya ulaşmasına neden oldu.
Dün gün boyunca UBP’nin çiçeği burnunda Genel Sekreteri ile Genel Başkanı yaşanan bu durumu değerlendirmek üzere uzun uzadıya toplantılar yaptılar. 
Bazı örgüt başkanlarının genel merkezi aradığı ve UBP ilçe başkanı Gardiyanoğlu’na bir disiplin cezası verilmesi durumunda partiden ayırılacaklarını beyan ettikleri öğrenildi.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın daha ilk günden karşı karşıya kaldığı bu durum karşısında nasıl bir tavır takınacağı kulislerde merak konusu oldu.

 21 vekile bedel
Efendim kendi başına ekranlara çıkıyormuş, efendim, sosyal medyadan eleştiriler paylaşıyormuş. İyi de UBP Lefkoşa ilçe başkanı ne yapacak kardeşim, bütün gün parti binasında molihiya mı ayıklayacak?
Mecliste UBP’nin ana muhalefet görevini yerine getiremediğini kime sorsanız kabul eder. Hatta UBP milletvekillerine sorun onlarda kabul ederler. Bugün partinin muhalefet noktasında en etkili isimlerinin başında Lefkoşa UBP İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu geliyor. 
Hem yerel hem genel seçimlerde sergilediği performans ortada. Öyle ki daha yeni yapılan ilçe seçimlerinde Sadık Gardiyanoğlu’nun karşısına aday bile çıkaramadı hiç kimse.
Şimdi birileri seçimle deviremedikleri Sadık Gardiyanoğlu’nu ayak oyunları ile devre dışı bırakmaya çalışıyor.  Buradan çok net söylüyoruz, ateşle oynayanın ya eli yanar ya kendisi. 
Kamuda işten atılan 366 grubu dahil hem sosyal sorumluluk projeleri, hem seçim çalışmaları ile bir çok partinin genel sekreterinden hatta genel başkanından bile daha üretken, daha çalışkan bir siyasetçidir Sadık Gardiyanoğlu. 

 Bu yemek ne?
Dün Başkent Lefkoşa’da çok sessiz bir mekânda çok önemli bir yemek yendi. Kulislerden aldığımız bilgiye göre UBP’den 2 milletvekili, UBP’den 7 PM üyesi, müşavirler ve halen görevde olan müdürler ile her bölgenin önde gelen insanları bu yemekte bir araya geldiler ve son günlerdeki gelişen olayları ve UBP’nin kurultay sürecini değerlendirdiler.
Şimdi bunda ne var demeyin. Gayet doğal, herkes herkes ile yemekte bir araya gelebilir bu ülkede. Ancak bu yemeğe katılanların tümü siyasetin içinde olanlar ve köken olarak ta Türkiye kökenli olmaları. 
İlk yemeğe 70 kişi katıldı, ikinci yemek gelen aybaşı Gazimağusa’da düzenleniyor ve daha şimdiden 250 kişilik yer ayırtıldı bile. Bakalım bu yemekli toplantıların sonucu nereye varacak ve bu yemekli toplantılarda bir karar alınacak mı? İzleyip size bilgi vereceğiz. 

MESAJLAR 

Gökhan SARAÇ:  Bu yıl narenciye rekoltesinde düşüş olacakmış. Desenize patatesten sonra portakalı da bulamayacak vatandaş tezgahlarda. Yandık ki ne yandık. 

Ersin TATAR: Parti içindeki atamaları aceleye getirmenize hiç gerek yok. Daha o koltukta geçireceğiniz 23 aydan fazla bir süreniz var. Bence zamanla her şey yoluna oturacak. Hem ne demişler “acele işe şeytan karışır.”

Taner ULUTAŞ: Geçen hafta yaşanan tansiyon sorunundan sonra yeniden spora başlamışsınız. Zaten sizin bünye spora alışık, bence sporu kestiniz diye oldu tüm olanlar. 

