banner564

Geceler çok karanlık

 Ligde artık sona yaklaştığımız bu haftalarda takımlarımız için kaybedilen her puan hedeflerinden uaklaşmalarını sağlamakta.

  Dün akşam da Girne’de oynanan “Leymosun” derbisinde Doğan türk Birliği ve T.Ocağı karşı karşıya geldi. Yaklaşık 2.500 sporseverin ilediği maçta T.Ocağı maçın ilk yarısını  istenilenden çok uzakta tamamladığı maçın ikinci yarısındaki sonuç alıcı oyunu ile rakibine şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vurdu.
  Doğan Türk Birliği kazanıp aalan puan farkının en arından bu hafta adına korunmasını istedi. T.Ocağı da kazanıp play-out potasından kaçmak istiyordu.
  Doğan Türk Birliği’nde Emek ve Koral yoktu. Yani iki kenar bekleri bu maçta yer alamadılar. Tunahan Emek’in ofnsif yönde takıma koyduğu katkıyı hiç koyamadı. Maç boyunca ikisinin de yolkuğu fazlası ile hissedildi.  Son haftalardaki gece maçlarını da kaybettiler.
  Kendileri için şampiyonluk yolundaki kritik virajlar olan Binatlı ve T.Ocağı maçlarını kaybederken Yenicami ile berabere kaldılar ve toplam 8 puan kaybettiler.
  Maça golle başlamalarına rağmen ilk 10 dakikadaki oyunlarını daha sonraki dakikalara taşıyamadılar.
 Takımının tek golünü atan Okafor golün dışında hiç yoktu. Kwame ilk yarıda zaman zaman ortaya çıktı, ikinci yarıda o da kayboldu. Kenan birşeyler yapmak istediyse de rakibini tatlı sert oyununda etkisiz kaldı. A.Coşkun ilk yarıda takımın en iyilerindendi. Fakat onun da çabası yetmedi. Defansta ilk yarıda biraz daha iyi oynamalarına rağmen ikinci yarının başlarında yedikleri golden sonra inanılmaz hatalar yaparlarken ilerleyen dakikalarda takım olarak da çok etkisiz kaldılar.
  Maçın ikinci yarısında özellikle geriye dütükten sonra geride verdikleri açıkları rakibi affetmedi ve beklemedikleri bir mağlubiyetle sahadan ayrıldılar.
  T.Ocağı mutlak kazanmak istediği bir maçı ikinci yarıdaki oyunu ile kazandı. İlk yarıda çok fazla etkili olamadılar. Gol olabilecek pozisyonları yok gibiydi. Geriye düştükten sonra oyun olarak da birşey yapmadılar. Ancak devre biterken kaleci A.Karal’ın rakibine ikinci gol şansını vermediği pozisyon onların kırılma dakikaları olabilirdi. Maçta kalmalarına neden oldu.
  Buna bir de 52. Dakikadaki beraberlik golü eklenince takım olarak rakibinden daha iyi oynamaya, yapılan hataları iyi değerlendirmeye başladılar.
    Kaleci A.Karal iyi oynadı, defanstaki Bilal o bölgenin sigortası gibiydi, Eneramo attığı golün yanında asisleri ile de haftalar sonra takımına direk katkı oyan adam oldu. Genç Remzi attığı golle rakibinin direncini tamamen kıran adam oldu.  
  Rakiplerinin etkili oyuncularını ikinci yarıdaki tatlı sert oyunları ile durdururlarken kendileri de ilerideki golcüleri ile etkili olmayı başardılar. 
  Aldıkları bu galibiyetle büyük bir sevinç yaşamasına rağmen play-out tehlikesini halen yaşayan takımlardan. Bunun devamını getirirlerse bu tehlikeyi çabuk atlatırlar.

YORUM EKLE

banner608

banner474