banner564

Gezici açıkladı

Merakla beklenen Gezici Araştırma şirketinin anketi dün kamuoyu ile paylaşıldı. Anket bir önceki anket ile üç aşağı beş yukarı aynı. Dün biz bu köşede Kasım 2019’da yapılan ve kamuoyu ile paylaşılan anketi paylaşmıştık. Şimdi her iki anketi şöyle yan yana koyalım ve bir bakalım.
Her iki ankette de Ersin Tatar önde gözüküyor. Akıncı’nın bir önceki ankete göre oyları binde 6 düşmüş durumda. En çok düşen bir önceki ankete göre Kudret Özersay. Yüzde ikilik bir kaybı var Özersay’ın. En çok yükselen ise Tufan Erhürman, onun oylarında da yüzde 2’lik bir artış var. Diğerleri hemen hemen aynı.
Murat Gezici; büyük bir değişim olmazsa bu sonuçların Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile örtüşeceğini iddia ediyor.

Erken seçim beklentisi
Aslında uzunca bir süredir kamuoyunda erken seçimi de konuşuyorduk. Hatta erken seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerin yapılacağını bile söylüyorduk.
Olmadı.
Ancak toplumda seçim beklentisinin çok yüksek olduğunu bizzat Murat Gezici açıkladı. Zaten Gezici’ye göre de Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası mutlaka bir erken genel seçim gündeme gelebilir.
Ancak bu pazar bir seçim olsa UBP tek başına hükümete geliyor. 27 ila 30 arası milletvekili çıkarabiliyor UBP. 10 civarında CTP milletvekili çıkartıyor. HP’de düşüş var, 3 vekil anca çıkarabiliyor. YDP, TDP de diğer 3 çıkaracak olan partiler oluyor. DP ise baraj tehlikesi ile karşı karşıya.

Sabırla bekliyorum
Murat Gezici ’ye her seferinde sorulan o soru dün yine soruldu. Kim ödüyor bu işin maliyetini. Öyle ya bugün Gezici ayarında bir şirketin KKTC genelinde bir araştırma yapmasının maliyeti 70 ile 100 bin Türk Lirası arasında. 
Murat Gezici bu konuda olukça samimi. Tüm partilere gittiğini Akıncı dışında herkes ile görüştüğünü henüz kimsenin abone olmadığını ama ileride mutlaka abone olacaklarını söylüyor. 
Ve bu tür çalışmalar ile aslında diğer müşterilerin kendilerine yöneldiğini, pazar araştırması yapan araba, saat markaları gibi firmaların çok daha büyük paralar ödediğini söylüyor. Yani aslında sokakta başka bir konu ile alakalı anket yaparken bu anketi de aradan çıkartmış oluyor bir yerde.
Ama Gezici’nin umudu var. Bu seçim olmasa bile bu seçimden sonra birkaç partinin kendisine abone olacağını ve bu yapılan çalışmalardan faydalanacağını düşünüyor. 
Gezici bu arada KKTC’de de ofis açmak için hukuki işlemlere başlamış. Geçen seçimlerdeki seçim yasakları konusunda da dün sohbet ettiğimiz Murat Gezici “KKTC’nin yasalarına ve kurallarına uyacağız. Geçen seferki bizden kaynaklanan bir şey değildi. Zaten yargı süreci de ileriye gitmedi” dedi.

Toprak Dede 
Herkesin bildiği ismiyle ‘Toprak Dede’ Hayrettin Karaca’yı kaybettik. Karaca Arberetum Yalova’nın Samanlı köyünde bizim evimizin 40 metre ötesinde.
Kısacası komşumuzdu Hayrettin Karaca. Çocukluğum onun bahçesinde geçti. Suyun ne derece önemli olduğunu sadece bize değil tüm Türkiye’ye ve bir iki kez geldiği KKTC’ye öğretmişti. 
Kurucusu olduğu Tema Vakfı, tüm yurtta erozyonla mücadele edilmesini sağladı ve doğaya milyonlarca ağacın ekilmesini sağladı. Mekanı cennet olsun Toprak Dede’nin. 

