banner564

Gereğini yapın Sayın Başbakan

Başbakan Tufan Erhürman geçen gün dedi ki “Nitelikli üniversiteler adası olmalıyız.” Başbakanın bu sözü bir temenniden öteye geçmelidir. Başbakan, ağzı iyi laf yapan bir hukukçu olarak icraata geçmelidir. 
Başbakan Tufan Erhürman’ın dile getirdiği “Nitelikli üniversiteler adası olmalıyız” sözüne destek Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’den geldi. 
Öztürkler, “Yükseköğretimde yapısal değişiklik için Yükseköğretim kurumlarının değerlendirilmesi, program akreditasyonları yapacak kurumların yetkilendirilmesi ve eğitimde kaliteyle ilgili kararların bağımsız bir gözle değerlendirilmesi için artık ülkemizde Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun kurulması öncelikli hedefler arasında olması lazım” dedi.
Yani Başbakanın “nitelikli üniversite” tanımını nasıl yapacağına dair yapılması gerekenleri “işin uzmanı” sıfatıyla Ziya Hoca anlatmış oldu. 
Bakalım Başbakan Erhürman bu noktada gerçekten ortaya bir vizyon mu koyacak? Yoksa güzel sözler ile bugünleri de savuşturacak. Zira artık Başbakan Erhürman’dan allı pullu sözler yerine icraat bekliyoruz.

Dr. Mustafa Aydın: "Hedefimiz Büyük" 
Türkiye’nin nitelikli öğrenci yetiştiren başarılı vakıf üniversitelerinden olan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) kurucusu Dr. Mustafa Aydın’ı İstanbul’da ziyaret ettim.
Kurulduğu günden bugüne 50 bin mezun veren İAÜ’nün mezunları şuan dünyanın dört bir yerinde. Başbakan Erhürman’ın dediği nitelikli üniversitenin ne olduğunu bizzat İAÜ’yi gezince anladım.
Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Üniversitemiz proje tabanlı bir üniversite olduğu için öğrenciler 1. sınıftan itibaren burada aldığı teorik eğitimi işyerinde pratiğe dönüştürüyor. Bunun dışında öğrencilerimizi dikey geçiş sınavlarına alarak eğitimlerini devam ettiriyoruz. Ayrıca tek bir dil yetmiyor, İngilizcenin haricinde Arapça, Almanca, Çince ve İtalyanca gibi dilleri de öğrenmelerini sağlıyoruz. 120 farklı ülkeden 5 bin yabancı öğrencimiz var. Öğrencilerimiz üniversitedeyken bir dünya insanı olarak yetişiyor. Öğrencilerimiz, bir Afrikalı, Malezyalı, Endonezyalı, Ukraynalı öğrencilerle bir arada olarak çok kültürlü ve çok dilli bir öğrenci oluyor” şeklinde anlatıyor kurucusu olduğu üniversiteyi.
Bir yandan birlikte geziyoruz kampüs içerisinde Dr. Mustafa Aydın ile diğer yandan sohbette devam ediyoruz. Kıbrıs’ta da şuan bir üniversitesi var Aydın’ın.  Kıbrıs İlim Üniversitesini satın alan Aydın, burada da İstanbul’dakine benzer bir nitelikli üniversite yaratma çabası içerisinde.
KKTC’deki tüm üniversitelerin bir yılda TC dışından aldığı yabancı öğrenci sayısını tek başına İAÜ yabancı öğrenci alıyor. Bu noktada inanılmaz bir başarı hikâyesi var İAÜ’nün.  
Bu konudaki başarısını şöyle dile getiriyor Dr. Mustafa Aydın; “Çünkü eğer evrensel değerler ortaya koyamıyorsanız, yerel kalıyorsanız yarınınız mümkün değil. Yarından sonra var olmak için evrensel olmak, dünya üniversitesi olmak gerekiyor. Farklı diller, renkler, yaklaşımlar şart.”
İstanbul’da Kıbrıs’tan giden kardeşlerimizin de İAÜ’de okuduğunu öğreniyorum. Bu beni ziyadesi ile memnun ediyor. Çünkü nasıl başka başka yerlerden okumak ve hayatı öğrenmek için öğrenciler bizim ülkemize geliyorsa, bizim çocuklarımız da dışa açılmalı ve dışarıdaki dünyaya göre kendilerini hazırlamalı. 
Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile İstanbul’da kurduğu bazı platformları ve KKTC’de yapmak istediklerini de konuştuk. Onları da bir başka yazıda dile getireceğiz. Ama buradan Başbakan Tufan Erühürman’a bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Nitelikli Üniversite lafınız havada kalmasın, takipçisi olacağız. Ve nitelikli üniversite adası olabilmek için Dr. Mustafa Aydın gibi sektörde vizyon sahibi olacak kişilere ihtiyacımız var.

MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN:  Ortaya bir laf attınız ama bu sefer fena halde takipçisi olacağız. Bakalım sadece temennide mi kalacak sözleriniz yoksa gerçekten bir şeyler yapacak mısınız? 

Armağan CANDAN: Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi toplantıları için Strasbourg'da yaptığınız toplu eylem gerçekten çok yerinde ve güzel oldu. Bu tür hareketlerin devamını bekliyoruz. 

Oya- Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Pek muhterem babanızın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Mehmet EZİÇ: Bu hafta sonu maçı dünürler ile birlikte izleyecekmişsiniz. Dünürlerde koyu cimbomcu olunca tabi sorun yok. Ama çok ümitlenmeyin yine de siz. Fener bu, ne yapacağı hiç belli olmaz. 

Ceyhun ÜMİTER: Dün öğlen bakanlığın en tehlikeli iki isimi ile birlikte yemekte görülmüşsünüz. Aman o arkadaşlara dikkat edin, sizi de yoldan çıkarmasınlar. 

Nalan NAZLI: Evde boş kalınca kendinizi boya işlerine vermişsiniz ve Karate Kid filmindeki çocuk gibi boya fırçası ile bir aşağı bir yukarı boya yapıyormuşsunuz.  Ne diyelim, Allah kolaylıklar versin. 

Ozon ORHON: İskele Boğaz'ında kaplumbağa yumurtlama alanında denize 5m mesafedeki kumul alan içinde yapılacak olan inşaat için çektiğiniz video sosyal medyada patladı. Özellikle Türkiye’den birçok kişi yorum yapmış videonuza. 

Barbaros SAVAŞÇI:  15 Nisan’da emeklilik iznine ayrılıp teşkilattan emekli olmaya hazırlanıyormuşsunuz. Ne çabuk geçti yıllar ve sonunda sizde emekliye çıkıyorsunuz.  Şimdiden hayırlı olsun emekliliğiniz. Geride güzel anılar bırakıyorsunuz. 

Kubilay ÖZKIRAÇ:  Memlekette "Ali kıran baş kesen” oldunuz. Ama durun, bu köşede Pazartesi günü çıkacak haberden sonrada böyle olmaya devam edecek misiniz çok merak ediyoruz. 

Serdar DENKTAŞ: Kıbrıs Türk Televizyoncular Birliği heyeti ile bir araya gelmişsiniz ve kendilerine yılsonundan sonra destek verilemeyeceğini söylemişsiniz. Demek ki bu sektör de kapılarına kilit vuracak. 

Orhan ORSEN: 2006 yılında üyesi olduğunuz TDP’den istifa etmişsiniz. İyi de hangi gerekçe ile. Madem kamuoyunda istifanızı paylaştınız gerekçesini de paylaşın ki bizde bilelim. 

Ersin TATAR: Trabzon’dan bakalım ne hediye getireceksiniz? Bu arada Başbakan Erhürman’a da bir hediye getirmeyi unutmayın. Zira geçen geceden sonra bir daha sizinle programa katılmama kararı almış. 

Metin ATAN: Bugün üç büyük sendikanın eyleminde olacak gözler. Diğer iki sendika başkanına göre siz daha kıdemlisiniz. Bakalım gerçekten dediğiniz gibi yeri göğü inletebilecek misiniz? 

Ertan BİRİNCİ: Maliye Bakanı bugün kötü haberi paylaşmış sizlere. Hemen her gün bir web TV’nin açıldığı ülkemizde kurumsal yayıncılık gerçekten zor günlere gebe. 

Hasan TAÇOY: UBP olarak Siyaset Okulu kuracakmışsınız. Seçimlerde nasıl gombina yapılır isimli dersi kime verdirmeyi düşünüyorsunuz? Biz gönüllü olarak bu dersi vermeye talibiz.  

YORUM EKLE

banner608

banner473