banner564

Garga zorlandı

 Liderin takipçisi Mağusa Türk Gücü şampiyonluk yarışından uzak kalmamak için mutlak kayıpsız geçmesi gereken Gençlik Gücü maçına önemli eksikler ile başladı.En önemli oyuncusu Uğur’un bir aylık sakatlığı ve Adil’in yokluğunda solda Dino Peter ortada Mehmet Erol’ile Ali Hoca maça başladı.Gençlik Gücü takımı ise zorlu MTG deplasmanında önce savunmayı öncelik alıp hızlı oyuncuları Debola ve Boateng’in ani ve seri hücuma çıkışları ile gol aradı.

Maçın başında Mağusa Türk Gücü’nün yarı sakat oyuncusu Arif ile golü bulması oyunu MTG adına rahatlattı. Arif geçen haftada deplasmanda galibiyeti getiren oyuncuydu. Bu tip maçlarda rakibin direncini erken kırmak ve oyunu istediğin gibi yönlendirmek şampiyonluğa oynayan takımlar için oldukça önemlidir.
Arif’de kapalı savunmalara uzaktan attığı şutlar ile takımı için çözmeye devam ediyor.İlk yarının sonlarına doğru oyunda dengeyi en azından atak anlamında kurmaya başaran Gençlik Gücü MTG’nin ağır defasının arkasına Debola ve Boatengi kaçırdı fakat kaleci Yusuf net pozisyonları önledi.
İlk yarıda Mağusa Türk Gücü bol pozisyon buldu ve bunların iki tanesini gole çevirdi ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlayan Gençlik Gücü yine istediği pozisyonu buldu fakat Boateng’e dur diyen isim kaleci Yusuf Yontar oldu.
Günün başarılı isimlerinden olan Yusuf topu oyuna çok iyi başlattı ve  hem kaleci olarak önce  farkın bire inmesini engelledi ardındanda  golün hazırlayıcısı olarak yaptığı hızlı oyun başlatma ile  devamında golün gelmesi yani maçın kopmasını sağladı derken Özgür Ongun’un tecrübesi, klası ve MTG’nin 4-0’ın verdiği galibiyet ile skor bir anda 4-0’dan 6 dakikada 4-3’e gelince Mağusa Türk Gücü son bölümde ecel terledi döktü.6 dakikada MTG gibi bir takımın 3 gol yemesi kabul edilebilir değil. Arif ve Dinopeterde MTG adına etkili olan oyunculardandı.
Mağusa Türk Gücü’nde göze çarpan eksi nokta pas yapma konusunda çok iyi değildiler, daha çok hızlı ataklar ile bireysel oyun ile sonuca gittiler. Bu maçta bu plan işe yaradı fakat şampiyonluğa oynayan takımların biraz daha pas oyununa dönmesi gerekir.
Gençlik Gücü’nde ise Niyazi hoca Özgür’ü başlatmayarak belki de orta sahayı diri tutmak istedi. Özgür’ün atacağı paslar ile arka ağır MTG savunması arkasında daha çok pozisyon bululabilirdi. Hayır, hatta 3 tane net pozisyondan kritik anlarda yararlanamadılar.Bu maçta savunma anlamında ciddi zaaf yaşadılar ve birçok gol pozisyonunu rakibe verdiler.Gençlik Gücü ilerleyen haftalarda mutlaka savunmaya önem vermesi gerekir.Maçta skoru 4-3 e getirmeleri onlar için ciddi bir başarıdır fakat maçın önemli anlarında kaçan goller onların puansız ayrılmalarına neden oldu.

YORUM EKLE

banner471

banner474