banner564

Gençlerbirliği zora girdi

İskele’de ilk gece maçı Gençler Birliği ve Çetinkaya takımlarına nasip oldu. 
Gece maçında ilk yarı pozisyon olarak çok zengin geçmedi ve her iki takımda birbirlerini adeta tartarak oynadı. 
Gençler Birliği’nde genelde hücumun en ucunda görmeye alıştığımız Guaman bu sefer forvet Sertan’ın hemen arkasında gezici ve topları taşıyıcı pozisyonunda oynadı. Kötü ve takım açısından zayıf bir oyuncu olmasına rağmen bu hamleyi olumlu buldum. Daha çok topları ileriye taşıyan Guaman çok net bir asist yaptı fakat gol olmadı. Çetinkaya takımı ise maça çok da asılmayarak standart bir oyun sergiledi ve ilk yarı tempo çok artmadan sona erdi. 
İkinci yarıda her iki takımda bir seviye daha istekliydi. Gençler Birliği bu sezon en çok başının ağrıdığı konu olan gol atma sorunu bu maçta da öne çıktı. Üst üste bir kaç net pozisyon bulsalar da gol atmayı beceremediler. Gençler eğer bu sezon küme düşerse bunun kesinlikle en büyük sebebi gol atamamasıdır. Çetinkaya’da forvet Amani ikili mücadelelerde ayakta kalmaya çalışsa da istediği boşlukları bulamadı. 
Gençler Birliği savunmasını açmakta zorlanan Çetinkaya, Mete’ nin oyuna girmesi ile en azından ortasaha da pas sayısını artırdı. Maçta 73’üncü dakika Çetinkaya alehine çıkan kırmızı kart nedeni ile Gençler Birliği daha çok boşluk bulsada gol atacak ismi bulamadılar. Son bölümde sağ kanadı Gençler Birliği iyi kullandı fakat bencilce orta yapıp kolay gol bulmak yerine, kaleye vurunca pozisyonları harcadılar. Gençler Birliği için artık bu saaten sonra işlerinin zor olduğunu söylemek zorundayım. 
Çetinkaya ise gelecek sezon eğer iddaalı bir takım kurmak istiyorlarsa 3-4 güzel transfer ile bu işi başarabilirler. Karşılaşmada çıkan kırmızı kartın doğru olduğu düşüncesindeyim. Sertan topu kurtarsa kaleci ile karşı karşıya kalacağını düşünüyorum.

YORUM EKLE

banner471

banner474