banner564

Gece gollerle aydınlandı

Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda oynanan maçta Lefke takımı bir penaltı kaçırdığı ve üç kez geriye düştüğü maçta, konuk olduğu Doğan Türk Birliği’ni 4-3 mağlup ederek puanını 6’ya yükseltti. Doğan Türk Birliği ise aldığı bu mağlubiyetle 3 puanda kaldı.
Maça hızlı başlayan her iki ekipte, özellikle yüksek mücadele göstererek, 90 dakika boyunca gelen 7 golle de seyir zevki güzel bir maç izlettiler.
Geçen hafta almış olduğu derbi galibiyeti ile maça moralli çıkan Doğan Türk Birliği takımı, alışılagelmiş uzun toplarla atağa kalkma sistemini bu maçta da uyguladı. Özellikle as ve tecrübeli oyuncuların direnci yerindeyken sistemi güzel de uyguladılar. Defans bloğundan ileriye doğru gönderilen uzun toplarda Selim ve Kenan ile pozisyon aradılar. Lefke defansından seken veya Lefke defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topları da, kalabalık orta sahaları ile 2. bölgede toplayıp, oyunu kanatlara yayarak rakibi baskı altında tutmaya çalıştılar. Nitekim yüksek mücadele şeklinde geçen maçta orta saha bloğunun direnci düşmeye başlayınca, uygulamaya çalıştıkları sistem de sekteye uğradı. Özellikle maçın son 15 dakikasında, orta sahadaki üstünlüğünü kaybetmeye başlayan ev sahibi ekip, kalesinde pozisyon vermeye başladı. Kadro darlığının ve oluşan kadro yapısının genelde gençlerden kurulu olması, takım üzerinde tecrübe eksikliği yaratması, skor üstünlüğünü elinde tutamamasının başlıca nedenleri olarak sayabiliriz. Bu da olduğu gibi maça yansıdı. Özellikle bek bölgelerinde yapılan kademe ve pozisyon hataları, ev sahibi ekibin kalesinde 4 gol görmesinde büyük etkendi diye düşünüyorum. Bunun yanında maçın son 10 dakikasına 3-2 önde girerken, oyunun soğutulup daha fazla kontrol altında tutulması gerekirdi. Direnci düşen takımın maç boyunca da, değişen oyun kriterlerine göre de sistem değişikliğine gitmek yerine, aynı sisteme bağlı kalarak oynamaya çalışmaları da alınan mağlubiyette rol oynadı. Konuk ekip Lefke takımı ise direnci düşen ev sahibi takımın yarattığı boşlukları, kanatlardan Burak ve Yılmaz; orta alanda Smart ve Semih ile iyi değerlendirip güzel bir galibiyet elde ettiler. Kasım penaltı kaçırmasına rağmen bugün yine etkiliydi. Mücadeleyi bırakmayıp maçın son anına kadar istekli oyunları, galibiyetin baş anahtarı oldu. Lefke takımı bize yine gösterdi ki, oynayacağı alan ve boşlukları yakaladığı zaman çok etkili bir ekip haline bürünüyorlar. Maçın gece olması her iki takımın da tribünlerinin dolmasını sağladı. Özlenen taraftar kalabalığına gece maçları sayesinde ulaştığımızı düşünüyorum.
YORUM EKLE

banner608

banner473