banner564

Gol yoksa galibiyet de yok

Küçük Kaymaklı ve Gençler Birliği ligin zirvesi adına önemli mücadelede karşı karşıya geldi. Gençler Birliği karşılaşmanın henüz 23.saniyesinde bulduğu golle oldukça önemli bir avantajla geriye kalan dakikalara girdi. K.Kaymaklı henüz ısınamadan kalesinde gördüğü bu gol sonrasında rakibinin üzerine gitmeye başladı ve pozisyonlar buldu. Pozisyonların sonucunda da bir penaltı kazanmayı başaran K.Kaymaklı, skora dengeyi getirdi. Gençler Birliği'nde Tonbara'nın sakatlanıp çıkması şanssızlıkların başlangıcı gibiydi. Skora denge geldikten sonra her iki takım da pozisyonlar buldu ancak değerlendiremedi. Özellikle Uğur'un Musa'ya al da at dediği pozisyonda Musa net bir pozisyonu harcadı. Bu pozisyonda topu çizgiden çıkaran Sercan'ı da tebrik etmek gerekiyor. Gençler Birliği bu pozisyondan sonra maçta üstünlüğü tamamen eline aldı ve rakibi üzerinde net bir baskı kurarak rakibini sindirip kendi yarı sahasına hapsetti. Bu baskının sonucunda penaltı kazanıp rakibini eksik bırakmayı başaran Gençler Birliği aynı başarıyı Ertan ile penaltıyı gole çevirmede gösteremedi. Remzi'nin yerine kaleye geçen ve ısınmadan penaltı atışıyla karşı karşıya kalıp kurtarmayı başaran Ali Duvarcı'yı da tebrik etmek gerekir. İlerleyen dakikalarda da Sertan'ı da oyuna alıp tamamen hücumu düşünen Gençler Birliği yine pozisyonlar buldu ancak Ali Duvarcı'yı geçip golü bulamadı. Gol atamayınca da galip gelemezsiniz. 
K.Kaymaklı kendi evinde beraberliğe sevinen taraf oldu. Zirveye oynayan bir takım görüntüsü veremediler. Savunma çok kolay çalım yiyerek rakibin baskısına davetiye çıkardı. Turgut kaptırdığı topta penaltı pozisyonuna sebep verdi ve takımının tamamen düşmesine sebep oldu. Musa oyundan çıkana kadar sahanın en kötülerindendi. K.Kaymaklı'da ayakta kalan isimler Uğur, Saine ve yaptığı kurtarışlarla puanın kazanılmasında çok büyük pay sahibi olan Ali Duvarcı'ydı. K.Kaymaklı zirve yarışı vermek istiyorsa bu futbolunu geliştirmekten başka çaresi yok!
Gençler Birliği galibiyeti kaçıran taraftı. Penaltı da dahil sayısız pozisyondan yararlanamadılar. Gençler Birliği ilerleyen haftalarda bu kaçan galibiyeti arayacaktır. Sercan hem hücumda hem de savunmada takımı adına sahanın en iyisiydi. Şenol ve Mehmet Erol takımı yönlendiren isimlerdi. Gençler Birliği çok iyi oynadığı mücadelede gol atamayınca beraberliğe razı oldu.
Karşılaşmanın hakemi Ali Özer'in verdiği iki penaltı kararı da doğruydu. Ufuk'un penaltı pozisyonunda gördüğü kırmızı kart bence ağır kaçtı. Mehmet Kaygısız'ın Emeka'ya yaptığı hareket bana göre penaltıydı.
YORUM EKLE

banner471

banner473