banner564

Gene imzalanmadı

Herkesin bir umudu vardı, Türkiye Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’ın KKTC ziyareti sırasında imzalanması yılan hikâyesine dönen TC-KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü imzalanacak diye.
Olmadı, imzalanamadı.
Tamda Fuat Oktay KKTC’yi ziyaret ettiği sırada Ankara’dan Beştepe’den geldi haber. Başkan Erdoğan, "Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü" oluşturulmasına ilişkin kararı imzaladığını açıkladı.
Dolasıyla 4’lü hükümete nasip olmayan protokol şimdilik yine askıda kaldı. Masa oluşacak ve masanın başına atanacak olan imzalayacak protokolü. Tabi o güne kadar dünyanın başına bir iş gelmezse, KKTC’de tsunami veya başka bir felaket olmazsa.
E nerden baksan bir aylık bir süreç daha var önümüzde. İsimler belirlenecek, mekân belirlenecek, çalışmalar ve raporlar aktarılacak falan derken bu iş en az bir ayı daha alır.
Tufan Erhürman Başbakanlıktan gitmeden önce Mayıs’ta imzalanabilir, olmadı, Haziran falan demişti. Haziran’da hem protokol imzalanmadı hem de Tufan Hoca’nın kabinesi gitti. 
Bugün Temmuz ayının 8. ayın tamamlanmasına 23 gün var. Yetişir mi? bekleyip göreceğiz. Ancak şunu hemen belirtelim, Maliye Bakanlığı aybaşında maaşların dışında piyasaya 38 milyon lira ödeme yaptı. 
Maliye Bakanı Amcaoğlu’nun şuan o koltukta oturması hem Ersin Tatar Hükümeti için hem de ülke için büyük bir şans. En azından bu süreçte Maliye Bakanlığı dizlerinin üzerine çökmeden kendi kendine çevirebiliyor.
Kıssadan hisse, Türkiye Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’ın KKTC ziyareti güzel geçti. Ama ziyaretten öte geçemedi. Bir başka bahara kaldı bizim meşhur protokol. 

Biz niye yapmıyoruz?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın organize ettiği 'Türkiye - KKTC Ticaret Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansı gayet güzel organize edilmiş içi dolu bir forum oldu.
Forumun açılışında yapılan konuşmalarda en dikkat çekeni Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’in yaptığı konuşma oldu. Zaten Deniz’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na 'Kıbrıslı Türklerin, KKTC'nin Türkiye'deki tanıtımının doğru yapılmasını üstlenmenizi istiyoruz. Türkiye'de KKTC'nin kültür, tarih, insanların yaşam tarzı, doğal zenginliklerinin daha iyi tanıtılmasına ihtiyaç var, desteğinizi bekliyoruz' mesajı salonda alkış aldı.
Hisarcıklıoğlu da kürsüye geldiğinde Deniz’e cevap verdi ve “Biz her zaman bunu yapıyoruz. Hatırlayın Formula 1 yarışını, başımıza ne işler geldi ama gene de yaptık” dedi.
Aklıma takıldı, Turgay Deniz’i 20 yıldır falan tanırım, hem de iyi tanırım. Disiplinli, tuttuğunu koparan biridir. İyi de 40 yıldır biz bekliyoruz Türkiye yapıyor. Turgay Bey’in istediği şeyi biz kendi başımıza beceremez miyiz?
Böyle bir organizasyon yeteneğimiz yok mu? Türkiye’nin tüm illerinde ilçelerinde Ticaret Odaları var. Hem de çok aktif bu insanlar. Örneğin Yalova’daki benim akrabam. 
Neden biz bu işi Hisarcıklıoğlu’na bırakalım? Neden biz kendimiz gidip kendimizi anlatmayalım? Ticaret Odası yapsın bu tanıtımı. Tanıtımın içine hellim koysun kahve koysun turizmi otelleri koysun. 
Hisarcıklıoğlu’nun dediği gibi onlar zaten dünyada KKTC için önemli bir tanıtım ve organizasyon desteği sağlıyorlar. Bari Anadolu için biz bir şeyler yapsak ve kendimizi biz tanıtsak? 

