banner564

Gezici Anketi

  Ünlü araştırma şirketi Gezici son anketi dün KKTC’de yayınladı ve bir kez daha gündemin ilk sıralarına oturmayı başardı.
Gezici’nin anket sonuçlarına göre, ortaya 5 Partili bir meclis tablosu çıktığı görülüyor. Buda en az 3 partinin koalisyonu demek! Bunu bir tarafa not edelim. 
Gezici’ye göre hükümette yer almamış partilere ilgi artıyor gibi. Merkezdeki sağ partilerden YDP’ye soldaki partilerden de TKP’ye bir kayış var.
Bir önceki anket sonuçlarına göre CTP yerinde sayıyor. CTP kararsız kesimlerin umut partisi olma özelliğini yitirmiş olarak gözükmesi üzerinde durulması gereken bir nokta.
UBP’nin hükümetteki başarısızlıklardan dolayı olumsuz etkilenmekte olduğunu söylüyor Gezici. Ama unutmayalım ki devam eden projeler çok yakında yürürlüğe girdiğinde bu rüzgâr tersine de dönebilir. 
Gezici anketine katılmadığım noktalardan bir tanesi sorunlar kısmı? Zira ankete göre Kıbrıs Sorunu birinci sırada. Oysa artık en solcu diye gezinen kişiler bile Kıbrıs Sorunu noktasında bir duruş sergiliyor. Ekonomik kaygılar çok daha ön planda olmalıydı diye düşünüyorum. Sağlık sorunları ise bunca yapılan iyileştirmeye rağmen bana göre hayli yüksek. Kısacası Gezici ile benim sorunlarım uyuşmadı, bilmem sizinkiler uyuşabildi mi? 
Gelelim Gezici anketinin partilerin oy oranları ile ilgili kısmına. Gezici’ye göre kazanan tek siyasi parti var o da TDP. Adeta oy patlaması yaşanmış TDP’de. Demek ki TDP’nin oylarının patlaması için Çakıcı’nın gitmesi gerekiyormuş! (Önceki ankette %2,7 son ankette %10,2)
En hızlı düşüş ise HP’de. Bir önce ki seçime göre çok büyük bir kayıp var HP’de. (Önceki ankette %38.1 son ankette %30.8) 
UBP’de bir önceki ankete göre -2 puan kaybı, CTP’de önceki ankete göre -1 puan kaybı… 

Vakkas Ağa
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, sıradışı kişiliği, toplumsal duyarlılığı ile tanınır. Alçak gönüllüdür ve bu özelliklerinden ötürü de ben ona “Kıbrıs’ın Sakıp Ağası” derim hep.
Geçtiğimiz günlerde Diyalog TV’de sevgili Hakan Yıldırım kardeşim Girne Limanının içler açısı halini bir kez daha ekranlara taşıdı. Antik liman pislik içerisindeydi. 
O görüntülerin yayınlanmasından sonra Vakkas Ağa beni aradı ve bu görüntülere çok üzüldüğünü ve limanı temizletmek istediğini söyledi. Ve sözünde de durdu Alpet çalışanları ile birlikte limanı bir güzel temizletti.
Ağa’nın mesajı da önemliydi, “Her şeyi devletten belediyeden beklememek gerekiyor. Madem kirleten biziz o zaman temizlemesini de bilmek zorundayız kardeşim. Hem ne güzel söylemişler; ‘Temizlik imandandır.’ O yüzden ben temizledim, yarın da bir başkası temizlesin ve buraları hiç kirli kalmasın” dedi.

Serdar Denktaş ve Jacob amca!
Dün Serdar Denktaş’tan bir mesaj aldık. Konu malumunuz. Kendi gerekçeleri ile olup biteni birde kendisinden dinledik. Çünkü kendisi konuşmayınca belli ki bir bilgi kirliliği oluşmuş. Neyse aile bu noktada bir karar aldı ve bizim bu karara saygı duymaktan öte diyebileceğimiz bir şey olmaz.
Ancak Serdar Bey’in dün bize gönderdiği bir fıkra var ki onu burada paylaşmazsak olmazdı, işte o fıkra; 
“Jacob ölmüş, karısı başlamış dövünmeye.“ Aman da benim Jacobum ne eyi insandı... Çok çalışkandı... İnsanları da çok severdi... Birazcık huvardaudi ama benida çok severidi vs vs…kadının yakınmasını duyan kardeşinin oğlu "be deyze soylen soylen ama jacob enişte bunların hiçbirini yapmazdı yau" demiş...kadın cevap vermiş...bilirim olum yapmazidi ama niyetliydi hep" ;)))”

