banner564

Gerçekleri görmek

K-PET Süper Lig’in 2. devresinde her iki takımda önemli bir ivme yakalamıştı. 

Esentepe direk düşme potasından kurtulurken, MAY ise 4. sıraya gelerek ligi iyi bir yerde bitirme hedefine yaklaşmış durumdadır. 
Maçın çok zor olacağını ve sonucunun kestirilemeyeceğini düşünüyordum. Zor konusunda yanıldım, aslında sonucu kimse beklemiyordu ama ilk düdükden son düdüğe kadar sahanın her yerini domine etmiş, ne yaptığını bilen, kaliteli ayakları ile sonuca giden bir Merit Alsancak Yeşilova karşımızdaydı. Savunma beklerinin bitmek bilmeyen enerjisi, kanat forvetlerinin her an skoru değiştirme tehditi, orta sahada Makoun’un liderliği, savunmada Binya- Mejdi ikilisinin uyumu ve altını çizerek belirteyim topu oyuna sokma becerileri, ilerde Esin’in takıma tam olarak adapte olması takım adına öne çıkanlar diye düşünüyorum. Bu eserde katkısı yadsınamaycak kişi ise Toygar hocadır. Yaptığı dokunuşlarla takıma ciddi bir hava kattığını söylemeliyim. 
Esentepe ise yakaladığı çıkışı devam ettirme amacındaydı ama maç boyunca 10 dakikalık bir bölüm dışında etkili olamadı. Rakibin orta sahadaki yaptığı baskı ve kanat forvetlere karşı çok zorlanılması, maçın bu hale gelmesinde ana faktörlerdi. Haftalardır savunmada yüksek konsantrasyonda oynayan ev sahibi bu maçta dağıldıkça dağıldı ve ortaya bu skor çıktı. Esentepe bu maçı acilen unutup, dersler alıp önüne bakmak zorundadır. Esentepe’de düşme sınırında olduğunu hatırlayıp gücünü bilerek oynamaya devam etmelidir.  
Karşılaşmanın orta hakemi Evren Karademir iyi bir maç yönetti.

YORUM EKLE

banner608

banner473