banner564

Garga liderliğe uçtu

 K-Pet Süper Ligde şampiyonluk adaylarından Mağusa Türk Gücü ve zor günler geçiren K. Kaymaklı’nın karşılaşmasında sürpiz olmadı ve MTG evinde farklı galip gelerek ilk yarıyı lider kapattı. 

Bu maçı iki takımın penceresinden değerlendirmek gerekirse Mağusa Türk Gücü, şampiyonlukta ki rakibi Yenicami’nin puan kaybı sonrasında alınacak galibiyet ile ilk devreyi lider bitirme şansını tepmedi ve rakibini üstün bir oyun ile mağlup etti. İlk yarı bu sezon tadilatta olup zemini değişen Canbulat Stadına alışmakta zorluk çeken oyuncular, aldıkları toplarda kontrol ve pas atmakta zaman zaman zorlandılar. Maçın ilk dakikasında gelen K. Kaymaklı golünde rakibin direncinin artmasına dolayısıyla zorlanmalarına neden oldu. Yasin’in devreye girmesi ile bir sağ bek oyuncusu olarak 3 gol 2 asist ile maça damga vurması ile oyun kendiğilinden çözüldü. 
MTG’de Uğur sol kanattan maça başladı ve Dinopeterd orta alanda, bu her iki oyucununda performasında düşüklüğe sebep oldu. İkinci yarı Uğur forvete yakın oynayarak ceza sahasında daha yakın oldu. Dino Peter’de sevdiği toplar ile buluşup takımı atağa kaldırdı. 
K. Kaymaklı ise hafta arası yaşanan kriz nedeni ile antreman eksiği olması, maçın ikinci yarısında takıma yansıdı. Takım ikinci yarıda oyundan düştü. K. Kaymaklı’lı oyuncular belki de devre arası zaten takımdan ayrılmayı düşünüyorlar. Bu kafalarında ki problem maçta onların performasına direk etki etmiştir. Maçta oyuncuların  adeta maç bitsede gitsek havasında oynaması aut atışında oyalamaları, K. Kaymaklı’nın durumunun adeta özeti. 
Geçmişte yapılan yanlış yönetim, koskaca K. Kaymaklı gibi bir kulübü bu hallere düşürdü. Ülkemizin en köklü takımları arasında olan K. Kaymaklı, umarım yakın zamanda eski günlerine kavuşur. 
Hakemler çok başarılı bir maç yöneterek penaltı kararlarında oldukça doğru karar verdiler. 

YORUM EKLE

banner608

banner473