banner564

Geceden daha soğuk

   K. Pet Sper Ligde ikinci yarı akşam oynanan maçla başlamış oldu. Her iki takım da bu maçı kazanıp ikinci yarıya galibiyetle başlamak istiyordu.

  Baf Ülkü Yurdu’nda takıma katılan yeni yabancısı Hafız Konkoni vardı. Çetinkaya’da ise kaleci Cenk ve Faye yoktu. 
  Hem Baf Ülkü Yurdu hem de Çetinkaya 24’er puana sahiptiler. Ligde rahat bir durumda olan iki takımdan bu maçta daha istekli ve ofansif bir futbol oynamaları bekleniyordu. Çünkü ne yukarıya nede aşağıya düşecek durumları yoktu.
  Ancak, özellikle ilk yarıda ortaya koydukları oyunla soğuk havada hem kendileri hem de türbindekileri uyuttular. Neredeyse her iki takımın da pozisyonları yoktu. Çetinkaya’da kalede çok genç ve tecrübesiz Atakan vardı. Rakibinin onu fazla zorlamaması onun daha rahat bir maç çıkarmasına neden oldu. 
Baf Ülkü Yurdu ise bu yarıda ne kanatlardan ne de ortadan rakiplerini zorlayamadılar. İkinci yarıda öne geçtikten sonra M. Göktaş’ın kaçırdığı gol takımı adına kırlma anı oldu diyebiliriz.  
İkinci yarıda ilk yarıya oranla biraz daha hareketli olsalar da pozisyonlar çok azdı. Baf Ülkü Yurdu rakibini az yakaladığı bir dakikada M. Göktaş’ın mükemmel pası ve Joseph’in akıllı vuruşu ile öne geçti. Öne geçmelerine rağmen sakin kalamadılar, çok telaşlı oynamaya başladılar. Hafız’ın gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalması ile oyunun kontrolünü rakiplerine verdiler. Özellikle defanstan çıkarmaya çalıştıkları bir çok topu rakibine verdi. Rakip ataktayken topun arkasına iyi geçmelerine rağmen rakibinin golüne engel olamadılar. Yine de 1 puan mağlubiyetten daha iyidir.
  Çetinkaya eksik bir kadro ve yeni bir teknik adamla bu maça çıktı. Kaleci Cenk ve golcü Faye yoktu. Kalede genç ve tecrübesiz Atakan vardı. Bu nedenle defansta daha kalabalık kaldılar. İlerideki yeni transferi Amani ile gol aradılar. Amani yeni gelmesine rağmen takımına katkı koyabileceğini gösterdi. Ancak daha sakin olmalı.
  Rakipleri gibi kendileri de ilk yarıda sahada hiçbir şey yapmadılar. İkinci yarıda özellikle geriye düştükten sonra gol için daha fazla ileriye çıkmaya başladılar. Yedikleri ilk golden sonra rakiplerine verdikleri ikinci gol şansını rakip değerlendirmiş olsa maçtan puanla ayrılmaları çok zordu.
  Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra oyunu tamamen rakip alana yığdılar. Tartışmalı da olsa kazanılan serbest vuruşta golü buldular. Yedek kulübesinde hamle şansının da neredeyse olmaması onları maç içerisinde fazlası ile yordu.
  Maçın böyle bittiğini ve en azından bir puan aldık dedikleri anda genç Erhan’ın maçın son saniyesinde kaçırdığı gol ile galibiyetin kaçtığına üzüldüler. Yine de bu soğuk gecede ve önemli eksiklerine karşın iyi de oynamadan alınan puan çok değerlidir.

YORUM EKLE

banner608

banner474