banner564

Garga Ocak’ı söndürdü

  Ligimizin iki iyi takımının mücadelesi maç öncesi bence haftanın en zevkli karşılaşmasına olmaya aday bir maçtı.

Mağusa Türk Gücü evinde oynamanın avantajı ve geçtiğimiz hafta Çetinkaya mağlubiyetinin verdiği sarsılma ile baskılı başladı. Özellikle iç saha maçlarında oynaması gerektiği gibi maça başlayan Mağusa Türk Gücü topa sahip oldu ve Türk Ocağı’nı topun arkasına geçmeye zorladı. 
İlk bölümde takım savunmasını iyi uygulayan Ocak’ın en büyük eksiği hücuma çıkışlar oldu. Hücuma çıkmakta zorlanan Ocak MTG baskısını iyice hissetti ve Hasan Piro’ya yakışmayacak bir hata ile golü yedi. 
Remzi’nin sakatlanması ve yerini Tonbara’nın oyuna girmesi ile ileride top tutmakta oldukça zorlandı Girne temsilcisi. Dino Peter’in yine olağanüstü yaptığı işler ile Odibe’nin golü daha ilk yarıdan Garga’nın 2-0 ilk devreyi önde kapatmasına sağladı. İlk yarıda özellikle ikinci topları iyi toplayan ve güzel pas yapan Arif ve Mehmet Erol orta sahayı ele geçiren isimlerdi. İlk yarıda hücum anlamınada nerdeyse hiç varlık göstereyemen Ocak’ta teknik direktör Hasan Topaloğlu’nun Deniz Kibar hamlesi işe yaradı ve farkı bire indirdi. Ocak kalan bölümde bir skor daha yaratacak ismi bulamadı. Ocak’ta orta saha ile forvet arasında ki kilit paslar atacak oyuncu yok. 
Genellikle bu sorumluluğu Malik üstleniyor fakat o en geriden oyun kurma konusunda başarılı bir oyuncu. Final pasları atmak ona göre degil. Akende’de takım savunmasına katkısı iyi fakat hücum olarak katkısı zayıf. 
Ocak 2 gol yedi ve bir çok pozisyon verdi fakat puan alamamalarının bir nedeni de hücum anlamında oyuncuların zayıf kalmasıydı. Mağusa Türk Gücü takımı ise ikinci yarıda yediği golden sonra bir ara panik yapsada oyunu sonra iyi toparladı ve istediği pozisyonları buldu fakat gerek bencilce davranılması gerek beceriksizce hatalardan gol bulamadı. Karşılaşmanın hakemleri  zaman zaman faul ve kart kararlarından yanlış karar verselerde karşılaşmaya etki edecek hata yapmadılar. 

YORUM EKLE

banner471

banner473