Hasan TAÇOY: Sizin için siyasette söylenebilecek en olumlu ve doğru kelime siyasi örgütcülüğünüz olsa gerek. Ama daha ilk günden ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ha de biraz kıpırdanın artık. 

Eray ÖZSEYHAN: Dün bazı Galatasaraylı dostlarınıza yemek verip kendilerini Fenerbahçeli olmaya davet etmişsiniz. Aman bırak kalsınlar kaldıkları yerde, yoksa biz kiminle uğraşacağız Fener-Cimbomu yendiğinde. 

Dursun OĞUZ: Dünkü yemekte en çokta gözler sizin üzerinizdeydi. Zira herkes sizin ne söyleyeceğinizi ve ne yapacağınızı merak ediyor. Oysa biz sizi tanıyoruz, taş yerinde ağır diyeceğinizden eminiz. 

Candan AVUNDUK: Sanayi Odası olarak biraz geçte olsa indirim kampanyası başlatmanız son derece olumlu bir adım. Ha keşke fiyatların da düşen kurlar ile birlikte yeniden düzenlenmesini de sağlayabilseniz. 

Akın AKTUNÇ: Hem bizi tavla maçına davet ediyorsunuz hem saat ve gün vermekten çekiniyorsunuz. Biz Levent ağabey gibi değiliz, tavlada acımamız yoktur, bilginize. 

Kudret ÖZERSAY: Akdeniz’de sular ısınırken bizim gündemimiz çok daha farklı konular. Sanırsam yakında tüm gözler üzerinizde olacak, bunun için iyi bir hazırlık yaptınız mı? 

Mehmet BULANIK: Dün sadece Lefkoşa’da yemekli toplantı yokmuş. Sizde hayli kalabalık bir grupla Girne’de sizin mekanda toplantı yapmışsınız. Ee toplantıdan ne sonuç çıktı? 

Olgun AMCAOĞLU: Dün bütün gün evde kışlık sebzeleri ekerek vakit geçirmişsiniz. Valla çarşıdan ne olduğunu bilmediğimiz sebzeleri yemek yerine en iyisi bahçede yetiştirmek. 

Fazilet ÖZDENEFE: Akan Gürkan Eğitim Vakfı 1. Tenis Turnuvasının açılış karşılaşmasını siz yapmışsınız. Bu arada açılış maçında sergilediğiniz performans ile herkesin beğenisini kazanmışsınız. 

Eral OSMANLAR: BAUDEHUKAM tarafından düzenlenen ''Doğu Akdeniz ve Deniz Alanlarının Sınırlandırılması'' konulu yuvarlak masa toplantısında yine çok önemli konular masaya yatırılmış. 

Türel Özer ÖKSÜZOĞLU:  Babanızın rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırıldığını işittik. Hacı amcamıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz, umarız en kısa sürede eski sağlığına yeniden kavuşur. 

Tufan ERHÜRMAN: Bilişim Ada’sı olma yolunda önemli bazı adımlar atılmak üzere olduğunu sevinerek öğrendik. Gerçekten bu konu partiler üstü bir konu, kesinlikle desteklenmesi gerekiyor. 

POLEMİX
“Güney tarafında çok büyük problemler görülmekte. Bunun yanı sıra Güney’de yatırım yapmış olan Yunanistan sermayesinde de büyük sıkıntılar var. Yunan sermayesinin de geleceği pek garanti içerisinde değil. Bu bağlamda ekonomik buhran devam ediyor.  Özellikle işsizlik noktasında Yunanistan ve bütün turizm şeridinde ki Avrupa ülkelerinde geçerli olan mevsimlik işler oldukça düşük. Bunun yanında maaşların düşük olması, güvencesiz ve sigortasız işçilerin yer alması gündemde.”
Gazeteci Nikolaos Stelya

YORUM EKLE
YORUMLAR
GÜNEY BAHÇELERLİ
GÜNEY BAHÇELERLİ - 5 yıl Önce

SADIK BAŞKANIM HIZ KESMEDEN DEVAM

banner608

banner474