banner564

Gaz, hem de doğal gaz

Şubat ayında kopan müzakerelerin neden yeniden başladığı daha ilk buluşmadan anlaşıldı. Rumların da Türklerin de masada olmasının aslında tek nedeni var; o da doğal gaz…
İki lider iki aylık aradan sonra yeniden bir araya geldiler ve ara gazına yüklendiler adeta. Bakın onca yıldır devam eden görüşmelerde iki lider buluştuktan sonra neyin üstünde durmuşlar.
Akıncı, Temmuz ayının ilk haftalarında Rum tarafında sondaj çalışmalarının yapılacağının açıklandığını, çözümün ve bu konuda bir anlaşmanın olmadığı durumda bunun barındırdığı riskleri söylemesine bile gerek olmadığını vurguladı dünkü görüşme sonrasında.
Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının müzakere altında olmadığını belirtti. Dahası Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarıyla ilgili herhangi bir şeyin gelmesini kabul etmediğini ve etmeyeceğini de ifade etti dünkü toplantı sonrasında. 
İşin özeti şu sevgili okuyucular, Ortadoğu’da önce gaz verilip birbirine düşürülen devletler ortada iken, yanı başımızda gaz yüzünden Suriye’nin ne hallere düştüğünü görüyor iken sıranın bize geldiği anlaşılıyor. 
Şimdilik gaz veriyorlar ilerde de doğal olarak da doğal gazı alacaklar. 

Evet-Hayır
KKTC’de oy verme işlemi tamamlandı ve kullanılan oylar (43.852) Türkiye’de yurt dışı oyların toplandığı merkeze gönderildi. Son sözü Pazar günü Türkiye’deki seçmen söyleyecek referandum konusunda.
Sonuç ne çıkar onu kestirmek zor. Biz dostlarımızdan aldığımız tahminleri bir kenara not ediyoruz. Pazar’dan sonra bakacağız duruma göre.
Ancak şunu çok rahatlıkla ifade edebilirim. EVET, kampanyası bana göre HAYIR, kampanyasına göre çok sönük devam ediyor. Anayasa değişikliği referandumu için son birkaç güne girilirken kamuoyuna sızan anketlerde zaman zaman 'Evet' bazen de 'Hayır' öne geçiyor. 
İşte seçmenin oy tercihini etkileyecek olan kampanyalar son derece önemli. Bir diğer etkileyecek unsur ise seçmenin psikolojik aidiyet, hemşerilik, istikrar, sevgi, nefret gibi birçok etmen. 

Yeniden Doğuş Partisi
Erhan Arıklı diyor ki “Medya bize yeteri kadar yer vermiyor” ve bu siteminde de sonuna kadar haklı. Ama burada topu sadece medyaya atmamak gerekiyor. 
YDP’nin bir basın bürosu var mı? Haber ve resimler düzenli geçiliyor mu? Haberleri gönderdiğiniz mail adresleri güncel mi? Medya mensupları ile ne sıklıkla bir araya geliyorsunuz?
Bence bu sorulara cevap verirse Erhan Arıklı daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilir. Ancak sırası gelmiş iken söyleyelim, biz hem gazetede hem TV’de olması gerektiği kadar yer veriyoruz YDP’ye. Ve hızlı bir yükseliş içinde olduğunu da gönül rahatlığı içinde buradan da ifade edebiliyoruz. 

MESAJLAR 
Fikri ATAOĞLU: Dün İsrail TV’sine çok önemli açıklamalarda bulunmuşsunuz. Ve İsrail’den bu yaz çok sayıda turist bekliyormuşsunuz. 
Dr. Ahmet GÜLLE: Dün ortaya dökülen belgelerden ve açıklamalardan sonra bir istifa haberi duymadık. Hade istifayı geçtik bari Bakan Sucuoğlu’nun dedikleri için yazılı dahi olsa iki satır açıklamada mı yok? 
Bilal KENDİRCİ: Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi olarak belediyelerin projelerini toplamışsınız. Şimdi bu projeler neye göre değerlendirilecek ve kaç tanesi kaynaklardan yararlanabilecek?
Erhan ARIKLI: Medyaya kızmak en kolay yol, ama bence bu konuda kızmadan önce iğneyi kendinize batırın sonra çuvaldızı bize batırırsınız, anlaştık mı? 
Metin ÖZEREM: Köpek yavrularını dağıtmışsınız. Şimdi elinizde 3 tane kedi yavrusu kalmış. Bakalım onlara da köpeklerde olduğu gibi bir gün içinde yeni yuvalar bulabilecek misiniz? 
Harun MADEN: Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü görevinize resmen başladınız hayırlı ve uğurlu olsun. Ekibinizi yenilemeniz ve daha enerjik bir kadro oluşturmanız sizin için de iyi olacak gibi gözüküyor. 
Sonay ADEM: Hafta sonu Gazimağusa’da resmen gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Eski yoldaşlarınız da sizi izlemeye almışlar bu arada. Bakalım hafta sonu neler olacak Gazimağusa’da? 
Erdal EMANET: Üst düzey bir bürokrat akrabanızın KKTC’ye tayini çıktını biliyor muydunuz? Her halde henüz haberiniz olmamıştır. Arayın bir ara da görüşelim.
Kazım TÜRKKAN: Sıkı bir diyet programına girmişsiniz. Bu arada diyete girmeden önce de sıkı bir yeme içme yapmışsınız. Neyse bakalım hep birlikte göreceğiz bu diyetin işe yarayıp yaramadığını.
Güvenç CANTAŞ: Demokrat Bakış Gazetesi artık her gün Antalya’da yayın yapan Koza TV’de sabahları okunuyormuş. Dışa açılım bu olsa gerek. Durmak yok, yola devam.
Halil ESENDAĞLI: Değirmenlik Belediye Başkanlığı için UBP’de zemin yoklamaya başlamışsınız. Zaten sizin için UBP’nin Mesarya valisi denilmiyor mu? 
Aslı ELDER: Dün bir kahve falı baktırmışsınız. Ve falda da görülmüş ki bu dönem çok kısmetlisiniz. Adeta kısmetleriniz dolup dolup taşıyormuş. Ne şans ama. 
Halil TALAYKURT: Siyasetten vazgeçtikten sonra evde ninenizle birlikte evlendirme programlarını izlemeye başlamışsınız. Allah bilir geceleri de Acun’un yarışma programlarını izliyorsunuzdur.
Turan BÜYÜKYILMAZ: Küskünlük bitmiş ve yeniden YDP içinde aktif siyasete geri dönmüşsünüz. Dün Bertan Zaroğlu ile de barışıp kucaklaşmışsınız. 
Tahsin MERTEKÇİ: Kupa yarı finalinde Yalova ile Küçük Kaymaklı 3-3 berabere kalmış. Hiç merak buyurmayın, zira Yalova öyle ya da böyle finalde olacak. Lefkoşa’da görüşmek üzere. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Haftada sadece bir gün oynatılması gereken tombala oyunları her gün sabahtan akşama kadar oynatılıyor. Bu yasa dışı kumar çeteleri, Türkiye ile bağlantılı. Hatta adamlar o kadar organize çalışıyor ki, internet üzerinden canlı yayın yapıyorlar ve Türkiye’de kahvehanelerden de canlı yayın üzerinden tombala oynatıyorlar. Türkiye’de bu işi yasa dışı şekilde yapan da yine aynı kişiler.”
Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu
YORUM EKLE

banner608

banner473