banner564

Golcünüz varsa kolay

   Çok kaygan bir zeminde ve yağmur altında oynan maçta Çetinkaya, rakibi Gönyeli’yi mağlup ederken fazla zorlandı diyemeyiz.

  Çetinkaya neredeyse maça golle başladı ve çok erken bir dakikada istediği golü bularak rakibinin daha maçın başında tüm ümitlerini kırdı. Çok geçmeden farkı 2’ye çıkararak çok daha rahat oynamaya başladı. Atılan bu 2 gol belli ki çalışmanın bir ürünüydü. Amani’nin çok iyi kullandığı sağ taraftan aynı şekilde getirdiği 2 topu arkadaşları golle sonuçlandırdı. 
  Tabi ki atılan bu gollerde rakip defansında daha sonraki dakikalarda olduğu gibi yaptığı büyük kademe hataları vardı.
  Rahat oynamaya çalışan Çetinkaya, kalecisinin de hatasıyla rakibinin golüne engel olamadı. Kaleci Cenk, takımının kazanmasına rağmen özellikle havadan gelen topları kontrol etmekte çok zorlandı. Nerdeyse hepsini de yumruklamak istedi. Ancak hepsi de kendi ceza alanında kaldı.
  İkinci yarıda rakibinde olmayan ama kendinde daha fazla ve iyi olan forvetleri ile gol pozisyonlarına ilk yarıdaki gibi rahat girdi. Yabancıları bu maçta çok iyi oynadılar. Ugo attığı 2 golle, Amani ise asistleri ile ve Faye de golü ve asisti ile takımlarına katkı koydular.
  Kalesinde gördüğü golleri maçı boşladıkları dakikalarda gördüler. Rakip takımın golcüsü Okoli’nin olmaması başta defansta olmak üzere diğer alanlarda da daha rahat oynamasını sağladı. Çetinkaya çok daha iyi oynadığı ve hak ettiği bir galibiyet aldı.
  Gönyeli’de her ne kadar da dışa yansıtılmasa da problemlerin olduğu çok açık. Saha içindeki mücadeleden, oyuncuların aman bana top gelmesin düşüncesinden ve en önemlisi de oyundan çıkan oyuncuların yedek kulübesi yerine biraz da tavırlı bir şekilde soyunma odalarına gitmeleri çok şeyi anlatıyordu. 
  Maça da çok kötü başladılar ve neredeyse bir birinin aynı 2 gol yediler.  Bu goller onları oyundan da düşürdü. Kenardan yapılan tüm uyarılar da maç boyu etki etmedi. 
  Okoli’nin olmaması onların oyununu tamamen etkiledi. Attıkları 2 gole rağmen rakip kaleyi çok rahatsız etmediler. İki golde de kaleci Cenk’in hatası vardı. Okoli ile birlikte İbrahim ve Sabri de yoktu. Okoli olmayınca rakip alana gitmekte çok ama çok zorlandılar.
  Her 2 devrede defansta yaptıkları hataları pahalı ödediler. Gol için biraz daha ileriye çıkmak istedikleri dakikalarda hep tehlike yaşadılar. Yedikleri son gol bunun bir örneğiydi. 
  Gönyeli play-out sıkıntısını henüz atlatmış değil. Ancak bu maçtaki gibi oynar ve futbolcular da bu maçtaki gibi davranırlarsa her an o potanın içine girebilirler.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474