banner564

Geri vites yapma!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs’ın bizim için göndereceği Klorokin ilacı ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Akıncı, “Ben kendi aklımla klorokin talep etmiş değilim” dedi.
Sayın Akıncı Güney’den gelecek ilaçları büyük bir müjdeymiş gibi gösterdi ve sosyal medyada tepki görünce açıklama yapmak zorunda kaldı.
Vatandaşlar, Sayın Akıncı’nın, bugüne kadar gelen onlarca uçak dolusu yardımlar için Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etmesini de bekliyor.
Vatandaş bu zor günlerde neyin ne olduğunu çok iyi gördü. Tüm dünya zor günlerden geçerken ülkeler arası yardımlaşmalar arttı. Türkiye; İngiltere, İspanya, İtalya gibi ülkelere uçak dolusu yardım gönderirken Çin ve Küba gibi ülkeler de elleri boş kalmadı.
Elbette yaşanan durum oldukça insani bir durumdur. Böyle bir dönemde yardımın büyüğü küçüğü olmadığı gibi gönderenin de milletine ırkına bakılmaz, teşekkür edilir, bir köşeye not edilir bu davranış.
1999 depremini yaşamış birisi olarak böylesi dönemlerde bir ilacın, bir kap yemeğin, bir çadırın ne kadar önemli olduğunu bilenlerdenim.

Dost acı söyler
Başbakan Ersin Tatar ile yol hikâyemizi daha önceleri burada birkaç kez yazmıştım. Bu süreçte kendisine olan inancım tamdır ama son dönemde de gördüğüm bazı yanlışlıkları da söylemezsem bu dostluğumuza gölge etmiş olurum.
Tatar şu üç noktada yanlış yapıyor kanaatimce;
Birincisi; ekibiyle ilgili tüm eleştirilere göğüs germe konusunda.
İkincisi: Bu kriz sadece hükümeti ilgilendiren bir sorumluluk değil, muhalefetin de bu işin içine çekilmesi gerekirdi ta en başından.
Üçüncüsü, kabine değişikliği dedikoduları yüzünden bazı bakan ve vekiller, diğerlerini minderin dışına atmak için bir yarışa girdi ki bu kavganın ve hizipleşmenin şuan için tavan yapmasına neden oluyor parti içinde. 

Tavsiyem de var!
Eleştirmek en kolayı, bunu biliyorum, bu yüzden tavsiye olabileceğini düşündüğüm önerilerimi de buradan açık açık paylaşmayı bir gereklilik olarak hissediyorum.
Tatar’a şu üç noktada tavsiyem olacak…
Birincisi; yapılan eleştirilerden “ders aldık” deyip hatadan dönmek de bir erdemdir. Bakın Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha dün “yanlış” yaptığını kabul etti ve özür diledi.
İkincisi; kesinlikle içinde olduğumuz durum hükümetin tek başına altından kalkabileceği bir durum değildir. Hemen muhalefeti bu krizin altından kalkma çabalarına monte etmesi gerekir.
Üçüncüsü: Değişiklik yapmak istiyorsa hiç vakit kaybetmeden yapmalı, zira maçın 80. dakikasında yapacağınız değişiklik hem giren oyuncu için hem oyundan alınan oyuncu için moral bozmaktan öteye gitmez böyle durumlarda ve esas olan da sonucu değiştirmeye yeterli zaman kalmaz.

Güler misin, ağlar mısın?
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, belediyeden habersiz yardım dağıtımı yaptığı için rakibi Olsan Oran’a “Gel 23 Nisan'da koltuğu sana vereceğim" demiş.
Güler misin, ağlar mısın? 
Bugün tüm Ada genelinde binlerce gönüllü gıda yardımı yapmaya çalışıyor elinden geldiğince. Ama hiçbir belediye başkanı böyle bir açıklama yapma gereği hissetmedi. 
Öztaş’ı kızdıran yardım yapılması değil! Yardımları Olsan Oran’ın yapıyor olması. Çünkü kendisine bölgede siyasi en büyük rakip. Ve bu durumdan endişe ediyor. 
Oysa böyle bir zamanda yapılacak en doğru çağrı “Gel birlikte bu yardımları dağıtalım” çağrısı olmalıydı. Başkanın, koltuğu elinden alınacak çocuk gibi ağlaması da belki de bu yüzdendir. 

MESAJLAR
Ersin TATAR: Maliye Bakanı başka, Başbakan Yardımcısı başka, siz de farklı konuşunca ahenk kaçıyor aynı konuda. Maaşlar konusunda kafa karışıklığı bu dönemde çok sağlıklı bir durum değil. Bu arada dün Reşat Akar’ın soruları karşısında duruma açıklık getirdiniz.

Teberrüken ULUÇAY: Meclisimiz nihayet görev yapmaya hazırlanıyormuş. Bence genel kurul yapılmayan günler için de bir planlama yapılmalı. 

Tufan ERHÜRMAN: Ekonomik önlemlerle ilgili bir öneri taslağı üzerinde çalıştığınızı duyduk. Bunları kamuoyu ile de paylaşacak mısınız? Yoksa kriz masasına oturmadan paylaşmayacak mısınız? 

Ersan SANER: Bizim kaynaklarımız o kadar geniş, o kadar uçsuz bucaksızdır ki bunlarla bir Büyük Larousse Ansiklopedisi serisi bile yayınlayabilirim. O kadar yani. O yüzden çok zorlamayın, makinayı yakarsınız. 

Cüneyt ÇERKEZ: “KKTC bir an önce Dijital İşler Bakanlığı’nı kurmalı” önerinizi kesinlikle destekliyoruz. Dünya yeni bir dönemece girerken bence elini çabuk tutan bu konuda yol alacak. 

Özdemir BEROVA: Dün evde önce siz oğlanların, sonra da oğlanlar sizin uzayan saçları kesmiş. Valla bu iş biraz daha uzarsa o listeye bizim adımızı da ekleyin. 

Olsan ORAN: Siz takılmayın başkanın sözlerine. Elinizden geliyorsa yardım yapmaya devam edin. Bu süreçte ne kadar elinizi uzatabilirseniz o kadar faydalı olursunuz bölge insanına. 

Ercan TURHAN: Cabalarınızı gayet takdirle karşılıyoruz ama bu toplumun belirgin bir önyargısı var ve bu önyargıyı öyle değiştirmek kolay değil. O yüzden çok da şey etmemek lazım. 

Zeki ÇELER: Valla evde yaptığınız yemekler ve tarifleri her geçen gün birçok kişi tarafından beğeniliyor ve evde uygulanılmaya çalışılıyor. Acaba bu işe mi yönelseniz ilerleyen günlerde. 

Zorlu TÖRE: Dün torun gelince tüm aile mutlu bir sevince boğulmuş. Şu zor günlerde güzel haberler insanları motive ediyor. Allah analı-babalı dedeli-neneli büyütmeyi nasip etsin. 

Mustafa Seten EKİNCİ: Karantinada kaldığınız 14 günlük sürenin giderlerini geri ödeyip katkıda bulunmak istemeniz gerçekten de alkışlanacak bir davranış. Tekrardan geçmiş olsun diyoruz. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgün Kutalmış
Özgün Kutalmış - 4 yıl Önce

Yine Akıncı fobin nüksetmiş.

banner608

banner474