Hani karar merciiydi? 
Türkiye Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’ın KKTC ziyareti gayet güzeldi. Ama dikkatinizi çekti mi Cumhurbaşkanı Akıncı ile hiç teması olmadan geldi ve gitti Oktay?
Paşaköy’ü gezdi, foruma katıldı, yemek yedi, Başbakanlığı ziyaret etti ama Saray’ın önünden bile geçmedi. Akıncı foruma katılmadı, orada karşılaşabilirler diye ümit ediyordum ki o da olmadı. 
Ee hani ya Cumhurbaşkanı "Cumhurbaşkanlığı görüş alışverişi yapmaz, karar verir" demişti. Ne bir görüşme oldu ne de bir karar  üretme durumu?

MESAJLAR

Kudret ÖZERSAY: Şu Monaco Modeli konusunda bir bilgi verirseniz yerinde olacak sanırsak. Zira herkesin kafası bu konuda fena halde karışmış durumda. Gerçekten ne oluyor? 

Mustafa AKINCI: Başkan yardımcısı Fuat Oktay size uğramadan geldi ve gitti ama siz de foruma davetli olmanıza rağmen katılmayarak tepkinizi göstermişsiniz. Sahi niye katılmadınız foruma? 

Olgun AMCAOĞLU: 20 yıldır adım atılmayan bir sorunun çözümü için artık gün sayıyormuşsunuz. Böyle kökleşmiş kronik hale gelmiş ne varsa sizin döneminizde masaya yatırılacakmış. 

Serdar DENKTAŞ: Hırsızlara boş yere kabahat aramayın. Tamam, hırsızlar elbette suçlu ama en azından bir güvenlik kamera sistemi bir alarm sistemi kurdurmak ne pahalı ne de zahmetli bir iş. 

Kutlu EVREN: Dün tüm gün o partiden bu partiye yetişmek için hayli bir efor sarf etmişsiniz. Sabah Ersin Bey ile başlayan doğum günü kutlamaları akşamın geç saatlerine kadar devam etmiş. 

Habil TÜLÜCÜ: Yıllar sonra bıyıkları kesince hayli gençleşmiş gördük sizi. Hazır damarlar yenilenmiş iken imajınızı da yenilemeye karar verdiniz? 

Ayşegül BAYBARS: Kimlik işlerinin aksamaması için ek tedbirler aldığınızı öğrendik. Bu arada bugün Gaziköy’e gidip muhtarlık binasını inceleyecekmişsiniz. Köylü o binanın yerinin değişilmesini istemiyor. Ona göre gidin Gaziköy’e. 

Tufan ERHÜRMAN: Yemekler tam gaz devam ederken fazla kilo almamak için yürüyüşlere de başlamışsınız.  Ee demek ki form tutmaya başladınız her anlamda 2020 Nisan için. 

Ertan TOSUN: Türkiye Strateji ve Bütçe Başkanlığı İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü'ne Müdür Yardımcısı olarak atanmanızdan ötürü tebrik ediyoruz. Güzel işlere imza atmaya devam edeceğinizden hiç kuşkumuz yok. 

Okyay SADIKOĞLU: Dalaman-Ercan uçak seferlerinin yeniden başlaması için önemli bir misyon üstlenmişsiniz. Londra için çok büyük bir bağlantı olur Dalaman Havalimanı. Umarız en kısa sürede bir sonuca varırsınız. 

Çelebi ILIK: Müşavir olarak yeniden sahalara dönmüşsünüz. Kısa bir tatil yaptıktan sonra tüm ülkeyi bir baştan öbür başa gezmek için program hazırlığı içindeymişsiniz. Neyse şimdilik size iyi tatiller dileyelim. 

Bülent DİZDARLI: Güçlü rakipler alt yapı hamleleri ile hem kulüplerinin gelirlerini arttırdılar hem de tesisleşme konusunda hayli mesafe kat ettiler. Başkentin efsane ekibi için siz neler yapacaksınız? 

Nidayi ŞALİŞ: Oynadığınız skeç sosyal medya kullanıcıları tarafından beğenilince başka başka teklifler almaya başlamışsınız. Yakında bazı reklam teklifleri gelirse şaşmayacağız. 

Ömer YILDIZ: İskele rallisine uzun bir aradan sonra katılma kararı aldınız ve son ana kadar liderliği bırakmadınız ama son anda yaşanan bir talihsizlik sizi kürsüden etmiş. 

Hasan YAĞIZ: UBP İdare Amirliği göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Başkan size kaleyi emanet ettiğine göre vardır bir bildiği. Herhalde size bu konuda çok güveniyor.

YORUM EKLE

banner471

banner473