MESAJLAR
Mehmet HARMANCI: Geri dönüşüm malzemeleri kullanarak yenilediğiniz Küçük Kaymaklı Barış Manço Parkı gerçekten çok güzel olmuş. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz. 

Mustafa AKINCI: Murat Gezici herkes ile görüşüp sunum yaparken siz kendisine randevu vermemişsiniz. Hayırdır neden Gezici ile görüşmeyi kabul etmediniz? Özel bir sebebi mi var? 

Ersin TATAR: Gezici’nin ikinci anketinde de önde gidiyorsunuz. Eğer iyi bir kampanya süreci giderse ipi göğüsleyeceğinizi iddia ediyor Murat Bey. Ama gene de temkinli olmakta fayda var.

Tufan ERHÜRMAN: Henüz üçüncülükten kurtulamasanız da oylarınızda artış var. Hatta diğer adaylara göre en hızlı yükselen konumundasınız. Ama bu yükselmenin hızının biraz daha artması gerekiyor ikinci turu görebilmeniz için. 

Kudret ÖZERSAY: Ankete göre durum pek de parlak değil. Bence hiç vakit kaybetmeden uzman bir ekip kurup kampanyayı ona göre şekillendirmeniz gerekiyor. Yoksa bir önceki oy oranının yarısı bile zor gözüküyor.

Sibel SİBER: Gezici’ye göre yüzde iki gibi bir oranda olsanız da biz sizin daha yüksek oy alacağınızı tahmin ediyoruz. Bu konuda sizin de mutlaka bir şeyler düşünmeniz gerekecek gibi. 

Serdar DENKTAŞ: Ne adayım ne değilim diyerek bir kez daha kafaları karıştırdınız. Acaba bizim bilmediğimiz bir gelişmeyi mi bekliyorsunuz sizde. Özellikle Özgürgün davası mesela.

Erhan ARIKLI: Gezici de söyledi artık tamamsınız, herkes sizin bu seçimlerde hatta bundan sonraki seçimlerde anahtar parti rolünde olacağınızı söylüyor. 

Murat GEZİCİ: KKTC’de ofis kurmak için artık çalışmalara başlamışsınız. Ve bir ay sonraki ankette daha kapsamlı bir çalışma yapıp TV’lerden gazetelere kadar soracakmışsınız. 

İrfan Tansel DEMİR: KKTC KEMA Vakfı olarak artık Hayrettin Karaca’nın adının burada da yaşatılması, onun fikirlerinin ve öncülüğü yaptığı hareketin yaşatılması adına önemli bir sorumluluk sizi bekliyor. 

Mehmet Ali TALAT: CTP’nin önemli bir bölümü hala daha Akıncı’ya destek veriyorsa sizin bütünleşme çağrılarınız yerine ulaşmamış demektir. Bu konuda biraz daha çaba sarf etmeniz gerekecek gibi. 

Dr. Derviş EROĞLU: Geçtiğimiz günlerde Ersin Tatar ile buluşup seçimlerde kendisine tam destek olacağınızın sözünü vermişsiniz. Yemeğe katılan eski bir belediye başkanı bu konuda pek istekliymiş. 

Ferdi Sabit SOYER: Eski siyasetçilerin gösterdiği dirayeti maalesef yeni siyasetçiler gösteremiyor. Ve her ne hikmetse bugüne kadar kim başbakan olduysa kendi dönemini anlatıyor siz hariç. 

Hasan TAÇOY: Siz tüp gaza zam olmayacak dediğiniz süre içinde özel sektördeki gaz temin edicileri iki kez gaza zam yaptılar ve fiyatlar 73 TL’ye kadar çıktı, bu konuda ne diyeceksiniz.

YORUM EKLE

banner608

banner473