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Cuma günü Sarayönü’nde genişletilmiş MYK’yı toplama kararı almışsınız. Demek ki son yaşananları birde MYK üyeleri ile tartışma gereği hissettiniz. 
Serdar DENKTAŞ: Fıkradan mesajımızı aldık. Size cevap olarak yakında Kürekçi Ali’nin fıkrasını göndereceğiz. Bakalım sizde o fıkrayı beğenecek misiniz? 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Önceki gece Karpaz’da Pamuklu köyünde kalabalık bir grupla iftar yaparken görülmüşsünüz. Hangi ara gidip Pamuklu’da iftar açtınız valla bizde anlayamadık. Allah kabul etsin. 
Ferdi Sabit SOYER: Başbakan Özgürgün’e yaptığınız tavsiyeyi belli ki Başbakan ciddiye almış zira bize o yönde bir hazırlık talimatı verdi. Bilmem anlatabildik mi? 
Mehmet HARMANCI: Hadi gözünüz aydın, gezi treniniz gelmiş. Ama şimdi de tren için T plakası gerekiyormuş. Bakalım ilgili bakanlık size T izni verecek mi? 
Cafer GÜRCAFER: Devlet arazileri konusunda yaptığınız açıklamayı bir kenara not ettik. Zira daha bir ay önce sizde devletten 16 dönümlük bir yer almamış mıydınız? 
Hakan GÜLÜMSER: Kıbrıs’a geldikten sonra Girne’de kendinize bir grup yapmışsınız. 70 yaşın üstündeki amcalardan oluşan grubun anlattığı hikayelerden neler neler öğrendiniz kim bilir?
Murat GEZİCİ: Sorunlar kısmı hariç ben anketinizi beğendim. Rakamlar ve bilgiler son derece faydalı, güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık. Sonuçları zaten yakında sandıkta göreceğiz hep birlikte. 
Dürdane ACI: Gazimağusa Marınoro Restoran yanında yapımı devam eden bir villa için 200’den fazla ağacın kesildiği yönünde iddialar var. Bir bakıp bize de bilgi verirseniz çok sevineceğiz. 
Dr. Hasan BİRTAN: Bir kalbin içinden yumurta büyüklüğünde tümör çıkartmışsınız. Belki de KKTC’de ilk kez böyle bir durumla karşılaşıldı ve başarılı bir operasyon ile ilgili kütle alınmış.  
Kemal Eşref OKTAR: Denizde balık avlarken video çekeceğim diye bugüne kadar en az 5 tane cep telefonunuz denizin dibini boylamış. Bu video işleri demek ki size biraz pahalıya mal alıyor. 
Ulaş BARIŞ: Evde barbekü yaparken sosyal medyada attığınız fotoğraflardan sonra barbekü makinanız bozulmuş. Siz yatın kalkın dua edin evin tamamı yanmadı nazardan gözden. 
Turgay KONTİ: Geceleri daha rahat uyuyabilmek için sizde uyku apnesi tedavisine başlamışsınız. Nasıl tedavi yöntemine alışabildiniz mi? Tavsiye ederseniz bizde başlayacağız. 
Hasan SUNGUR: Merit Royal Otelin karşısına yaptığınız yeni siteyi Ruslar kapış kapış almış ve daha inşaat tamamlanmadan hemen hemen tüm sitenin satışını tamamlamışsınız. 
Ümit BAHŞİ: Bir spor karşılaşmasında magandaların saldırısına uğramışsınız. Çok geçmiş olsun ve acil şifalar diliyoruz. Umarız polis bu şehir eşkıyalarına gereken dersi vermiştir. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Çocuklarımızın fiziksel ve toplumsal olarak sağlıklı koşullar altında yetişmesi, beslenme, barınma, dinlenme, oyun olanakları başta olmak üzere temel bakım hizmetlerinin sağlanması, fiziksel, zihinsel ya da sosyal bakımdan özel gereksinim duyan çocuklarımıza gerekli tedavi, eğitim ve bakımın yapılması en temel çocuk haklarının başında gelmektedir.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner
YORUM EKLE

banner608

banner474